Zoekt u een dermatoloog haarspecialist? Haaruitval, problemen met een dunnere haardos, toenemende broosheid en dofheid van het haar, maar ook hirsutisme beïnvloeden uw uiterlijk. Dagelijks hebben mannen en vrouwen te maken met haargroeiproblemen en is advies van een arts of specialist wenselijk. Bovendien zijn hoofdhuidproblemen een veelvoorkomende reden om een specialist te raadplegen, dit evenals het verlangen naar permanente verwijdering van cosmetisch storend haar op verschillende delen van het lichaam. Een dermatoloog haarspecialist helpt bij het vaststellen van de oorzaak van de problemen die u ervaart en het vinden van een oplossing.

Informatie over dermatoloog haarspecialist

Tegenwoordig is er veel bekend over de oorzaak en behandelmogelijkheden van haaruitval. Het is niet nodig om problemen met de haargroei onbehandeld te laten. Opmerkingen als: “U moet ermee zien te leven” of: “er is helaas niets aan te doen”, hoeft u niet langer zonder slag of stoot te accepteren. Ondanks dat deze uitspraken uw gevoel van machteloosheid misschien versterken, doorbreekt u deze stressvolle situatie door bij uw huisarts of een dermatoloog advies in te winnen. Dankzij vooruitgang en doorontwikkeling van behandelmethoden zijn er behandelingsopties voor diverse vormen van haarverlies. Voorwaarde voor een geslaagde behandeling is dat de exacte oorzaak bekend is. Op basis van een diagnose kiest u een specifieke behandelvorm die aantoonbare resultaten heeft. In veel gevallen is herstel van de haargroei mogelijk en geniet u weer van een gezonde haardos.

Diagnose en advies bij haarproblemen

Het Haaronderzoekscentrum is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van haaruitval, die het gevolg is van uiteenlopende oorzaken. Kom naar een consult bij onze tricholoog. Bij ons kunt u terecht voor gedetailleerd onderzoek naar de oorzaak van uw haarproblemen en behandeladvies op maat.

Laat haaruitval uw leven niet beheersen

Sterk, zijdezacht, glanzend en vol volume. Zo zien we onze haardos het liefst. Wanneer u meer haar in uw borstel of op uw kussen aantreft, hoeft dat niet meteen een teken te zijn om u zorgen te maken. Dagelijks haarverlies is normaal. Pas als het haarverlies aanhoudt en u dagelijks meer dan 120 haren verliest, kan er sprake zijn van overmatige haaruitval. Dit kan vele oorzaken hebben. Huismiddeltjes helpen helaas niet en er zijn maar weinig bewezen remedies vrij verkrijgbaar. Laat overmatig of aanhoudende haaruitval altijd controleren door een dermatoloog of haarspecialist.

Vroegtijdig ingrijpen vergroot kans op succes

Er is goed nieuws voor u! Zelfs als uw haar uitdunt of uitvalt, betekent dat niet meteen dat de haarzakjes krimpen en/of verloren gaan. Hoe eerder de haarzakjes de juiste behandeling krijgen, hoe groter de kansen op succes zijn. Vermijd daarom langdurig gebruik van onbewezen huismiddeltjes, maar neem de tijd voor een consult bij een dermatoloog die een diagnose stelt en een voorstel doet voor de beste behandeltechnieken.

Haargezondheid bespreken

Heeft u persoonlijke vragen over uw haargezondheid? Omdat iedere behandeling net zo uniek is als degene die antwoorden zoekt, is het belangrijk om uw haardos en de gezondheid van uw hoofdhuid te bespreken. Het Haaronderzoekscentrum biedt een uitgebreid consult aan om uw haargezondheid te onderzoeken. Wat kan een consult en verder onderzoeken inhouden?

Diagnostisch gesprek

In een uitgebreid gesprek met een tricholoog worden eventuele oorzaken van uw haarproblemen gediagnosticeerd. Daarbij gaat speciale aandacht naar erfelijke gevoeligheid, aspecten van uw dagelijkse haarverzorging, uw levensstijl en voedingspatroon. Ook uw gezondheid en gebruik van medicatie komen ter sprake. Het gesprek is bedoeld om te bepalen welke onderzoeksprocedures nodig zijn om de exacte oorzaken van het haarverlies of andere haarproblemen te identificeren.

Bloedonderzoek

Een uitgebreid bloedonderzoek is nuttig om uw (haar)gezondheid te beoordelen. Schildklierproblemen, maar ook voedingstekorten zijn op de manier te bevestigen of juist uit te sluiten. Binnen enkele dagen zijn de waarden bekend en bespreekt de arts de bevindingen met u.

Haarwortelonderzoek

Een haarwortelonderzoek of trichogram, gebeurt met moderne technologie. De apparatuur biedt informatie over

• De haardichtheid per vierkante centimeter hoofdhuid.
• Het groeipercentage.
• Verdeling tussen de verschillende fasen van het haargroeiproces.
• Dikte van de individuele haren.

De verzamelde gegevens zijn nodig voor een exacte haardiagnose en het adviseren van een specifieke behandeling. Het haarwortelonderzoek is niet of nauwelijks pijnlijk en minimaal invasief.

Onderzoek van huidschilfers

Een haarspecialist doet meer dan het onderzoeken en behandelen van haaruitval. Andere problemen zoals roos kunnen hardnekkig en vervelend zijn. Door het wegnemen van enkele schilfers en deze op kweek te zetten, vindt onderzoek naar ziekteverwerkers plaats. Zo stellen we de oorzaak van de roos vast is effectieve behandeling mogelijk.

Hoofdhuidbiopsie

De tricholoog voert een hoofdhuidbiopsie uit als het klinisch beeld onvoldoende duidelijk is om de haarproblemen te diagnosticeren. Het wegnemen van een stukje weefsel van de hoofdhuid gebeurt met een plaatselijke verdoving en is niet pijnlijk. In een laboratorium vindt nader onderzoek plaats. Als de uitslagen bekend zijn, krijgt u hierover bericht.

Onderzoek overmatige haargroei

Naast haarverlies en hoofdhuidproblemen behoort ook deskundig advies over overmatige haargroei tot het dienstenaanbod. Ongewenste haargroei is in veel gevallen een gevolg van hormonale schommelingen en/of overgevoeligheid voor bepaalde hormonen. Net als haaruitval is overmatige haargroei behandelbaar en is het niet nodig om uzelf ongelukkig te voelen met haar op plaatsen waar u dat liever niet ziet. Hirsutisme is hiervan een voorbeeld.

Laat haar- en hoofdhuidproblemen uw dagelijkse leven niet onnodig lang beheersen. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Advies Haaronderzoekscentrum

Het Haaronderzoekscentrum biedt gespecialiseerde diensten en onderzoeksmogelijkheden aan mensen met haar- en hoofdhuidproblemen. U vindt ons in Rotterdam, vlak bij het Alexandrium Shopping Center, aan de Varnasingel 612. We willen dat u zich bij ons goed verzorgd en in ervaren handen voelt. Om u goed voor te bereiden op uw consult bij onze tricholoog is uw gezondheid en dagelijkse leven van belang. Heeft u bijvoorbeeld te maken met een chronische aandoening of bent u bekend met medicijngebruik? Neem een actueel overzicht mee naar het consult. Van bepaalde aandoeningen en medische behandelingen is het bekend dat ze helaas invloed hebben op de gezondheid van uw haar en hoofdhuid. Stuur ons een berichtje, vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers zijn bereikbaar op +31613256889.