Mesotherapie haar België

Zoekt u informatie over mesotherapie haar België? Niemand wil een van de opvallendste en mooiste delen van het lichaam verliezen, een gezonde haardos. Het zien van opvallend haarverlies, veroorzaakt stress met nog meer haaruitval als gevolg. Uw haargroei is gevoelig en heeft gezonde voedingsstoffen nodig om ongehinderd te groeien, maar er zijn ook situaties waarin het haar ondanks voldoende voeding uitvalt. Deze situaties leiden tot vergevorderd haarverlies, wat uw stressniveau verder vergroot. Haaruitval behandelen kan op verschillende manieren. Mesotherapie haar België is een van deze oplossingen.

Cosmetische behandeling met mesotherapie haar België

Mesotherapie is een cosmetische procedure om haarverlies te verminderen en gezonde haargroei te stimuleren. Het is een niet-chirurgische behandeling die de haargroei een boost geeft met een combinatie van vitamines, mineralen, plantenextracten en geneesmiddelen. Mesotherapie vermindert haarverlies en stimuleert de haargroei. Het is een nuttige behandeling voor verschillende vormen van haaruitval. Specialisten injecteren de samengestelde bestanddelen in de hoofdhuid, zodat de haarzakjes direct van voldoende voedingsstoffen worden voorzien. De behandeling verbetert de doorbloeding, verjongt de haarzakjes en zet de haarzakjes aan tot het ontwikkelen van nieuwe haren. Mesotherapie bij haarverlies is geschikt voor mensen die lijden aan haarverlies. De techniek vermindert de behoefte aan een chirurgische ingreep. Heeft u last van haarverlies, maar ziet u een operatieve ingreep (nog) niet zitten? Mesotherapie is een alternatief, dat haaruitval vermindert en gezonde haargroei mogelijk maakt.

Kenmerken mesotherapie

Mesotherapie is er voor de behandeling van haaruitval, dunner wordend haar, telogeen effluvium en andere oorzaken van haaruitval. Kenmerken van mesotherapie bij haarverlies zijn:

• Mesotherapie stimuleert de groei van bestaand en nieuw haar;
• De werkzame bestanddelen zorgen voor dikkere haargroei en verbetering van de haardichtheid;
• De haarzakjes krijgen directe groeifactoren, geneesmiddelen en vitamines die passen bij de oorzaak van haarverlies;

Werking mesotherapie behandeling

Artsen gebruiken fysieke of mechanische en chemische stimulatie bij het toepassen van mesotherapie. Kleine hoeveelheden van verschillende voedingsstoffen en geneesmiddelen worden in de hoofdhuid toegediend, afhankelijk van de omvang van de therapie.

• Mechanisch. De fijne, korte naald maakt injecties, die een genezingsproces op gang brengen. De productie van collageen en elastine krijgt een stimulatie, iets wat zowel uw hoofdhuid als de haargroei gezonder maakt.
• Chemisch. De samengestelde ingrediënten behandelen de haarzakjes en de doorbloeding. Omdat de actieve bestanddelen op uw unieke behoefte samengesteld zijn, is het een veilige en effectieve techniek. Voorbeelden van geneesmiddelen die aan de vitamine en mineralen cocktail worden toegevoegd zijn ontstekingsremmers en bloedverdunners.

Behandeltraject

In België voeren gespecialiseerde artsen mesotherapie behandelingen bij haarverlies toe. Een sessie duurt tussen de 10 en 30 minuten, afhankelijk van de omvang van het behandelgebied. Om de haargroei te stimuleren zijn 4 tot 8 of meer sessies nodig. Artsen raden aan om mesotherapie bij haarverlies in een intensieve kuur toe te laten passen. De eerste sessies volgen elkaar vlot op, waarna de frequentie geleidelijk afneemt. Hoe snel u verbetering opmerkt, hangt af van uw lichamelijke herstelvermogen, de mate en oorzaak van het haarverlies. Mesotherapie heeft geen blijvende resultaten. Om de resultaten te behouden heeft u, over het algemeen twee keer per jaar onderhoudsbehandelingen nodig. Voordelen van mesotherapie zijn, onder meer:

