Mesotherapie haar ervaringen

Zoekt u naar mesotherapie haar ervaringen? Onderzoekt u de beschikbare behandelingen voor haarverlies? Mesotherapie bij haaruitval is een methode waar veel over gesproken wordt. De techniek belooft haarproblemen onder controle te krijgen, haarverlies te verminderen en haargroei te bevorderen. Toch is het hoofdzakelijk een methode die geschikt is bij het behandelen van beginnend haarverlies. Mesotherapie haar ervaringen vindt u bij online behandelcentra en/of verschillende forums.

Positieve en negatieve mesotherapie haar ervaringen

Het doel van mesotherapie bij haarverlies is om haaruitval af te remmen en een gezonde haargroei te bevorderen. De techniek is wetenschappelijk onvoldoende onderzocht om te bevestigen dat het een effectieve behandelmethode bij haaruitval heeft. Wel is gekend dat mesotherapie aandoeningen van de hoofdhuid vermindert, waaronder infecties en schilfering. De actieve bestanddelen die bij de behandeling gebruikt worden, verbeteren de bloedcirculatie, voorzien de haarzakjes van voedingsstoffen en stimuleren de haargroei. Afhankelijk van de samenstelling van de injectievloeistof gaat mesotherapie de invloed van het DHT-hormoon tegen, wat verantwoordelijk is voor mannelijke kaalheid. Mesotherapie is een methode die wereldwijd met wisselend succes haaruitval behandelt. Als u reviews zoekt, ziet u dat er zowel lovende als minder positieve ervaringen zijn.

Mesotherapie uitgelegd

Mesotherapie is een minimaal belastende, pijnloze behandeling bij haarverlies. Een specialist injecteert een speciaal samengestelde vloeistof in de bovenste hoofdhuidlaag, waardoor de haarzakjes direct bereikt worden. De vloeistof bestaat uit een unieke combinatie van vitamines, mineralen, plantenextracten, medicijnen, eiwitten en aminozuren. De injecties hebben tot doel de haarzakjes te voeden, de doorbloeding te verbeteren en de haarwortels te versterken. Behandelingen bestaan uit losse sessies, maar voor de beste resultaten adviseren specialisten een behandelkuur bestaande uit 6 tot 10 sessies. De techniek van mesotherapie werd oorspronkelijk gebruikt als lokale pijnbehandeling. Later zijn andere toepassingsmogelijkheden ontdekt. Tegenwoordig is het een behandeling voor zowel de huid als het haar.

Praktische adviezen en tips

Mesotherapie ervaringen en reviews laten niet alleen zien wat anderen van de techniek vinden, u leest ook praktische zaken die invloed hebben op de behandeling. Om volledig op de hoogte te zijn van de behandeling en de manier waarop een kuur verloopt, gaat u bij verschillende specialisten naar een consult. Vragen die u kunt stellen hebben betrekking op het haarverlies en de behandeling:

• Is mesotherapie een geschikte oplossing?
• Uit hoeveel behandelsessies bestaat de kuur?
• Wat zijn de kosten van de kuur?
• Welke ingrediënten gebruikt de specialist?
• Hoe is de ervaring van de specialist, zijn er voorbeelden van eerdere behandelingen beschikbaar?
• Waar moet u opletten na een behandelsessie?
• Zijn er speciale aandachtspunten?

Omdat iedere situatie uniek is, zijn ervaringen of reviews interessant, maar het is niet realistisch om deze een op een op uw eigen haarverlies te projecteren.

Minimaal invasief, maar niet zonder risico’s

De meeste ervaringen die u online leest over mesotherapie zijn positief. Mensen ervaren nauwelijks bijwerkingen en zijn in staat om direct na een sessie terug aan het werk te gaan. Vooral als u gebruikt maakt van de dienstverlening van een ervaren specialist, is de kans op bijwerkingen klein. Milde bijwerkingen, zowel zwellingen, misselijkheid, jeuk en bultjes op de injectieplaatsen zijn vooraf niet uit te sluiten. Ernstige bijwerkingen of complicaties zijn zeldzaam. Met het oog op complicaties raden specialisten mesotherapie in bepaalde gevallen af. Dat is onder andere zo in geval van:

• Bekendheid met diabetes, nier- en/of leverproblemen;
• Mensen met een voorgeschiedenis van hart- en/of vaatziekten, vooral bij gebruik van bloedverdunners;
• Zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven;

Voor- en nadelen mesotherapie

Als u leest wat een mesotherapie behandeling bij haaruitval betekent, zijn er mensen die voor- en nadelen vermelden. Natuurlijk zijn de voordelen iets wat u graag leest en meer over wilt weten, maar vergeet niet naar de nadelen te kijken. Hoe graag u een oplossing voor haarverlies zoekt, begin niet aan een behandeling zonder de volledige inhoud te kennen. Voordelen van deze techniek zijn de minimale belastbaarheid, de korte behandelduur en het ontbreken van downtime. Als nadelen kunt u de onderhoudsbehandelingen zien. Mesotherapie bij haarverlies geeft geen blijvende resultaten. Om de effecten te behouden zijn jaarlijks verschillende nabehandelingen nodig. Een specialist geeft een behandeladvies dat is toegespitst op uw situatie.

Ervaring mesotherapie als lunchbehandeling

Reviews laten zien dat mensen een behandelsessie tussen de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden plannen. Gemiddeld duurt een sessie 25 tot 45 minuten. De aard van de behandeling zijn oppervlakkige injecties die geen hersteltijd vereisen. Let een paar uur op dat u de hoofdhuid niet nat maakt en huidcontact vermijdt. Na de sessie is het nauwelijks zichtbaar dat u een cosmetische behandeling heeft laten toepassen. Juist omdat het een behandelmethode is bij beginnend haarverlies is er nog voldoende haar om de hoofdhuid te bedekken. Lichte zwellingen zijn nauwelijks zichtbaar en nemen in de uren na een sessie vanzelf af.

