Haarimplantaten Amsterdam

Zoekt u informatie over haarimplantaten Amsterdam? Een FUE-haartransplantatie is een minimaal invasieve operatie om het haarverlies op uw hoofdhuid en/of gezicht te herstellen en te bevorderen. Of u zich nu zorgen maakt over uw terugtrekkende haarlijn, dunner wordende wenkbrauwen of onvoldoende baardgroei, haarimplantaten Amsterdam bieden vaak de perfecte oplossing voor verschillende oorzaken van haarverlies. Maak een afspraak bij een gerenommeerde haarkliniek voor een consult en maak haaruitval bespreekbaar.

Natuurlijke haarimplantaten Amsterdam

Haaruitval is een probleem dat iedereen kan overkomen. Ruim de helft van de mannen in de leeftijd tussen 18 en 60 jaar vertoont tekenen van erfelijke haaruitval. Wat velen niet weten is dat dit een gevolg is van genetica, waar ook veel vrouwen in de loop van hun leven mee te maken krijgen. Zelfs zonder externe invloeden zoals medische behandelingen, medicijngebruik, stress en grote gewichtsschommelingen valt het haar overmatig uit en blijft nieuwe haargroei uit. Bij een haarimplantatie verplaatst een specialist haren uit het donorgebied naar de kalende gebieden van de hoofdhuid. De arts gebruikt haarzakjes niet worden aangetast door het DHT-hormoon, waardoor een natuurlijk resultaat ontstaat, omdat het uw eigen donormateriaal is dat de arts gebruikt.

Haarimplantatie of alternatieve behandeling

Hoewel er tegenwoordig verschillende behandelingen beschikbaar zijn, bieden haarimplantaten nieuwe haargroei en een natuurlijker resultaat dan alternatieve oplossingen, zoals:

• Haargroeimiddelen. Bij beginnende haaruitval grijpen veel mensen naar een haargroeimiddel. Er zijn alleen maar een paar middelen die wetenschappelijk zijn bewezen. Effectieve middelen moeten blijvend gebruikt worden, anders zet het haarverlies door.
• Haarwerken. Nog altijd gebruiken mensen haarwerken van zowel synthetisch als echt haar om haaruitval te verbergen. De kwaliteit van passende haarwerken is de laatste jaren sterk verbetert. Met een medische verklaring vergoeden zorgverzekeraars jaarlijks een bedrag voor de aanschaf van een haarwerk. Bijbetaling is vaak nodig om het gewenste haarwerk te kopen. Een haarwerk heeft geen invloed op de haargroei. U heeft jaarlijks met terugkerende kosten te maken.
• Micro haar pigmentatie. Een betaalbaar alternatief is een MHP-behandeling waarbij een specialist gekleurd pigment in de hoofdhuid aanbrengt. Resultaten zijn optisch, maar natuurlijk.

Werking haarimplantaten

Nadat u een consult bij een haarkliniek heeft gehad volgt de behandeling. Specialisten werken met plaatselijke verdovingen, zodat u geen pijn voelt van het oogsten en/of implanteren van de haarzakjes. Aan het begin van de operatie zal de haarchirurg beginnen met het extraharen van het benodigde aantal haarzakjes uit het donorgebied. Dit extraheren gebeurt met een holle naald en een voor een. Assistenten controleren de grafts op kwaliteit en treffen voorbereidingen voor plaatsing in de dun behaarde gebieden. De arts ‘boort’ kanaaltjes met een minuscule diameter en plaatst daar de haarzakjes in. Het maken van incisies en het hechten van operatiewonden is overbodig. De huid herstelt veelal zonder opvallende littekens.

