Dermatoloog haaruitval vrouwen – haarverlies bij vrouwen vormt een uitdaging voor artsen en patiënten. Vol en glanzend haar is een teken van aantrekkelijkheid, gezondheid en vrouwelijkheid. De zorgen zijn groot als er steeds meer haar uitvalt. Slechte voeding, stress, verkeerde haarverzorging, trauma’s en ziekten hebben een negatieve invloed op haarverlies en kunnen haaruitval verergeren. Een consult bij een dermatoloog zorgt voor een nauwkeurige ondervraging, uitgebreid onderzoek en gerichte behandeling.

Onderzoek dermatoloog bij haaruitval vrouwen

Als er bij het kammen en wassen aanzienlijk veel haar uitvalt, is er misschien sprake van overmatig haarverlies. De toename van haren in een kam, het doucheputje of op uw hoofdkussen vraagt om actie. Neem contact op met uw huisarts en vraag een verwijzing naar een dermatoloog. Erken haarverlies tijdig, zodat de oorzaak wordt opgespoord en behandeld. Haaruitval leidt tot afname van het haarvolume en heeft zichtbare effecten op het uiterlijk van uw haardos. Wat moet er gebeuren om het haarverlies te stoppen? Hoofdhuidproblemen, maar ook voedingstekorten, stress of schildklierproblemen zijn bekende oorzaken van haaruitval. Een systematische aanpak van haaruitval is belangrijk. Een dermatoloog heeft uitgebreide kennis van haarproblemen bij vrouwen, neemt uw haarverlies serieus en zoekt naar de beste mogelijke oplossing.

Erfelijke haaruitval bij vrouwen

De meest voorkomende reden voor langdurig uitdunnend haar of volumeverlies is erfelijke haaruitval. Onterecht denken we dat alopecia androgenetica typisch mannelijk is. Zelfs als er geen andere vrouwen in de familie hier last van hebben, kan het altijd een eerste keer voorkomen. Genetisch haarverlies uit zich bij vrouwen meestal door verspreide haaruitval, waardoor de hoofdhuid door de beharing heen zichtbaar is. Dermatologen stellen de diagnose in veel gevallen zonder aanvullend onderzoek. Bloedonderzoek sluit eventuele onderliggende aandoeningen uit. Door het probleem vroegtijdig op te sporen is het haarverlies af te remmen. Erfelijke haaruitval uit zich bij vrouwen vanaf ongeveer de overgang, als er sprake is van hormonale stoornissen kan dit eerder zijn. De redenen hiervoor zijn hormonale veranderingen die leiden tot een verzwakking en overgevoeligheid van de haarwortels.

Andere oorzaken vrouwelijke haarverlies

Aangezien haaruitval divers is, heeft niet iedere vrouw met een uitdunnende haardos last van erfelijk haarverlies. Andere oorzaken zoals haaruitval met littekenvorming, frontale fibroserende alopecia met een terugtrekkende haarlijn en dunnere wenkbrauwen komen helaas regelmatig voor. Ook alopecia areata is een bekende, gevreesde oorzaak van haaruitval. Om zeker te zijn waar u mee te maken heeft is onderzoek nodig, om de oorzaak vast te stellen.

Onopvallend haarverlies

Haaruitval bij vrouwen begint geleidelijk en is in het begin onopvallend aanwezig. Het haar lijkt langzaam zwakker te worden, het verliest structuur, stevigheid en volume. Na verloop van tijd is het niet eenvoudig om uw haar in model te brengen. Daar staat tegenover dat bij plotseling haaruitval in korte tijd veel haar uitvalt. Verspreid over het hoofd ziet u uw haardos dunner worden. Een kleine troost is dat ondanks het haarverlies u zich over het algemeen geen zorgen hoeft te maken over kaalheid. Als u tijdig onderzoek laat verrichten is herstel van de haardos mogelijk.

