Haaruitval orthomoleculair

Zoekt u informatie over haaruitval orthomoleculair? Krullen of steil, blond of bruin, lang of kort – een stralende haardos wordt gezien als een symbool van schoonheid en gezondheid. Iedereen ziet zichzelf graag met een glanzende, sterke haardos. Glans en volume zijn tekenen van een goede gezondheid en aantrekkelijkheid. Haar is ook een ondersteuning van het persoonlijk karakter en benadrukt uw individuele stijl. Dagelijks voldoende afwisselend eten en daarbij kiezen voor de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen voorkomt haaruitval orthomoleculair en bespaart u veel geld op voedingssupplementen.

Oorzaak haaruitval orthomoleculair

Volgens de orthomoleculaire geneeskunde spelen verschillende voedingsstoffen een rol bij de vorming, ontwikkeling en het voorkomen van ziekten. Vitale stoffen zijn mineralen, aminozuren, vitamines, vetzuren en spoorelementen die met een speciale bloedtest gemeten worden. Ondanks de uitgebreide keuze van voedzaam voedsel, hebben mensen vaak te maken met een gebrek aan deze vitale stoffen. Zowel de zware fysieke als emotionele belasting van het lichaam door dagelijkse activiteiten of overbelasting leidt ertoe dat uw lichaam meer behoefte heeft aan vitale stoffen. Uw stofwisseling en lichaamsfuncties werken optimaal als u dagelijks alle noodzakelijke vitale stoffen binnenkrijgt. Een langdurig tekort kan leiden tot hart- en vaataandoeningen, maar ook allergieën, vermoeidheid, haarverlies, stofwisselingsziekten en gewrichtsaandoeningen zijn hiervan een gevolg. Het aanvullen van het tekort verbetert merkbaar de fysieke en psychologische prestaties bij mensen van alle leeftijden.

Verbeter de gezondheid van uw haar

Verschillende interne en externe factoren zijn schadelijk voor een gezonde haargroei. Een gebrek aan voedingsstoffen kan op een bepaald moment in uw leven haaruitval en beschadigd haar veroorzaken. Het is daarom belangrijk om zowel de haarwortels als haarcellen goed te verzorgen en daar waar nodig ondersteuning te bieden met de nodige voedingsstoffen. Gezonde voedingsstoffen voor een mooie haargroei zijn:

• Biotine, zink en selenium dragen bij aan een normale haar groei.
• Koper is van invloed op de gebruikelijke haarpigmentatie.
• Zink, selenium en koper beschermen de haarcellen tegen stress.
• Vitamines B1, B6, B12, biotine, panthotheen zuur en koper zorgen voor een goede werking van diverse lichaamsfuncties.
• Vitamine D stimuleert een gezonde haargroei.

Het voedingscentrum laat u zien welke voedingsstoffen noodzakelijk zijn voor het optimaal functioneren van uw lichaam en de haargroei.

Orthomoleculaire problemen

Huisartsen en specialisten denken bij haaruitval niet als eerste aan orthomoleculaire problemen. Pas na nader onderzoek en aanvullend bloedonderzoek kan een verwijzing naar een gespecialiseerde arts volgen. Haaruitval dat hiervan een gevolg is, kan opgelost worden door de oorzaak aan te pakken. Dat betekent dat het tekort aan de vitale stoffen aangepakt wordt. Dit kan met behulp van voedingssupplementen. Deze supplementen zijn over het algemeen niet vrij verkrijgbaar, omdat u een hogere dosis nodig heeft om het tekort aan te vullen. Als de waardes stijgen en stabiel blijven, keert de haargroei terug. Hier kunnen enkele maanden over heen gaan.

