Haartransplantatie kosten

Wilt u meer weten over haartransplantatie kosten? Wanneer u iets aan dat vervelende haarverlies wilt laten doen, zoekt u als eerste naar de beschikbare behandeltechnieken. Haargroeimiddelen, een haarwerk of pruik, mesotherapie bij haaruitval, micro haar pigmentatie of toch een haartransplantatie? Het aanbod is divers en de resultaten variëren. Haartransplantatie kosten zijn niet goedkoop. Daar staat tegenover dat het de enige behandeltechniek bij alopecia androgenetica, waarbij nieuwe haargroei op kalen plekken ontstaat.

Variabele haartransplantatie kosten

Leest u informatie over haartransplantaties? Een van de eerste dingen die opvallen zijn de verschillende prijzen die haarklinieken hanteren. Het verschil zit niet alleen in de locatie en reputatie van de kliniek, maar ook de ervaring van de arts en de techniek die wordt toegepast, is van invloed op de prijs die u betaalt. Daarbij komt het feit dat de prijs sterk afhankelijk is van het aantal haarzakjes dat u laat verplaatsen. Al deze facetten maken het vergelijken van de behandeltarieven niet eenvoudig. Vraagt u bij verschillende aanbieders een prijsopgave aan? Kijk bij het lezen aandachtig naar de inhoud van de behandeling. Het is in veel gevallen beter om zelf naar een haarkliniek te gaan en persoonlijk kennis te maken met de haarchirurg en kliniekmedewerkers.

Haartransplantatie prijs vs haartransplantatie waarde

Er zijn haarklinieken die de ingreep tegen opvallend lage kosten aanbieden en er zijn klinieken die duurder zijn. Sommigen hiervan bevinden zich in landen, zoals Turkije en anderen bevinden zich gewoon in Nederland. Er zijn ook mensen die zich aangetrokken voelen tot de beste prijs die ze aangeboden krijgen. Dit is een prima strategie als het gaat om bijvoorbeeld het kopen van een fiets of een tuinset. Wie houdt er niet van een goed product voor een betaalbare prijs, maar het is belangrijk om uzelf te realiseren dat een haartransplantatie een chirurgische ingreep is. Daarom is rekening houden met de kwaliteit belangrijk. Het gebeurt vaak dat mensen naar een goedkopere kliniek zijn gegaan en achteraf spijt hebben of teleurgesteld zijn in het resultaat. In veel gevallen is correctie mogelijk, maar ook daar betaalt u een hoge prijs voor. Doe altijd onderzoek voordat u verder gaat met de procedure.

Verschillende technieken

De kosten van een haartransplantatie in Nederland variëren van kliniek tot kliniek. Er zijn klinieken die werken met het ARTAS-robot systeem en geautomatiseerde technieken. Hoewel deze technieken erg modern zijn, is de prijs hier ook naar. Omdat de systemen beperkt toegepast worden en klinieken met hoge aanschafkosten te maken hebben, ziet u dat terug in de prijs die u betaalt. Waar u ook besluit om de ingreep te ondergaan, het is het beste om veel vragen te stellen. Een haartransplantatie is immers niet goedkoop. Vraag hoeveel procedures een specialist heeft gedaan. Vraag om resultaten van eerdere ingrepen. Een ervaren haarchirurg beschikt over haartransplantatie voor en na foto’s. Vraag om close-ups van haarlijnen. De beste ingrepen laten een haarlijn zien die in overeenstemming is met de omringende haargroei, zonder dat de haartransplantatie zichtbaar is.

Vraag die u aan een haarchirurg stelt

Voordat u een ingreep ondergaat, bezoekt u meerdere klinieken voor een consult. Stel tijdens het consult gerichte vragen, zoals:

• Hoelang en met welke techniek(en) heeft iemand ervaring?
• Zijn er foto’s van actuele behandelresultaten? Vraag om ander beeldmateriaal dan de foto’s die op de website van de kliniek staan.
• Welke techniek past bij mij en hoeveel haarzakjes kan ik laten transplanteren?
• Wat gebeurt er op de behandeldag?
• Wat is bij het behandeltarief inbegrepen en wat zijn eventueel bijkomende kosten?
• Hoe is de nazorg geregeld?

Hoge behandelkosten, nauwelijks vergoeding

Een bekend kenmerk van de haartransplantatie zijn de relatief hoge kosten. Omdat de meeste mensen de ingreep uit cosmetisch oogpunt ondergaan, vergoeden zorgverzekeraars deze kosten niet. In uitzonderlijke situaties waarin u over een medische verklaring beschikt, zijn uitzonderingen mogelijk. Haaruitval als gevolg van brandwonden, ongelukken en/of ziektes komt voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking. De voorwaarden zijn streng, u vraagt deze op bij uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen betaalt u zelf de haartransplantatie kosten. Maar wat als u het bedrag niet direct beschikbaar heeft of niet in een keer wilt missen? Er zijn klinieken die betaling in termijnen aanbieden en er zijn klinieken die samenwerken met kredietmaatschappijen.

