Mesotherapie haar kosten

Zoekt u informatie over mesotherapie haar kosten? Haaruitval is een probleem dat leidt tot psychische, emotionele en fysieke klachten. Mensen voelen zich onzeker om een veranderend uiterlijk en trekken zich stapje voor stapje terug uit het sociale leven. Maar er zijn tegenwoordig veel behandelingen beschikbaar om haaruitval te stoppen. Chirurgisch, niet-chirurgisch, ingrijpend of minimaal invasief. De keuze is groot. Mesotherapie voor haaruitval is een effectieve behandeling. Het kan helpen bij het voorkomen van overmatig haarverlies en het verbeteren van de haarkwaliteit. Mesotherapie haar kosten zijn verschillend door de onder meer de samenstelling van de werkzame bestanddelen.

Techniek mesotherapie haar kosten

Mesotherapie is vooral bekend als behandeling tegen huidveroudering. Naast huidveroudering is mesotherapie ook inzetbaar bij haarverlies. Huidtherapeuten of specialisten kiezen ervoor een oplossing bestaande uit enzymen, vitamines, mineralen, plantenextracten, eiwitten, aminozuren en geneesmiddelen samen te stellen. Deze ingrediënten worden met oppervlakkige injecties in de hoofdhuid geïnjecteerd, waar ze de haarzakjes voeden en de doorbloeding stimuleren. Het betekent dat dit een niet-chirurgische, cosmetische behandeling is, die helpt bij het verminderen van haarverlies. Specialisten adviseren mesotherapie bij haaruitval als gevolg van:

• Alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval
• Alopecia areata, pleksgewijze kaalheid
• Telogeen effluvium, plotseling haarverlies

De kosten voor een behandeling variëren. U heeft de mogelijkheid om een losse behandeling toe te laten passen of om mesotherapie in kuurvorm te ondergaan. Een gemiddelde kuur bestaat uit 6 tot 8 sessies.

Doelstelling mesotherapie

Mesotherapie is een effectieve, maar niet bewezen, behandeling voor haaruitval. Een behandeling heeft als doel:

• Het verminderen van haarverlies, door het herstellen van de doorbloeding in de hoofdhuid.
• Het voeden van de haarzakjes met werkzame ingrediënten.
• Het stimuleren van de haargroei.

De bestanddelen die een specialist gebruikt, zijn gericht op het stimuleren en voeden van de haarzakjes. Omdat het een behandeling op maat is, verschillen de gebruikte ingrediënten en stelt een specialist de vloeistof telkens anders samen. Soms worden meer dan 50 ingrediënten aan de injectievloeistof toegevoegd. Het is belangrijk om voor een ervaren huidtherapeut of specialist te kiezen om teleurstellingen te voorkomen. Mesotherapie kosten bij haaruitval verschillen ook per behandelaar. Doe geen concessies aan de veiligheid en effectiviteit van een behandeling door alleen naar de goedkoopste prijs te kijken.

Mesotherapie behandeling

De werking van mesotherapie is eenvoudig. De specialist maakt gebruik van micro-injecties die in de bovenste huidlaag gezet worden. De injecties bevatten vitamines, mineralen, plantenextracten, eiwitten, aminozuren en soms geneesmiddelen, afhankelijk van uw behoefte. Deze ingrediënten hebben eigenschappen die de haarzakjes stimuleren en haarverlies afremmen. De behandelmethode is geschikt voor mensen met verschillende vormen van haarverlies. Omdat iedereen unieke behoeften heeft, is mesotherapie een oplossing op maat. Afhankelijk van dat wat uw hoofdhuid en/of haargroei nodig heeft, bereidt de specialist een oplossing op maat voor, door verschillende ingrediënten met elkaar te combineren. Een behandelsessie duurt niet lang en kan tussen uw werkzaamheden door plaatsvinden. Hersteltijd is er niet, al past u de eerste uren op dat uw droog blijft en niet onder druk komt.

Veilige behandelmethode

Mesotherapie is als niet-chirurgische behandelmethode minimaal invasief. Dat neemt niet alle risico’s weg, het is en blijft een cosmetische behandeling. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk en verdwijnen in de uren en dagen na een sessie. Bekende verschijnselen zijn blauwe plekken, roodheid, zwellingen, misselijkheid, napijn, overgevoeligheid, huiduitslag, infecties en allergisch reacties. Omdat voor de behandeling een gesprek bij de specialist plaatsvindt, wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder andere allergieën waar u mee bekend bent. Dit om de kans op bijwerkingen te minimaliseren. Doen zich toch risico’s voor dan houden deze meestal niet langer dan een week aan. Als de klachten langer aanhouden, raadpleegt u de specialist.

Kosten mesotherapie behandeling

De kosten van mesotherapie bij haarverlies variëren van persoon tot persoon. Bovendien verschillen de kosten ook per behandelaar. In Nederland liggen de kosten voor losse behandelsessies tussen € 125 en € 200, terwijl de prijzen voor complete kuren tussen € 700 en € 1500 liggen. Factoren die van invloed zijn op de kosten:

• Aantal sessies dat is inbegrepen.
• Samenstelling van de vloeistof.
• Kwalificatie en ervaring van de behandelaar.
• De omvang van het behandelgebied.

Mesotherapie is een cosmetische, esthetische behandeling. Er is geen medische noodzaak en daarom dekken verzekeraars de kosten niet. Beperkte vergoedingen vanuit aanvullende zorgpakketten zijn niet helemaal uitgesloten. Of dit in uw geval of bij uw verzekering ook zo is, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Haaruitval en mesotherapie

Er is helaas nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de resultaten en effecten van mesotherapie bij haaruitval. Toch zijn mensen die deze behandeling laten toepassen enthousiast over het resultaat. Mesotherapie is een prima behandeling bij beginnend haarverlies, omdat het de haargroei stimuleert door:

• Het in balans brengen van hormoon niveaus .
• Directe afgifte van essentiële voedingsstoffen aan de haarzakjes.
• Verbetering van de doorbloeding.