Vaststellen orthomoleculair haarverlies

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de alternatieve behandelwijzen. Door het geven van hoge doseringen voedingsstoffen vindt behandeling plaats. Het is een geneeswijze die als alternatief is bestempeld en waar niet iedereen zich in kan vinden. Dat u een tekort kunt hebben aan voedingsstoffen is een feit, maar het langdurig nemen van doseringen die ver boven de ADH liggen zijn op den duur schadelijk. Een ‘overdosis’ aan voedingsstoffen komt de lichaamsfuncties niet ten goede. Huisartsen en specialisten adviseren om uw bloedwaardes regelmatig te laten controleren, zeker als u veel voedingssupplementen gebruikt. Realiseer uzelf dat ook een te veel aan bepaalde vitamines en mineralen haaruitval tot gevolg kan hebben.

Wel of niet kiezen voor orthomoleculaire geneeskunde

Haaruitval is een vervelend probleem. Het is begrijpelijk dat u een oplossing zoekt die u bij past. De keuze om voor een orthomoleculaire behandeling te kiezen kan de juiste oplossing zijn. Vraag daarnaast ook uw huisarts en/of een dermatoloog om advies.

Haaruitval orthomoleculair – FAQ

1. Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve behandelwijze die valt onder de natuurgeneeskunde. Bij een therapie probeert een behandelaar ernaar uw gezondheid te verbeteren met behulp van hoge doseringen voedingssupplementen.

2. Is orthomoleculaire geneeskunde betrouwbaar bij haarverlies?

Wetenschappelijke bewijzen van hoge doseringen voedingsstoffen zijn niet aangetoond. Niet iedereen beschouwt de behandeling als betrouwbaar. Bovendien kan een overdosering gevaarlijk zijn.

3. Vergoed mijn zorgverzekering een orthomoleculaire behandeling bij haaruitval?

Nee, zorgverzekeraars zien de zorgmethode als alternatief en hebben geen vergoedingsmogelijkheden.

4. Welke vitamines en mineralen kan ik nemen om haaruitval tegen te gaan?

Als u vermoedt dat uw haarverlies een gevolg is van een vitaminetekort kan dit met een bloedonderzoek aangetoond worden. Het is bekend dat onder andere ijzertekort haaruitval veroorzaakt. Als u een voedingssupplement wilt gebruiken kies dan voor supplementen die gericht zijn op een gezonde haargroei. Deze supplementen bevatten onder andere biotine.

5. Hoelang kan ik een voedingssupplement gebruiken?

Vitaminesupplementen die u voorgeschreven krijgt door een arts, bevatten hogere doseringen dan de vrij verkrijgbare supplementen. Gebruik deze zolang de arts dit zegt. Andere supplementen gebruikt u volgens de bijgesloten doseringsinstructies.

6. Is haarverlies door vitaminetekort blijvend?

Nee, meestal is deze vorm van haaruitval volledig omkeerbaar. De haargroei herstelt zich als het tekort is aangevuld. Dit kan een paar maanden duren.

7. Hoe weet ik welke vitamines ik extra nodig heb?

Als u dagelijks afwisselend eet en daarbij kiest voor voldoende producten uit de schijf van vijf, is het onwaarschijnlijk dat u een vitaminetekort heeft. Afhankelijk van het seizoen kan een voedingssupplement uw lichaamsfuncties ondersteunen. Ook hierbij geldt dat u nooit meer supplementen moet nemen dan strikt nodig.

8. Welke specialist behandelt haarverlies?

De behandeling bij haarverlies is afhankelijk van de oorzaak. Na een eerste consult bij uw huisarts kan doorverwijzing naar een specialist volgen. Dermatologen hebben ruime ervaring met het behandelen van haaruitval.

9. Kan haaruitval op een ernstige ziekte wijzen?

Haaruitval heeft uiteenlopende oorzaken die variëren van vrij onschuldig tot meer serieus. Om onderliggende aandoeningen uit te sluiten, biedt bloedonderzoek uitkomst. Artsen kijken hierbij naar de schildklierwaarden, maar ook auto-immuunziekten kunnen met een bloedonderzoek aangetoond of uitgesloten worden.

10. Is een orthomoleculaire behandeling bij haaruitval duur?

De prijs van een consult verschilt per behandelaar. De kosten kunnen hoog oplopen en vergoeding is niet mogelijk. Vergelijk de kosten met andere behandelmethodes