FUE haartransplantatie

Overweegt u een FUE haartransplantatie en zoekt u meer informatie? Niemand kijkt graag toe hoe het haar uitvalt. Haarverlies ontstaat vaak plotseling en soms is het onherstelbaar. Huidziekten, brandwonden, stress en erfelijkheid zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Als haargroeimiddelen niet of onvoldoende helpen en u zoekt naar een oplossing met blijvend resultaat, is een FUE haartransplantatie misschien de juiste keuze. De FUE-methode maakt gebruik van uw eigen donormateriaal en biedt permanente haargroei op uitgedunde en kalende plekken.

Moderne FUE haartransplantatie

Wereldwijd gebruiken haarklinieken en haarchirurgen de FUE-techniek als standaard haartransplantatie methode. Bij de ingreep verplaatst een specialist gezonde haarzakjes uit uw haarkrans naar het kalende gebied ergens anders op uw hoofd. Om de haarzakjes te extraheren maakt de specialist gebruik van een FUE micromotor, een holle naald waarmee elke graft afzonderlijk wordt geoogst. Dit extraheren gebeurt nadat uw haarkrans plaatselijk is verdoofd. Waarom werkt de arts met grafts uit het donorgebied? De structuur van deze haarzakjes is anders, ze zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon dat haaruitval veroorzaakt. Dit garandeert het succes van de behandeling. Het haarzakje is de basis voor nieuwe haargroei in het transplantatiegebied. De techniek laat geen littekens achter en ervaren specialisten zorgen voor een natuurlijk haargroeipatroon.

Betrouwbare en veilige haartransplantatie techniek

Ondanks het chirurgische karakter van de ingreep, is een FUE haartransplantatie veilig en betrouwbaar. De beste resultaten ziet u na behandeling door een ervaren haarchirurg. Voor de operatie heeft u met de arts besproken hoe de ingreep eruit ziet en hoeveel grafts voor transplantatie in aanmerking komen. Dit aantal is afgestemd op de omvang van het ontvangstgebied en de verwachte haardichtheid. Is het donorgebied ontoereikend, of ziet een arts op voorhand al dat het resultaat niet overeenkomst met de verwachting die u heeft? Schrik niet als u een negatief behandeladvies krijgt. Er zijn alternatieve behandelingen die mogelijk wel een oplossing bieden. Ervaren haarchirurgen geven niet zomaar een negatief advies. Het voorkomt dat u een hoge prijs betaalt, voor een teleurstellend resultaat.

Ontwikkeling haargroei

Nadat de arts de individuele haarzakjes op de kalende plaatsen heeft getransplanteerd, krijgt u nazorgadvies en gaat u naar huis om te herstellen. Zowel op de donor als transplantatie plaatsen zijn lichte zwellingen, blauwe plekken en huidverkleuringen zichtbaar die een paar dagen aanhouden. Napijn is niet te verwachten, al kunt u een paar uur een beursgevoel ervaren. Op de huid vindt korstvorming plaats. Het genezen gaat gepaard met jeuk. Laat de huid met rust en voorkom dat de korstjes beschadigen waardoor open wondjes ontstaan. Wondjes vergroten het risico op ontstekingen en littekens. Binnen zeven tot tien dagen geneest de huid, waarna het niet langer zichtbaar is dat u een ingreep heeft ondergaan.

Haarverlies na haartransplantatie

Wat veel mensen niet weten is dat de getransplanteerde haren zo’n drie weken na de haartransplantatie uitvallen. Schrik- en paniekreacties zijn logisch, maar niet nodig. De haarzakjes komen in de rustfase waardoor de haren uitvallen. Na verloop van tijd en vanaf gemiddeld drie maanden na de ingreep ziet u geleidelijk aan nieuwe haargroei ontstaan. Een FUE haartransplantatie is geen behandeling waarvan u direct resultaat mag verwachten. Een volledig traject neemt ruim een jaar in beslag.

Aanbod in binnen- en buitenland

Haartransplantaties vallen onder de cosmetische behandelingen en worden niet door de basisverzekering vergoed. Aanvullende zorgpakketten bieden nauwelijks mogelijkheden. De kosten voor de operatie bedragen gemiddeld € 4000, een bedrag dat niet iedereen direct beschikbaar heeft en/of kan missen. Interessant is het feit dat verschillende buitenlandse en dan vooral Turkse haarklinieken actief zijn op de Nederlandse markt. Met prijzen die tot 60% lager liggen dan bij de Nederlandse klinieken, is een uitstap naar buitenland om verschillende redenen interessant. Mede dankzij het internet heeft u de mogelijkheid om van huis uit onderzoek te doen naar het actuele FUE haarimplantatie aanbod en de prijzen die gelden. Er zijn handige en drukbezochte vergelijkingssites waar u de haarklinieken vergelijkt en leest hoe anderen de haartransplantatie hebben ervaren. Bekende klinieken in het buitenland zijn o.a. Esteworld en GlobalHair.

Kies selectief en zorgvuldig

Een haartransplantatie is voor velen een eenmalige behandeling. U betaalt een behoorlijke prijs voor een cosmetische ingreep en daarvan heeft u bepaalde verwachtingen. Verdiep u in de verschillende haarklinieken. Welke kliniek spreekt u aan? Is een haartransplantatie in het buitenland iets wat bij u past? Vraag informatie op of maak van de gelegenheid gebruik om naar een consult te gaan. Ter plaatse ervaart u vaak een ander gevoel dan van achter het beeldscherm. Het is beter om naar een paar consulten bij meerdere klinieken te gaan dan direct na het eerste consult de verkeerde keuze te maken. Ervaringen of meningen van anderen zijn nuttig, maar neem pas een beslissing als u een goed gevoel heeft bij een consult of adviesgesprek bij een haarchirurg.

