Haartransplantatie Turkije

Heeft u interesse in een haartransplantatie Turkije? Turkije is niet alleen een geliefde vakantiebestemming, het is ook een land waar mensen uit alle wereldse windstreken heen gaan voor een cosmetische of medische behandeling. Aantrekkelijke behandeltarieven zijn een reden om voor een haartransplantatie Turkije te kiezen, maar ook de kennis en kunde van behandelend artsen zijn een pluspunt. Omdat er honderden haarklinieken in Turkije actief zijn, is vooronderzoek belangrijk. Niet iedere haarkliniek staat bekend om de goede resultaten. Wees selectief bij het nemen van een beslissing.

Populaire haartransplantatie Turkije

Haaruitval is helaas voor velen een alledaags probleem. Van al zo vroeg als de puberteit als op latere leeftijd is haarverlies een vervelend iets. Het beïnvloed uw uitstraling en naarmate het haarverlies vordert, krijgt het invloed op uw zelfvertrouwen. Zonder effectieve behandeling trekt u zich stukje bij beetje terug uit het sociale leven en ontstaan depressieve gevoelens. Maar wist u dat het eigenlijk niet nodig is om haaruitval uw leven te laten bepalen? Misschien is het een onderwerp dat u liever niet met uw (huis)arts bespreekt, maar deze helpt u wel met het vaststellen van de oorzaak en het vinden van een geschikte behandeling. Permanente haaruitval is in de meeste gevallen een gevolg van erfelijke kaalheid, alopecia androgenetica. De enige techniek die nieuwe haargroei laat ontstaan is een haartransplantatie. De lagere kosten hebben tot een toename van het aantal haartransplantaties in Turkije geleidt.

Onderzoek het aanbod

Jammer genoeg zien zorgverzekeraars een haartransplantatie als een cosmetische ingreep. De kosten worden niet vergoed en uitzonderingen zijn uniek. Logischer wijze kijkt u, net als anderen, al vrij vroeg in het vooronderzoek naar de kosten van de ingreep. Nederlandse behandelaars rekenen uiteenlopende tarieven, waarbij u moet denken aan prijzen tussen ongeveer € 2500 en € 9000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie, de gebruikte techniek, de ervaring van de specialist en de locatie van de haarkliniek. Interessant is het dan om vast te stellen dat in Turkije prijzen niet of zelden boven € 4000 uitkomen. In theorie bespaart u tot 50% op de kosten.

Vergelijk prijsoffertes

Vergelijken is niet eenvoudig. U heeft voor een objectieve vergelijking gelijkwaardige offertes nodig, waarbij de uitgangspunten overeenkomstig zijn. Een gelijk aantal haarzakjes, dezelfde techniek en zaken als medicatie, verzorgingsmiddelen die bij de behandeling zijn inbegrepen. Turkse haarklinieken bieden vooral ‘all-in’ tarieven, waarbij buiten de ingreep ook transfers vanaf het vliegveld en een aantal hotelovernachtingen zijn inbegrepen. De reis zelf is bijkomend en dat is het punt waarbij de totaalkosten regelmatig hoger uitvallen dan gedacht. Vooral als u vaker naar Turkije reist, zijn de reis- en verblijfkosten hoog en drukken ze een stempel op het lage behandeltarief. Tel altijd alle kosten bij elkaar op, alleen zo krijgt u een duidelijk beeld van de werkelijke kosten. Wees niet verbaast als een voordelige haartransplantatie onderaan de streep niet of nauwelijks goedkoper is dan een haarkliniek in Nederland.

Voor- en nadelen Turkse haartransplantatie

Diverse aanbieders van haartransplantaties in Turkije hebben een vertegenwoordiging in Nederland. Het voordeel hiervan is dat u niet meerdere keren naar Turkije reist. Zaken als het consult en de nazorg gebeuren in Nederland. Het is een geruststellende gedachte om te weten dat er een aanspreekpunt dicht bij is, in geval van vragen en/of problemen na de ingreep. Haarklinieken die uitsluitend werkzaam zijn in Turkije bieden deze service niet. Doen zich bijwerkingen voor? U bent dan aangewezen op uw huisarts voor hulp. Zonder de juiste informatie is uw huisarts afhankelijk van uw verhaal om de beste zorg te verlenen.

Turkse haarlijn voorkomen

In een normale situatie tekent de haarchirurg eerst de haarlijn af, voordat de ingreep begint. Kijk goed en ga pas akkoord als de haarlijn past bij uw uiterlijk. Wees hierin niet te makkelijk, anders loopt u de kans op een zogenaamde typisch Turkse haarlijn en voldoet het resultaat niet aan uw verwachting. Nederlandse haarklinieken corrigeren jaarlijks meerdere van deze ‘haarlijnen’. Ook aan deze ingrepen zijn kosten verbonden, waardoor het voordeel van de aantrekkelijk geprijsde behandeling snel verdwijnt.

Communicatie moeilijkheden

Een haartransplantatie is een ingrijpende operatie en bovendien kostbaar. Om achteraf met een tevreden gevoel op het behandeltraject terug te kijken, is de manier waarop u communiceert met de arts belangrijk. Niet iedere haarkliniek in het buitenland heeft Nederlandse begeleiding, waardoor de communicatie een punt van aandacht is. Welke talen spreekt een arts? Bent u in staat een normaal gesprek te voeren dat door beide partijen begrepen wordt? In een vroege fase van het onderzoek stelt u hier vragen over. Misschien is het voldoende om te weten dat er een Nederlandse vertaler of begeleider is, maar misschien wilt u zelf zonder tussenkomst van derden met een arts spreken.

Ervaringen en reviews lezen

Online vindt u veel praktische informatie over haartransplantaties en daaraan gerelateerde onderwerpen. Interessant om te lezen zijn de ervaringen van anderen. Hoe hebben zij het behandeltraject ervaren en wat zou iemand een volgende keer anders doen? Wat is de algemene ervaring bij een haarkliniek? Is een haarchirurg ervaren? Vragen die onder andere op Haarweb.nl, een antwoord en uitleg vinden. Op dit actuele en uitgebreide forum leest u van alles over haarverlies, behandelingen, technieken en bereikte resultaten. Beeldmateriaal dat bij de berichten is geplaatst, laat andere beelden zien dan de standaard haartransplantatie voor en na foto. Het geeft een idee van het herstel en de ontwikkeling van haargroei na de ingreep.

Persoonlijke ervaring

Ondanks de meningen en ervaringen van anderen, is het belangrijk om zelf met meerdere haarklinieken kennis te maken. Gaat uw voorkeur uit naar een haartransplantatie in Turkije? Maak ook eens een afspraak voor een gratis consult bij een Nederlandse haarkliniek. Leg de ontvangen behandelvoorstellen naast elkaar en vergelijk het aanbod. Vergeet niet het gevoel dat u heeft bij een haarkliniek mee te nemen in uw beslissing. Ontbreekt een gevoel van vertrouwen? Voelt u zich niet prettig bij een haarchirurg? Kies daarom niet, zonder verder vooronderzoek, voor het goedkoopste behandeltarief dat u tegenkomt. Laat u adviseren en informeren, zodat u in staat bent de beste keuze te maken. Alleen op deze manier kijkt u naderhand met een tevreden gevoel terug op het haartransplantatie traject.