• Veilige alternatief chirurgische ingreep;
• Minimaal invasief;
• Geen of minimale downtime en/of hersteltijd;
• Een sessie duurt minder dan een uur;
• Merkbare resultaten binnen vier tot zes behandelingen;

Veilige behandelmethode

Als u mesotherapie door een ervaren specialist laat toedienen, is het een veilige behandeling. Omdat de injecties de hoofdhuid oppervlakkig en snel aanprikken is het in wezen een pijnloze techniek, zonder dat verdoving vooraf nodig is. Specialisten beschouwen mesotherapie als effectiever dan bijvoorbeeld het gebruik van orale haargroeimiddelen. De reden hiervoor is dat orale geneesmiddelen eerst door uw maagdarmkanaal gaan, voordat ze in de bloedbaan terechtkomen en uiteindelijk de haarzakjes en hoofdhuid bereiken. Het natuurlijke spijsverteringsproces vermindert het aantal werkzame bestanddelen dat de haarzakjes bereikt. Mesotherapie geeft kleinere dosissen direct aan het getroffen gebied. Het is daarmee een effectieve, veilige behandeling bij haaruitval.

Geschikte kandidaten

Specialisten adviseren mesotherapie bij haaruitval in verschillende situaties, waaronder:

• Mensen die last hebben van een haardos die dunner is dan eerder;
• Mensen met chronische stress en overmatige haaruitval;
• Mensen met schommelende hormoonspiegels en hormonale stoornissen die leiden tot haaruitval;
• Vrouwen na een zwangerschap;
• Vrouwen in de menopauze;
• Mannen (en vrouwen) die zich voorbereiden op een haartransplantatie of die twee tot drie maanden geleden een haartransplantatie hebben ondergaan;
• Iedereen die de natuurlijke haargroei wil versterken;

Contra-indicaties

Ondanks het niet-invasieve karakter van mesotherapie, zijn er contra-indicaties die de behandeling afraden:

• Vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven;
• Menstruatie periode en dan vooral vrouwen die zware menstruaties doormaken;
• Mensen met goedaardige of kwaadaardige tumoren;
• Gebruikers van bloedverdunners en antistollingsmiddelen;
• Diabetici waarbij de suikerwaarden niet onder controle zijn;

Kosten mesotherapie

Mesotherapie is in meerdere opzichten een alternatief voor een chirurgische haartransplantatie. Belgische haarklinieken en specialisten rekenen aparte kosten voor losse behandelingen en mesotherapie kuren. De behandeling is beschikbaar vanaf € 500, en is volledig op maat samengesteld. Omdat iedereen anders is, verschilt uw behoefte van die van anderen. De injectievloeistof bestaat uit ingrediënten waar uw haarzakjes nood aan hebben. Om allergische reacties uit te sluiten, heeft u voor de behandeling uitgebreid gesproken met een specialist. De geselecteerde vitamines, mineralen, antioxidanten, plantenextracten en eventueel geneesmiddelen hebben effect op het haarverlies en geven de haargroei een boost. Zorgverzekeraars vergoeden de behandelkosten niet.

Mesotherapie in België

Doe onderzoek naar specialisten in België die mesotherapie bij haarverlies aanbieden. Maak een afspraak voor een consult en vraag naar de eerdere ervaringen van de arts. Online is tegenwoordig veel informatie over cosmetische behandelingen te vinden. Ook zijn er reviews en ervaringen van mesotherapie behandelingen die u kunt lezen. Mesotherapie is een persoonlijke behandeling, dat geldt ook voor de reviews die u leest. Neem nooit een beslissing op alleen de online informatie. Het is belangrijk om zelf kennis te maken bij de haarkliniek die uw voorkeur heeft. De Belgische klinieken zijn goed bereikbaar en de kans op communicatieproblemen is klein, vooral als u in Vlaanderen blijft. De kwaliteit en het niveau van zorgverlening is hoog. Met een goede voorbereiding, ligt een mooi resultaat binnen handbereik.