Uiteenlopende mesotherapie kosten

Mesotherapie is een persoonlijke behandeling. De ingrediënten die een arts gebruikt, zijn afgestemd op de oorzaak van het haarverlies waar u last van heeft. Net zoals de actieve bestanddelen, zijn ook de hoeveelheden die geïnjecteerd worden en het aantal sessies van invloed op de kostprijs van mesotherapie. Daarnaast is er verschil tussen de aanbieders. Het loont de moeite om rond te kijken en prijzen te vergelijken. Mesotherapie in het buitenland kent misschien een lager tarief, maar omdat behandelkuren de beste resultaten bereiken, zijn de reiskosten van invloed op het totaalbedrag dat u uitgeeft aan de behandeling.

Meer weten over mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie is een van de beschikbare oplossingen bij haarverlies. Of en hoe de techniek bij u resultaat heeft, bespreekt u het beste met een specialist. Bent u niet zeker van de oorzaak van haaruitval? Bestel een van de praktische thuistests. Binnen een paar weken heeft u meer zekerheid en zoekt u gericht naar een passende oplossing. Twijfelt u welke test u het beste bestelt? Neem gerust contact op met onze medewerkers. We geven gericht advies en nemen het gebruiksgemak van de beide tests met u door. Ook voor andere vragen over haaruitval en behandeltechnieken, kunt u ons bereiken. Stuur uw vraag in een e-mail naar info@haaronderzoekscentrum.nl, u ontvangt zo snel als mogelijk een antwoord.

Mesotherapie haar ervaringen – FAQ

Mesotherapie haar ervaringen – FAQ

1. Stopt mesotherapie haarverlies?

Mesotherapie wordt op medisch vlak regelmatig gebruikt bij de behandeling van uiteenlopende aandoeningen. Het is bekend dat sommige hoofdhuidaandoeningen baat hebben bij mesotherapie. Haarverlies als gevolg van alopecia areata, erfelijke haaruitval en haaruitval door stress kunnen succesvol behandeld worden. Mesotherapie verbetert de doorbloeding en voorziet de haarzakjes van gezonde, actieve voedingsstoffen.

2. Krijgt iedereen dezelfde voedingsstoffen geïnjecteerd?

Nee, mesotherapie is divers en de geselecteerde bestanddelen passen bij uw situatie. De gekozen vitamines, mineralen, plantenextracten en soms geneesmiddelen zijn op maat samengesteld. Injectievloeistof bestaat soms uit meer dan 50 bestanddelen.

3. Hoe succesvol is mesotherapie bij haarverlies?

De kans op succes is relatief groot. Een behandeling in kuurvorm is van positieve invloed op de haarzakjes die ook op langere termijn overleven dankzij een verbetering van de doorbloeding.

4. Uit hoeveel behandelingen bestaat een mesotherapie kuur?

Dat verschilt per persoon. Gemiddeld zijn 6 tot 8 of 10 sessies nodig, een enkele keer heeft iemand extra behandelingen nodig. De resultaten zijn niet blijvend, om het effect te behouden worden nabehandelingen geadviseerd.

5. Wat zijn de bijwerkingen van mesotherapie bij haarverlies?

Om allergische reacties uit te sluiten, spreekt u eerst uitgebreid met een specialist. Op basis van het gesprek wordt een combinatie van werkzame ingrediënten voorgesteld. Bijwerkingen zijn jeuk en irritaties op de injectieplaatsen, zwelling van het behandelde gebied, bloeduitstortingen en hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen tijdelijk. Houden de klachten aan, maak hiervan melding bij de behandelend specialist.

6. Kan ik gelijk na een behandelsessie mijn haar wassen?

Alhoewel het geen kwaad kan, krijgt u het advies uw haar en de hoofdhuid de eerste 24 uur niet nat te maken en/op te wassen. De behandelde huid is enige tijd gevoelig. Gebruik bij het wassen een mild reinigingsproduct dat vrij is van agressieve bestanddelen.

7. Hoelang ben ik uit de running na mesotherapie?

Bij het lezen van mesotherapie ervaringen, ziet u dat anderen vaak direct na een behandelsessie terug aan het werk gaan. Dit is geen enkel probleem, al is het belangrijk om de eerste 24 uur niet te veel inspanning te verrichten waardoor u moet zweten. Ook met het bezoeken van een sauna en/of zwembad past u op. Normale werkzaamheden mogen direct hervat worden.

8. Is mesotherapie bij haarverlies pijnlijk?

Het aanprikken van de huid gebeurt snel en in een snel tempo. Dit kan als irritant ervaren worden, echt pijnlijk is een behandeling niet. Napijn is zeldzaam, al kunt u na een behandelsessie wel enige tijd milde tot matige hoofdpijn ervaren. Het gebruik van een gewone pijnstiller is toegestaan.

9. Gaan mensen voor mesotherapie bij haaruitval naar het buitenland?

Behandelingen in het buitenland worden goedkoper aangeboden, maar omdat een traject vaak uit meerdere sessies bestaat zijn de bijkomende reis- en verblijfkosten hoog. Hierdoor gaat het voordeel verloren en kiezen de meeste mensen voor een mesotherapie behandeling in Nederland.

10. Kan ik op een kostenvergoeding rekenen?

Nee, zorgverzekeraars zien mesotherapie bij haarverlies als cosmetische behandeling. De kosten zijn voor eigen rekening.