Mesotherapie is geen nieuwe behandeltechniek, maar het is ook geen techniek die blijvende resultaten heeft. Als een behandeling succes heeft en u wilt het effect behouden dan adviseren specialisten om jaarlijks twee vervolgbehandelingen toe te laten passen.

Mesotherapie in Nederland

Mesotherapie bij haaruitval is populair en een toenemend aantal mensen verdiept zich in deze haaruitvalbehandeling. Een behandeling is gunstig, als de juiste cocktail van vloeistoffen in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Alleen een ervaren behandelaar weet welke ingrediënten bij u passen en hoe complicaties te voorkomen zijn. Online leest u ervaringen en reviews van mensen die voor mesotherapie hebben gekozen. Plan een consult bij klinieken en specialisten die mesotherapie bij haaruitval aanbieden. Iedere behandelaar heeft een eigen werkwijze en alleen maar door een persoonlijke kennismaking voelt u of iemand wel of niet bij u past.

Vragen over mesotherapie

Is mesotherapie de behandeling die het haarverlies afremt? Past deze techniek bij de vorm van haaruitval waar u mee te maken heeft? Deze en andere vragen verdienen een antwoord, voordat u zich verder in de behandelmethode verdiept. Online zijn verschillende websites en forums waar deze en andere behandeltechnieken een toelichting krijgen. Maar u kunt ook contact opnemen met onze medewerkers. Stel uw vraag via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@haaronderzoekscentrum.nl. Na ontvangst van uw bericht, geven we u zo snel als mogelijk een antwoord.

Mesotherapie haar kosten – FAQ

Mesotherapie haar kosten – FAQ

1. Is mesotherapie duur?

De behandelkosten variëren, waarbij verschillende factoren invloed hebben op de prijs die u betaalt. Succesvolle behandelingen bestaan uit meerdere sessies en hebben op maat samengestelde ingrediënten. Klinieken en specialisten stellen zelf de tarieven samen.

2. Krijg ik de kosten van mesotherapie bij haarverlies vergoed?

Nee, omdat de meeste behandelingen een cosmetische reden hebben, is vergoeding niet van toepassing.

3. Is mesotherapie bij haaruitval in Turkije goedkoper?

Turkse haarklinieken bieden mesotherapie bij haarverlies aan. In veel gevallen is zowel een losse sessie als een behandelkuur voordeliger dan in Nederland. Behandelkuren bestaan uit 6 tot 8 of meer sessies, waartussen telkens een paar weken zit. De kosten voor het heen en weer reizen drukken zwaar op het behandeltarief, waardoor het voordeel snel verdwijnt.

4. Zijn de gebruikte ingrediënten van invloed op de prijs?

Ja, iedereen heeft andere behoeften en mesotherapie gebeurt op maat. Een specialist stelt de ingrediënten zorgvuldig samen. Ingrediënten bestaan uit een combinatie van vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren, plantenextracten en soms geneesmiddelen. Het aantal en de hoeveelheid zijn bepalend voor de prijs van een behandeling.

5. Komt iedereen voor mesotherapie in aanmerking?

Voor een behandeling komt u bij een specialist voor een consult en krijgt u vragen over uw gezondheid en medische achtergrond. De specialist verzamelt zoveel mogelijk informatie en onderzoekt uw hoofdhuid aandachtig. Ook wordt gekeken naar de oorzaak van het haarverlies. Afhankelijk van de verkregen informatie beoordeelt een arts uw geschiktheid en stelt een behandelplan samen.

6. Kan ik mesotherapie combineren met een haartransplantatie?

In veel gevallen is dit, zonder iets te overhaasten mogelijk. Haarchirurgen adviseren om de hoofdhuid eerst volledig tot rust te laten komen en niet eerder dan drie maanden na de chirurgische ingreep mesotherapie toe te laten passen. De ingrediënten kunnen een positieve stimulans op de getransplanteerde haarzakjes hebben.

7. Moet ik een behandelkuur afmaken?

Als u de best mogelijke resultaten nastreeft, is dat wel aan te raden. Specialisten stellen u niet voor niets een behandelplan voor. Uiteraard bent u zelf degene die daar het laatste woord in en/of over heeft. Doe niets tegen uw zin. Hoe en/of u reeds betaalde behandelkosten terugkrijgt, is afhankelijk van de kliniek en vaak ook de reden waarom u een behandeling niet af wilt maken.

8. Is een kuur goedkoper dan losse behandelingen?

Omdat een kuur uit meerdere sessies bestaat, is dat vaak goedkoper dan losse behandelingen. Niet altijd is een kuur de beste oplossing. Bespreek dit met een mesotherapie specialist.

9. Hoe vind ik een mesotherapie specialist?

Online vind u verschillende vergelijkingssites waar u kunt zoeken naar cosmetische behandelingen, klinieken en specialisten. Lees ervaringen en reviews. Ook kunt u advies vragen aan uw huisarts die wellicht contact heeft met haarklinieken en specialisten die mesotherapie aanbieden.

10. Mesotherapie is niet blijvend, wat zijn de kosten van een nabehandeling?

Omdat klinieken met verschillende tarieven werken, variëren ook deze kosten per persoon. De gebruikte ingrediënten zijn van invloed op de prijs. Afhankelijk van het aantal nabehandelingen en de frequentie daarvan, geeft een kliniek u een tarief.