Haartransplantatie op aflossing

In Nederland zijn verschillende kredietverstrekkers en maatschappijen actief die het financieren van cosmetische en medische behandelingen als specialisatie hebben. Om een doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten, beoordeelt een financier uw krediet verleden en kredietwaardigheid. U verstrekt inzage in uw financiële situatie en laat zien wat uw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Op basis daarvan, kan een financier u een leningsvoorstel toesturen. U betaalt het geleende bedrag in maandelijkse termijnen af. De gemiddelde looptijd ligt tussen de vijf en tien jaar. Wanneer u van de maximale looptijd gebruik maakt, ziet u de aflossing voor een haartransplantatie al die jaren op uw maandelijkse rekening overzicht. Het kredietbedrag wordt verhoogd met rentekosten. Een haartransplantatie op afbetaling spreekt niet iedereen aan, maar stelt u wel in de gelegenheid om de gewenste ingreep toe te laten passen.

Haarimplantatie kosten in binnen- en buitenland

Dan zit er ook nog een verschil tussen de kosten voor haartransplantaties in binnen- en buitenland. Turkije biedt opmerkelijk en vaak aantrekkelijk lage tarieven. Ook hierbij geldt dat u vooraf onderzoek doet naar degene die de aanbieding doet en vragen stelt over de ervaring van een behandelaar. Vooral als u een vreemde taal niet machtig bent, is het een geruststelling om te weten of Nederlandstalige begeleiding aanwezig is, zodat u in staat bent met de artsen te communiceren. Vraag ook hoe vaak u naar de kliniek toe moet. Als de bijkomende reiskosten zo hoog zijn dat ze samen met de kosten voor de ingreep duurder zijn dan een behandeling in Nederland, verandert dat de situatie.

Meer weten over haartransplantatie prijzen

Heeft u vragen over haartransplantatie prijzen of wilt u misschien meer weten over de oorzaken en gevolgen van haarverlies? Onze medewerkers beantwoorden deze en andere vragen over haaruitval. Stel uw vraag via de e-mail info@haaronderzoekscentrum.nl, of vul het contactformulier in. We nemen zo snel als mogelijk contact met u op.

Haartransplantatie kosten – FAQ

Haartransplantatie kosten – FAQ

1. Wat bepaalt de kosten van een haartransplantatie?

Naast zaken als het aantal haarzakjes en de gebruikte techniek zijn factoren als locatie van de haarkliniek en de ervaring van de specialist van toepassing op de kostprijs.

2. Hoeveel kost een haartransplantatie?

Omdat een haartransplantatie een individuele ingreep is, is het moeilijk om te zeggen wat u voor de ingreep betaalt. In Nederland liggen de tarieven rond € 3500 – € 5000 voor een middelgrote tot grotere haartransplantatie. Dit varieert per haarkliniek.

3. Wat is de goedkoopste haartransplantatie methode?

De FUT-methode is de techniek die het voordeligste is. Het is een verouderde methode die bijna niet meer wordt aangeboden, omdat er op de achterkant van uw hoofd in het donorgebied een litteken achterblijft.

4. Is een haartransplantatie in het buitenland goedkoper?

Landen, zoals onder andere Turkije staan bekend om de voordelig cosmetische en medische ingrepen. Het land heeft een groot aantal haarklinieken en met prijzen die aanmerkelijk goedkoper zijn dan in Nederland, kiest jaarlijks een toenemend aantal mensen voor een haartransplantatie in Turkije.

5. Waarom is een haartransplantatie in Turkije goedkoop?

Haarklinieken stellen behandeltarieven vast op basis van de jaarlijkse en maandelijkse kosten die ze hebben. Omdat in Turkije de lonen lager zijn, geeft een haarkliniek minder uit aan personeelskosten. Ook de maandelijkse vaste lasten zijn lager dan in Nederland, waardoor behandelingen goedkoper aangeboden kunnen worden.

6. Wat is de kwaliteit van goedkope haartransplantaties?

Als de prijs-kwaliteitverhouding in orde is, hoeft een goedkope haartransplantatie geen verkeerde keuze te zijn. Doe onderzoek naar de haarkliniek en haarchirurg die de ingreep toepast. Hoeveel ervaring heeft iemand en hoe zijn de reviews van anderen. Een van de belangrijkste dingen bij het overwegen van een haarimplantatie is persoonlijk kennis maken met de haarchirurg. Ga altijd naar een paar verschillende klinieken om zo uw eigen ervaringen te vergelijken.

7. Is er een prijsverschil tussen mannen en vrouwen?

Tarieven zijn gebaseerd op de omvang de ingreep, het aantal grafts dat wordt verplaatst en de toegepaste techniek. Onderscheid tussen mannen en vrouwen is er niet.

8. Kan ik een meerprijs betalen voor een andere donor?

Nee, haartransplantaties worden uitsluitend met eigen donorhaar gedaan. De kans op afstoting is op deze manier nihil en u hoeft geen zware immuunonderdrukkende medicatie te gebruiken.

9. Kan ik korting krijgen op een haartransplantatie?

Omdat de tarieven per kliniek verschillen, is het niet ondenkbaar dat u korting kunt krijgen. Het beste wat u doet, is vragen naar de kortingsmogelijkheden tijdens een consult. Krijgt u een korting aangeboden? Vraag dan altijd naar de voorwaarden.

10. Hoe moet ik de kosten van een haartransplantatie betalen?

Haarklinieken hebben algemene voorwaarden, waarin onder andere de betalingsvoorwaarden zijn vermeld. U kunt dit ook vragen als u bij de kliniek bent voor een consult. Het is niet ongebruikelijk voor een haarkliniek om samen te werken met een financiële instelling. Als u de behandelkosten niet in een keer kunt missen, is het eventueel mogelijk om een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten.