Zoekt u naar een dermatoloog Den Haag en omgeving? Dermatologie is een medisch discipline dat zich bezighoudt met de behandeling van huidaandoeningen, die naast de symptomen op verschillende punten ook raakpunten heeft met allergologie, virologie, bacteriologie en serologie. Een dermatoloog behandelt onder meer problemen van de huid, het haar en de nagels. Als u op zoek bent naar een behandeling tegen haaruitval, kunt u een consult bij een dermatoloog Den Haag overwegen. Deze helpt u bij het vinden van een effectieve haarherstelbehandeling.

Informatie dermatoloog Den Haag

Een effectieve behandeling van haarverlies of hoofdhuidaandoeningen begint met het vinden van de oorzaak. Om de oorzaak van haarverlies te achterhalen, begint een dermatoloog met het verzamelen van informatie. De dermatoloog zal:

• Vragen stellen. Een arts wil weten hoelang u al haarverlies ervaart en of het snel, plotseling is opgekomen.
• De gezondheid van uw haar testen. Door zachtjes aan het haar te trekken, krijgt de dermatoloog informatie over de manier waarop uw haar groeit en of het gevoelig is voor breuken.
• De hoofdhuid, nagels en andere gebieden met haarproblemen onderzoeken.

Bij het vermoeden van een ziekte, vitaminetekort, hormonale onbalans of infectie, is wellicht een aanvullend bloedonderzoek of een hoofdhuidbiopsie nodig. Zodra de dermatoloog deze informatie heeft, is het doorgaans mogelijk om een diagnose te stellen. Een enkele keer heeft uw dermatoloog meer informatie nodig. Dit is het geval als haaruitval meer dan een oorzaak heeft.

Geen standaard behandeling

Zodra uw dermatoloog de oorzaak heeft gevonden, neemt de arts de aard van de problemen met u door en stelt een behandeling voor. Geen enkele behandeling bij haarverlies werkt voor iedereen, er is geen standaard behandeling. Soms groeit uw haar vanzelf terug, waardoor behandeling niet nodig is. Situaties en oorzaken waarbij spontane hergroei gebeurt, zijn bijvoorbeeld:

• Na een zwangerschap.
• Nadat u hersteld bent van een ziekte en/of medische ingreep.
• Na een behandeling tegen kanker.
• Na mild haarverlies door alopecia areata.
• Na een succesvolle behandeling van psoriasis op de hoofdhuid.

In de meeste gevallen kan de dermatoloog u vertellen of spontaan herstel te verwachten is. Soms zijn (kleine) aanpassingen in uw dagelijkse levensstijl nodig om hergroei te zien.

Dermatologisch advies bij haaruitval

Uw dermatoloog beveelt een behandeling aan om de haargroei te herstellen, maar ook om verder haarverlies te voorkomen. Een behandeladvies is persoonlijk, aangezien haaruitval diverse oorzaken heeft.

• Thuisbehandeling bij haarverlies. Deze behandelmethodes bieden gemak en bestaan onder meer uit het gebruik van bewezen haargroeimiddelen zoals Minoxidil lotion wat de haargroei stimuleert. Minoxidil gebruikt u langdurig en als het aanslaat, is het belangrijk om het middel te blijven gebruiken.
• Laserhelm voor thuisgebruik. Vrij nieuw is de methode van lasertherapie thuis. De resultaten van een laserhelm of laserkap zijn veelbelovend. Onderzoek heeft aangetoond dat na enkele maanden het haar voller en dikker oogt.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet iedereen die een haargroeimiddel gebruikt of die laserbehandelingen ondergaat, hergroei ziet. We zijn allemaal op onze eigen, unieke manier gevoelig voor behandelmethodes en technieken.

Behandelmethodes bij haarverlies

Hoewel thuisbehandelingen gemak bieden, is een behandeling uitgevoerd door een ervaren dermatoloog in veel gevallen effectiever. Mogelijke behandelmethodes zijn:

• Corticosteroïden injecties. Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met alopecia areata. Injecties worden iedere 4 tot 8 weken gegeven.
• Mesotherapie bij haaruitval. Door het injecteren van vitamines, mineralen, plantenextracten en medicijnen in de hoofdhuid krijgen de haarzakjes voedingsstoffen die ze nodig hebben. De doorbloeding verbetert en de haargroei krijgt de kans zich te herstellen en sterker te worden.
• Low-level lasertherapie. Bij erfelijke haaruitval, maar ook bij alopecia areata en haarverlies als gevolg van chemotherapie biedt lasertherapie een veilige, pijnloze oplossing. Behandeltrajecten zijn langdurig en nemen meerdere maanden in beslag.
• PRP-behandeling. Behandelingen met uw eigen bloedplaatjesrijk plasma zijn veilig en effectief bij haarverlies. Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten en moet meerdere malen herhaald worden.

Vitamines en mineralen

Wanneer uit bloedonderzoek blijkt dat de klachten die u ervaart een gevolg zijn van een voedingstekort, raadt uw dermatoloog u aan een supplement te gebruiken. Tekorten aan biotine, ijzer of zink hebben op langere termijn onder andere invloed op een gezonde haargroei. Als de niveaus in uw bloed normaal zijn, is het nemen van een supplement niet nodig. In dat geval kan een supplement zelfs schadelijk zijn. Om een tekort aan te vullen schrijft de dermatoloog supplementen met een hoge dosering voor, deze zijn niet ‘vrij’ verkrijgbaar en speciaal bedoeld om bijvoorbeeld een ijzertekort weg te nemen. Door uw bloedwaarden regelmatig te controleren, houdt de arts de vooruitgang in de gaten. Vrij verkrijgbare supplementen die bedoeld zijn om haaruitval te helpen, bevatten niet altijd de juiste voedingsstoffen.

Vooruitzicht bij haaruitval

Met een nauwkeurige diagnose en behandeladvies op maat, zien veel mensen met haarverlies nieuwe haargroei. Vermoedt u dat u last heeft van overmatige haaruitval? Hoe eerder u hulp zoekt, hoe groter de kans op een mooi resultaat. Realiseer uzelf daarbij dat:

• Helaas is niet iedere vorm van haaruitval behandelbaar. Een dermatoloog helpt bij het voorkomen van verder haarverlies.
• Resultaten niet meteen zichtbaar zijn. Afhankelijk van de behandeling duurt het maanden voordat u resultaat ziet.
• Er is geen standaardbehandeling, iedereen reageert op eigen manier op een methode of techniek.
• Haaruitval is hardnekkig en soms zijn verschillende behandelingen nodig, voordat u verbetering ziet.

Onderzoek en advies bij haarverlies

Zoekt u een dermatoloog in de omgeving van Den Haag? Het Haaronderzoekscentrum biedt consulten aan in Rotterdam. Onze BIG-geregistreerde arts heeft uitgebreide kennis over haarproblemen en hoofdhuidaandoeningen. We weten hoe moeilijk het is om die eerste stap naar een behandeling voor haaruitval te zetten. Mede daarom is het niet noodzakelijk om een verwijsbrief bij uw huisarts te halen, al kan dit wel. Zowel met een verwijzing als zonder, praat onze specialist met u over haarverlies en de mogelijke oorzaken. De gehanteerde onderzoeksmethodes zijn pijnloos, veilig en snel. Met de onderzoeksresultaten stelt de dermatoloog een diagnose en kijken we samen naar de behandelmogelijkheden. De prijs van een consult bedraagt € 99. Een afspraak maakt u online of door telefonisch contact met het Haaronderzoekscentrum op te nemen. We zijn bereikbaar op +31613256889.