Minimaal invasieve operatie

Ervaren specialisten plaatsen uw welzijn en veiligheid tijdens een haarimplantatie voorop. U voelt dan ook geen pijn van de ingreep, omdat artsen werken met plaatselijke verdovingen. Na de ingreep en het uitwerken van de verdoving, is tijdelijke napijn mogelijk. Dit varieert van een beurs gevoel tot matige hoofdpijn. Andere bijwerkingen zijn zwellingen, blauwe plekken rond de ogen, huidirritaties en jeuk. Al binnen een paar dagen ontstaan korstjes op de huid. Het genezen hiervan veroorzaakt een vervelende jeuk. Wrijf niet over de huid, maar kies voor koelen. Dagelijks meerdere keren koelen vermindert de jeuk en zorgt ervoor dat de wondjes goed genezen, waarna de korstjes vanzelf loslaten. Zonder slechte wondgenezing en/of open wondjes geneest de huid binnen zeven tot tien dagen van de haarimplantatie. Wanneer er toch open wondjes ontstaan, loopt u een groter risico op infecties en ontstekingen die van invloed zijn op het resultaat van de behandeling.

Nazorg en resultaten haarimplantatie

Haarchirurgen in Amsterdam en omstreken begeleiden u ook na de haarimplantatie. Nazorg is een belangrijk onderdeel van het herstel. Het volgen van de adviezen is van belang voor het resultaat. Zorg in de dagen na de haarimplantatie voor voldoende hydratatie en verzorgd uw haar en hoofdhuid zoals de haarchirurg dit heeft uitgelegd. U krijgt medicatie voorgeschreven, antibiotica en ontstekingsremmers, die u gebruikt volgens voorschrift. Daarnaast krijgt u tips die u de eerste dagen en weken toepast in uw dagelijkse routine. Resultaten laten drie tot vier maanden op zich wachten en het duurt zes weken, voordat u weer alles doet zoals voor de haarimplantatie. Wees die eerste weken vooral terughoudend met fysieke inspanningen en sportieve activiteiten. Zweten heeft invloed op het resultaat. Pas ongeveer twaalf maanden na de ingreep is het resultaat definitief.

Kosten haarimplantaten in Amsterdam en omgeving

Haarimplantaties zijn niet goedkoop en zorgverzekeraars vergoeden de kosten niet. Afhankelijk van de haarkliniek van uw keuze, de ervaring van de specialist, de omvang van de ingreep en de gebruikte techniek betaalt u gemiddeld € 3500 voor een middelgrote haarimplantatie in Amsterdam en omgeving. Vraag bij meerdere haarklinieken een prijsofferte aan, zodat u vergelijkingsmateriaal heeft. Het vergelijken van tarieven die u bijvoorbeeld online vindt, is niet actueel. Een haarimplantatie gebeurt op maat en alleen een haarchirurg geeft een persoonlijk behandelplan. Zorg ervoor dat de basis van de offertes gelijk is, zodat u een goede vergelijking maakt. Misschien is het interessant om ook te kijken naar de behandelmogelijkheden en prijzen in het buitenland. Het is publiekelijk geheim dat buitenlandse haarklinieken goedkopere tarieven aanbieden dan behandelaars in Amsterdam.

Kennismaken met haarimplantatie behandelaars

Het kan niet vaak genoeg gezegd en benadrukt worden, het belang van een persoonlijk consult is groot. Er gaat niets boven uw gevoel tijdens een consult of adviesgesprek bij een haarchirurg. Niet iedereen ervaart een gevoel van welkom of begrip. Ga naar verschillende haarklinieken en trek pas daarna uw conclusies. Lees ervaringen van anderen, maar baseer de keuze die u neemt op uw eigen gevoel. Een haarimplantatie is een ingrijpende behandeling en u wilt later geen spijt hebben van de ingreep. Zoek een haarkliniek waar u zich welkom en begrepen voelt. Dat gevoel zit niet per se in grote dingen, maar ook de manier waarop met een haarchirurg praat en de antwoorden die u krijgt op uw vragen, zeggen veel. De meeste haarklinieken bieden het eerste consult gratis aan.