Haargroeimiddelen op maat

Bent u benieuwd naar de resultaten van haargroeimiddelen op maat? Net als acne tijdens uw jeugd, zorgen tekenen van haaruitval en haarverlies voor onrust, niet wetend hoe u het moet stoppen of aanpakken. Om nog maar te zwijgen over de mogelijke oorzaken en genetische factoren die van invloed zijn op uw lichamelijke gezondheid. Haaruitval is geen taboe, al is het wel vervelend wanneer u ermee geconfronteerd wordt. Behandelingen en haargroeimiddelen op maat zijn beschikbaar en bieden positieve resultaten.

Verschillende haargroeimiddelen op maat

Heeft u te maken met dunner wordend haar of haarverlies? Haarverlies is vaak plotseling en een gevolg van externe of interne factoren. Bepaalde medicijnen en medische behandelingen, zoals chemotherapie, maar ook strakke kapsels en agressieve haarverzorgingsproducten veroorzaken plotseling haarverlies. Haarverdunning daarentegen gaat geleidelijk zonder dat het echt kale plekken veroorzaken. Mogelijke oorzaken van dunner wordend haar zijn vitaminetekorten, hormonale onevenwichtigheden zoals de menopauze, PCOS en/of schildklierproblemen. Het grootste verschil tussen haarverlies en haaruitdunning is de snelheid van haaruitval. Bij plotselinge haaruitval gaan in korte tijd grote hoeveelheden haar verloren, iets wat bij haar dat uitdunt niet het geval is. Omdat er verschillende oorzaken zijn voor haaruitval, zijn er ook verschillende haargroeimiddelen beschikbaar. Het duurt soms enige tijd voordat u een middel heeft gevonden dat bij u past en dat effect heeft.

Effectieve ingrediënten

Als u een haargroeimiddel wilt gebruiken, let dan op de ingrediënten die in een product verwerkt zijn. Bewezen effectieve bestanddelen zijn onder meer:

  • Minoxidil: Dit middel of bestanddeel zit in lotions en bepaalde shampoos verwerkt. Het is voor mannen en vrouwen een veilig ingrediënt.
  • Finasteride: Als haargroeimiddel effectief voor mannen die lijden aan alopecia androgenetica. Het middel mag niet aan vrouwen voorgeschreven worden.
  • Rode klaverbloem extract: Dit natuurlijke kruid bevat een hoog isoflavonen, een soort fyto-oestrogeen. Van dit extract is aangetoond dat het helpt bij vrouwen met haarverlies door hormonale veranderingen.
  • Saw Palmetto of zaagpalm: Onderzoek heeft aangetoond dat Saw Palmetto een natuurlijke DHT-blokker is.

De beste behandeling voor haarverlies

Om de beste behandeling voor haaruitval te kiezen, moet u de oorzaak kennen. Uw huisarts of dermatoloog kan hierbij helpen. Alopecia androgenetica, of erfelijke kaalheid is vaak aan het patroon en uw familie achtergrond vast te stellen. Om eventueel andere oorzaken uit te sluiten adviseert een arts om bloedonderzoek te laten doen. In bepaalde gevallen vindt een huidbiopsie plaats. Er is niet een beste manier om haaruitval te laten behandelen. Het succes van de gekozen behandeling, hangt af van de oorzaak. Haaronderzoekscentrum heeft twee thuistests ontwikkeld om de oorzaak te onderzoeken. U kunt een bloedwaardentest of een Haaruitval DNA test online bestellen. Binnen een paar dagen ontvangt u de bestelling en volgt u de aanwijzingen om de tests uit te voeren.

Haargroeimiddel of alternatief?

Ondanks het feit dat er veel producten verkrijgbaar zijn die zeggen haarverlies te verminderen en haargroei te stimuleren, zijn er maar een aantal middelen wetenschappelijk bewezen. Het betreft geneesmiddelen die voor de behandeling van een andere aandoening werden ontwikkeld en waarvan later is gebleken dat ze haarverlies afremmen. Voorbeelden hiervan zijn Dutasteride en Finasteride. Omdat beide middelen soms serieuze bijwerkingen hebben, mogen ze niet door vrouwen gebruikt worden. Mannen met een kinderwens gebruiken deze producten beter niet. De effecten op het ongeboren kind zijn onvoldoende onderzocht. In deze gevallen is het interessant om naar een alternatieve behandeling om te kijken. Belangrijk is om haarverlies niet onbehandeld te laten. Het gebeurt dat mensen te laat hulp zoeken en alleen nog gebruik kunnen maken van een beperkte keuze alternatieven.

Resultaten haargroeimiddel op maat

Beginnende haaruitval als gevolg van alopecia androgenetica is met een middel als Dutasteride, Finasteride of Minoxidil te behandelen. Om effect te zien, moet u een haargroeimiddel langere tijd dagelijks gebruiken. Verwacht dan ook geen afname van het haarverlies binnen een paar weken. In het beste geval begint verbetering zich te tonen na een maand of drie. Heeft u na acht maanden nog geen enkele verbetering? Overleg met uw arts of het zinvol is de behandeling voort te zetten. Een nadeel van een effectief haargroeimiddel is het gebruik. Om het resultaat te behouden, moet u het middel dagelijks blijven gebruiken anders zet het haarverlies na verloop van tijd door. Ziet u op tegen de bijwerkingen of gebruikt u liever geen geneesmiddel? Er zijn zowel chirurgische als non-invasieve alternatieven beschikbaar.

