Mesotherapie haar Turkije

Denkt u na over mesotherapie haar Turkije? Mesotherapie is een niet-chirurgische behandelmethode die artsen onder meer gebruiken bij de behandeling van cellulitis, verbetering van de huid en het verminderen van haarverlies. Specialisten gebruiken injectievloeistof, samengesteld uit vitamines en mineralen, om in de probleemgebieden te injecteren. Als behandeling bij haarverlies is mesotherapie effectief, omdat het de haarzakjes direct van gezonde voedingsstoffen voorziet en de doorbloeding verbetert. Mesotherapie haar Turkije laat u het beste toepassen in een erkende haarkliniek en door een ervaren specialist.

Minimaal invasieve behandeling met mesotherapie haar Turkije

Als haarbehandeling is mesotherapie minimaal invasief. De behandeling is gebaseerd op een speciale combinatie van vitamines, mineralen, aminozuren, plantenextracten en geneesmiddelen. Afhankelijk van de oorzaak van haarverlies, stelt een specialist deze injectievloeistof samen. De methode werkt door het stimuleren van de haarzakjes en het verbeteren van de doorbloeding in het behandelgebied. Omdat mesotherapie ook ingezet wordt voor het verstrakken van de huid, het behandelen van acne en het verfijnen van lijntjes gebruiken specialisten verschillende formules en bestanddelen op maat. Iedere behandeling is uniek.

Mesotherapie voor en na haartransplantatie Turkije

Mesotherapie bij haarverlies gebeurt in Turkije vaak in combinatie met een haartransplantatie. Het is niet altijd lonend om alleen maar voor mesotherapie naar Turkije te reizen. Een behandelkuur bestaat uit vier tot acht of meer sessies. De tussenpozen worden langer naarmate de behandelkuur volgt, waardoor u meerdere malen naar Turkije reist. Bijkomende reis- en verblijfkosten hebben invloed op de prijs die u betaalt. Haarklinieken maken onderscheid tussen de behandelopties:

  • Mesotherapie voor een haartransplantatie is effectief en beschermt het bestaande haar. De haarlokken verdikken en het haar ziet er gezond en glanzend uit.
  • Mesotherapie na een haartransplantatie versnelt de doorbloeding en voorziet de getransplanteerde haarzakjes van actieve bestanddelen die een gezonde haargroei stimuleren. Het is een voordelige manier om het herstel na de ingreep te ondersteunen.

Toepassing mesotherapie

Specialisten passen de mesotherapie injecties toe in de getroffen gebieden. Vooraf aan de injecties, is het mogelijk om de huid met een crème te verdoven. In overleg met de specialist zijn de werkzame bestanddelen en de specifieke hoeveelheden samengesteld. De injecties worden onderhuids gegeven. De hoofdhuid is gevoelig en ondanks de gebruikte verdovende crème is het mogelijk om een ongemakkelijk gevoel te ervaren. Het pijn gevoel is beperkt, de gebruikte naalden zijn kort en fijn.

Voordelen van mesotherapie

  • Mesotherapie beschermt de bestaande haargroei en stimuleert de slapende haarzakjes;
  • Effecten en resultaten zijn beter dan het gebruik van een haargroeimiddel;
  • De techniek is succesvol bij het behandelen van roos;
  • Mesotherapie geeft het haar glans, volume en vitaliteit;
  • De haren blijven langer in de groeifase;
  • De verbeterde doorbloeding, verdikt en verstevigt het haar;

Risico’s en bijwerkingen van mesotherapie

Mesotherapie heeft geen ernstige bijwerkingen, zolang u de behandeling ondergaat in een erkende kliniek en bij een ervaren specialist. Tijdelijke bijwerkingen zijn zwellingen, blauwe plekjes, jeuk en irritaties op de injectieplaatsen. Allergische reacties zijn zeldzaam.