Haartransplantatie consult

Het consult is de eerste stap in het behandeltraject en daar heeft u hoge verwachtingen van. Samen met een haarchirurg praat u over het haarverlies, uw gezondheid en medische geschiedenis. De chirurg wil weten wat u van een behandeling verwacht en hoe een haartransplantatie hier een antwoord op is. Kennismaken met de manier waarop een gesprek verloopt en hoe een arts uw vragen beantwoord, vormt de basis van het gevoel dat u heeft. Ervaren specialisten laten zien welke resultaten ze eerder bereikt hebben en geven aan hoelang ze al haartransplantaties uitvoeren. De beste FUE resultaten worden bereikt door ervaren haarchirurgen.

Meer informatie over de FUE-methode

Is erfelijkheid de oorzaak van het haarverlies waar u mee te maken heeft? De enige oplossing met blijvende haargroei is de haartransplantatie. Wanneer u een FUE haartransplantatie overweegt, zit u misschien met onbeantwoorde vragen. Bent u niet zeker van de oorzaak, maar vermoed u dat uw familie achtergrond meespeelt? Bestel een van onze praktische thuistests. Met een haaruitval DNA test of een bloedwaardentest krijgt u inzicht in de oorzaak van haarverlies zonder dat u daarvoor direct een arts raadpleegt. Ook voor antwoord op andere vragen over haarverlies en geschikte behandeltechnieken kunt u onze medewerkers om advies vragen. Stel uw vraag via het online contactformulier of stuur een e-mail naar info@haaronderzoekscentrum.nl We sturen u zo snel als mogelijk een reactie.

FUE haartransplantatie – FAQ

FUE haartransplantatie – FAQ

1. Wanneer en bij wie kan een FUE haartransplantatie toegepast worden?

Een haartransplantatie is een geschikte oplossing voor erfelijke haaruitval. Om in aanmerking te komen, heeft u voldoende donormateriaal beschikbaar en verkeerd u in goede gezondheid. Haarchirurgen werken meestal met grafts die uit de achterkant en de zijkanten van uw hoofd geëxtraheerd worden.

2. Hoeveel haarzakjes kan ik laten transplanteren?

Afhankelijk van de mate van haarverlies en de kwaliteit van de haarzakjes bepaald een haarchirurg het aantal grafts dat verplaatst kan worden. Bij een gemiddelde haartransplantatie ligt dit aantal rond 3000 en 4000. Bij het opvullen van kalende plekken en/of het bedekken van littekens is werkt de arts met een lager aantal grafts.

3. Is een FUE haartransplantatie pijnlijk?

Mensen ervaren tijdens de ingreep geen pijn. De haarchirurg verdooft het donorgebied en de ontvangstplaatsen plaatselijk. Na de ingreep is korte tijd milde hoofdpijn mogelijk. Lichte ongemakken, zwellingen, blauwe plekken en jeuk zijn tijdelijke bijwerkingen die binnen enkele dagen verdwijnen.

4. Wat zijn de bijwerkingen en risico’s van een FUE haartransplantatie?

Bekende bijwerkingen en/of complicaties van de FUE-methode zijn zwellingen, blauwe plekken en jeuk. Er is een risico op nabloedingen en overgevoeligheid van de huid, maar dit verdwijnt meestal vanzelf. Als u de gevormde korstjes openkrabt, kan dat tot infecties en ontstekingen leiden.

5. Is het normaal dat mijn haar na een haartransplantatie uitvalt?

Veel mensen zien drie tot vier weken na de operatie dat het getransplanteerde haar uitvalt. De getransplanteerde haarzakjes laten de haren vallen en gaan de rustfase in. Dit is voor velen ongemakkelijk en roept vragen op. Het is een normaal gevolg van de ingreep. Vanaf drie tot vier maanden na de ingreep ontstaat nieuwe haargroei.

6. Hoelang is de hersteltijd na de haartransplantatie?

De hoofdhuid heeft zeven tot tien dagen nodig om te herstellen van de operatie. Een week na de ingreep mogen de meeste, lichte, dagelijks werkzaamheden weer gebeuren. Zware inspanningen en intensieve (contact)sporten doet u pas weer vanaf zes weken na de haartransplantatie.

7. Hoeveel kost een FUE haartransplantatie?

Iedere haartransplantatie is anders. De kosten hangen af van verschillende factoren, waaronder het aantal grafts, de ervaring van de haarchirurg en de reputatie van de haarkliniek. Bezoek enkele klinieken en praat persoonlijk met een haarchirurg. Dit is de beste manier om kosten met elkaar te vergelijken en een keuze te bepalen.

8. Hoelang duurt de ingreep?

De duur van de ingreep hangt af van de grootte van de ingreep. Over het algemeen duurt een haartransplantatie vier tot acht uur.

9. Kan ik een natuurlijk resultaat verwachten?

Als u de behandeling laat doen door een ervaren haarchirurg dan kunt u een natuurlijk resultaat verwachten. De grafts moeten onder de juiste hoek en in de juiste groeirichting geïmplanteerd worden om dit te bereiken. De resultaten zijn blijvend en de succesvol geïmplanteerde grafts blijven nieuwe haren ontwikkelen.

10. Is een FUE haartransplantatie veilig?

Haartransplantaties zijn veilige cosmetische ingrepen die door haarchirurgen wereldwijd dagelijks toegepast worden. De kans op ernstige complicaties is klein. Door vooronderzoek te doen, maakt u een verantwoorde keuze voor een behandelaar.