Behandeling op maat

Haarverlies dat al enige tijd aan de gang is, is niet altijd met een haargroeimiddel te behandelen. De ingrediënten remmen de haaruitval weliswaar af, maar hebben nauwelijks invloed op nieuwe haargroei. In dat geval zijn alternatieven zoals een laserbehandeling, mesotherapie bij haaruitval, een PRP behandeling, micro haar pigmentatie of een PRF behandeling een geschikt alternatief. Uw huisarts of specialist kunnen een alternatief toelichten, maar het is ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met een cosmetisch specialist of een haarkliniek. Huidtherapeuten, MHP-specialisten en/of haarchirurgen nodig u in eerste instantie uit voor een consult. Vooronderzoek laat zien welke behandelingen beschikbaar zijn en hoe anderen daar over denken.

Vergelijken van uw opties

Net zoals haarverlies is, zijn de oplossingen dat ook. Wat bij de een werkt, heeft bij de ander minder effect. Het behandelen van de oorzaak is de beste weg naar herstel of verbetering van de haargroei. Online zijn er verschillende websites beschikbaar waar u meer informatie vindt over haaruitval, behandelingen, prijzen en klinieken. Het kan geen kwaad om over meerdere technieken informatie op te vragen.

Consult of adviesgesprek

De beste manier om een geschikte behandeling te vinden is door te praten met specialisten. Ga naar een haarkliniek en maak afspraken voor meerdere consulten. Zo komt u vanzelf bij de behandelaar die u het meeste aanspreekt en waar u een vertrouwd gevoel bij heeft. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw haarverlies gerelateerde vragen aan onze medewerkers te stellen. We geven u informatie over mogelijke oorzaken en behandeltechnieken. Wilt u meer weten over de thuistests of de resultaten daarvan? Vul het contactformulier in en/of stuur uw vraag naar info@haaronderzoekscentrum.nl. U mag zo snel als mogelijk een antwoord verwachten.

Haargroeimiddelen op maat – FAQ

Haargroeimiddelen op maat – FAQ

1. Welke producten laten haar sneller groeien?

Er zijn geen bewezen haargroeimiddelen die de haargroei versnellen. Haargroei is een lichamelijk proces, waarbij een haar maandelijks gemiddeld 1 cm groeit. Bepaalde producten versterken de haargroei en zorgen voor gezonde, sterke haren.

2. Welke verminderen haaruitval?

Om haarverlies effectief te verminderen is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Erfelijke kaalheid kan verminderd worden door het gebruik van Dutasteride, Finasteride, Minoxidil en de Diane 35 pil. Deze geneesmiddelen hebben bewezen effect op alopecia androgenetica en zijn op voorschrift, recept van een arts verkrijgbaar bij de apotheek.

3. Wat is het geheim van haargroei?

Hydratatie is belangrijk. Gehydrateerd haar is elastisch, soepel en minder vatbaar voor breuken, beschadiging en klitten. Dit betekent dat vocht helpt bij het gezond houden van uw haar. Naarmate het haar groeit en u zorgt voor een zo goed mogelijk hydratatie heeft u een positieve invloed op de haargroei.

4. Wat is het beste haargroeimiddel?

Veel mensen gebruiken Minoxidil. Deze lotion mag door mannen en vrouwen gebruikt worden. U brengt de lotion tweemaal daags op de hoofdhuid aan. Minoxidil stimuleert de haarzakjes om haren te produceren en haaruitval te vertragen. Het duurt vier tot zes maanden voordat u verbetering ziet. Blijf het middel dagelijks gebruiken anders valt het haar opnieuw uit.

5. Waarom groeit mijn haar niet?

Haar stopt om verschillende redenen langzamer of volledig met groeien. Bekende oorzaken zijn leeftijd, erfelijkheid, stress of hormonen. Misschien ziet u dat het haar op een bepaalde plek niet of langzamer lijkt te groeien. Er zijn behandelopties om langzaam groeiend haar te stimuleren, waaronder Minoxidil.

6. Welke testen moet ik laten doen om achter de oorzaak van haaruitval te komen?

Als uw huisarts vermoedt dat u te maken heeft met overmatig haarverlies dan zal een bloedonderzoek voorgesteld worden. Zo kunnen onderliggende aandoeningen bevestigd of uitsloten worden. Maar ook een hoofdhuidbiopsie is een mogelijkheid.

7. Hoelang duurt het voordat haargroeiolie werkt?

Omdat de haargroei niet versnelt kan worden, heeft u geduld nodig. Om resultaten te zien moet u een product meerdere maanden gebruiken. Over een periode van drie tot zes maanden zou verbetering op moeten treden. Als u na zes maanden nog geen enkel effect ziet, heeft het verder gebruiken waarschijnlijk geen zin.

8. Is collageen goed voor mijn haar?

Collageensupplementen verhogen de eiwitten die de haargroei ondersteunen. Het gebruik hiervan kan leiden tot langer en dikker haar. Collageen ondersteunt de gezondheid van de haarzakjes.

9. Wanneer moet ik een haargroeimiddel gebruiken?

De bewezen haargroeimiddelen worden niet preventief gebruikt. Pas bij beginnende haaruitval is het belangrijk om een passende behandeling te zoeken. Haargroeimiddelen zijn in een vroege fase van haarverlies effectiever dan op een later moment als er al behoorlijk wat haar is uitgevallen.

10. Kan ik haargroeiolie elke dag gebruiken?

Het wordt afgeraden om olie langer dan een dag in en op uw haar te laten zitten. Olie vormt een laag op de hoofdhuid waardoor de poriën verstoppen, ook wordt de hoofdhuid vettig en ziet het haar er vies uit.