Mesotherapie behandelplan

Turkse haarklinieken bieden mesotherapie aan na een haartransplantatie. Hoe deze behandelingen gebeuren, verschilt per aanbieder. Over het algemeen krijgt u het advies om vanaf een à twee maanden na de haartransplantatie met mesotherapie te beginnen. Een volledige kuur bestaat uit vier tot acht of meer sessies. De eerste sessies vinden vlot achter elkaar plaats, daarna neemt de tussenliggende tijd toe. Dit verschilt van persoon tot persoon. Behandelingen die gebeuren in de juiste kliniek en professionele artsen zijn succesvol en hebben meerwaarde voor het resultaat van de haartransplantatie.

Behandeling voor verschillende oorzaken van haaruitval

Mesotherapie is niet alleen een oplossing voor erfelijke haaruitval. Ook telogeen effluvium als gevolg van stress, ongelukken en ziekten ziet goede resultaten met mesotherapie. Bovendien is mesotherapie effectief bij mensen die last hebben van beschadigd, zwak haar. Het is een methode die niet aan leeftijd is gebonden en kan veilig gebruik worden bij mensen die lijden aan bepaalde auto-immuunziekten. Een arts zal, om uw geschiktheid te bepalen, eerst een onderzoek doen en gesprek met u aangaan. Daarbij kijkt men naar uw gezondheid, uw bekendheid met chronische aandoeningen en/of het gebruik van geneesmiddelen.

Contra-indicaties mesotherapie

Mesotherapie is helaas geen geschikte behandeltechniek voor mensen die lijden aan kanker. Maar ook diabetici, mensen die antistollingsmiddelen gebruiken, zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven, krijgen een negatief behandeladvies. Wilt u ondanks een ziekte toch mesotherapie bij haarverlies laten toepassen, praat dan eerst met uw arts of de behandeling problemen oplevert met uw ziekte en/of de medicijnen die u gebruikt.

Planning mesotherapie in Turkije

Een volledige mesotherapie behandelkuur in Turkije vereist de nodige voorbereiding en planning. De eerste sessies gebeuren vlak achterelkaar, waardoor de combinatie met een vakantie te overwegen valt. Daarna zijn de tussenpozen langer, waardoor u waarschijnlijk een paar keer heen en weer reist. Dit is gelijk een van de nadelen van mesotherapie bij haarverlies in Turkije. Kijk of de haarkliniek misschien vertegenwoordigt is in België of Nederland. Als dit niet het geval is, heeft u helaas te maken met terugkerende kosten voor reis en verblijf. Omdat mesotherapie geen blijvende resultaten heeft, zijn nabehandelingen te verwachten. Reken de kosten na en zie wat u in totaal betaalt voor mesotherapie, wel of niet in combinatie met een haartransplantatie. Praat met verschillende specialisten en plan een behandeltraject zorgvuldig. Klinieken die dit o.a. in Turkije toepassen, zijn Esteworld en GlobalHair.

Mesotherapie als haaruitvalbehandeling

Verspreid over Turkije zijn er haarklinieken die mesotherapie bij haarverlies toepassen. Een aantal van deze klinieken en specialisten zijn erkend en beschikken over de nodige certificeringen om de ervaring en veiligheid te benadrukken. Voordat u een behandelplan ontvangt, neemt u samen met de specialist uw medische voorgeschiedenis door. Een vakbekwame specialist informeert u over het behandeltraject en neemt de nazorg met u door. U krijgt antwoord op uw vragen en weet voor de behandeling precies wat u mag verwachten. Vergelijk het aanbod met elkaar. Kies voor een erkende haarkliniek, met hygiënische behandelruimtes. Mesotherapie heeft geen downtime, het enige waar u na een sessie rekening mee houdt, is dat u uw hoofdhuid en haar de eerste dag droog houdt. Resultaten en verbetering van haarverlies ziet u na een paar sessies, al verschilt dit sterk per persoon. Vraag tijdens een consult of er beschikbare foto’s zijn van eerdere mesotherapie behandelingen.