Deskundig haaronderzoek

Bij haaruitval proberen veel vrouwen om van het probleem af te komen door het gebruik van een nieuwe shampoo, betere haarverzorging of het gebruik van voedingssupplementen. Het succes van deze ‘middelen’ is beperkt, omdat u de oorzaak niet aanpakt. Hoewel het moeilijk is om een (huis)arts te raadplegen bij haaruitval, is dat wel de eerste stap naar een succesvolle behandelmethode. Moderne haargeneeskunde biedt effectieve oplossingen en behandelingen die wetenschappelijk onderzocht zijn. Begin met een haarconsult bij het Haaronderzoekscentrum om te kijken welk specifiek haarprobleem u heeft en wat er aan gedaan kan worden.

Haarconsult bij een dermatoloog

Onze erkende, ervaren specialisten zijn bekend met alle oorzaken van haaruitval en de behandeling ervan. De moderne praktijk beschikt over toonaangevende onderzoeksmogelijkheden voor een pijnloze analyse van de oorzaken van het haarverlies. Naast een uitgebreid kennismakingsgesprek en inventarisatie van uw haarproblemen, is het mogelijk een individuele, digitale analyse van de hoofdhuid en, indien nodig, bloedonderzoek uit te voeren. Zo bepaalt onze tricholoog welke behandelstappen nodig zijn om haaruitval effectief tegen te gaan. Op basis van het consult en de onderzoeksresultaten krijgt u een individueel behandeladvies.

Aanpassing levensstijl

Een haarconsult gaat over meer dan alleen maar de behandeling van haaruitval. Een goede verzorging speelt een rol in de gezondheid van uw haar. Gebruik haarverzorgingsproducten die passen bij de structuur van het haar en zonder agressieve bestanddelen. Voorzie de haarwortels van voedingsstoffen die rijk zijn aan vitamines, mineralen en aminozuren. Uw voedingsgewoonte weerspiegelt zich in de gezondheid van uw haardos.

Behandelmethodes haarverlies

Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies waar u mee te maken heeft, stelt de dermatoloog behandelmethodes voor. Deze methodes passen bij de vorm van haaruitval en de mate waarin het haar al is uitgevallen. Beginnende haaruitval heeft niet meteen een ingrijpende operatie nodig. Voorbeelden van bekende behandelmethodes zijn:

• PRP-behandeling. Door middel van het injecteren van uw eigen bloedplaatjes rijke plasma in de hoofdhuid, krijgen de haarzakjes een boost. Het is een optie die geschikt is voor alopecia areata en alopecia androgenetica.
• Mesotherapie. Om uw haaruitval te behandelen krijgt u injecties met een combinatie van vitamines, mineralen, plantenextracten, medicijnen of andere actieve ingrediënten. De injecties gebeuren in de hoofdhuid met een geavanceerde mesogun.
• Haartransplantatie bij erfelijke haaruitval. Haarchirurgen verplaatsen gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar de kalende gebieden elders op de hoofdhuid. Resultaten zijn natuurlijk en blijvend.

Raadpleeg een dermatoloog

Als Haaronderzoekscentrum zijn we gespecialiseerd in het onderzoeken en vaststellen van de oorzaken van haaruitval bij vrouwen en mannen. Met haaradvies bieden we een helpende hand over hoe u, op langere termijn, uw volle haardos herstelt en behoudt. Haarverlies verdient onmiddellijke aandacht, alleen zo voorkomt u erger. Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een haarconsult. Onze ervaren tricholoog neemt tijdens het consult de haarproblemen die u ervaart met u door. Beschikt u over actuele informatie over uw gezondheid of gebruikt u medicijnen? Maak dit tijdens het consult kenbaar, zodat dit in het onderzoek en behandeladvies is opgenomen. Vul het contactformulier in of maak telefonisch een afspraak. We zijn bereikbaar op +31613256889. Het Haaronderzoekscentrum is gevestigd in Rotterdam aan de Varnasingel 612.