PRP behandeling Turkije

Overweegt u een PRP behandeling Turkije? De successen van Turkse haarklinieken zijn bekend. Mensen van over de hele wereld reizen naar Turkije voor een haartransplantatie. Haarklinieken in Turkije zijn ook bekend voor het aanbieden van Platelet Rich Plasma injecties. Het injecteren van bloedplaatjesrijk plasma in de hoofdhuid, ontlokt een natuurlijke genezingsreactie waardoor de haarzakjes een boost krijgen om haargroei te stimuleren en te verbeteren. Een PRP behandeling Turkije, gebeurt vaak in combinatie met een haartransplantatie.

Overzicht PRP behandeling Turkije

Bloedplaatjesrijk plasma maakt gebruik van injecties met daarin uw eigen bloedplaatjes. Na het injecteren ontstaat een genezingsreactie. De medische wereld is bekend met dit effect en maakt daarom gebruik van PRP voor het behandelen van gewonde pezen, ligamenten, spieren en gewrichten. Door het gebruik van PRP injecties versnelt het lichamelijke genezingssysteem en zien patiënten vlot verbetering van de klachten. Haaruitval is een veelvoorkomend probleem, maar niet iedereen kiest voor dezelfde behandeltechniek. Omdat gezichtsbehandelingen gebruik maken van het eigen bloed om een jeugdige, frisse uitstraling te behouden, is een vergelijkbare behandeling voor haaruitval een effectieve oplossing. Een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma is minimaal-invasief en verbetert de haargroei.

Bloed centrifugeren

Ons bloed bestaat uit bestanddelen, zoals witte en rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes. Nadat een buisje bloed bij u is afgenomen, gaat dit in een medische centrifuge waar het plasma en bloedplaatjes van de andere bestanddelen worden gescheiden. Bloedplaatjes zijn klein en werken op het moment dat u bloedende wonden heeft. Ze stollen het bloeden en herstellen de schade. Maar bloedplaatjes stimuleren ook het weefselherstel. Na het injecteren in de hoofdhuid krijgen de haarzakjes een stimulatie. Daarom is een PRP behandeling efficiënt bij het behandelen van haarverlies.

Snelle behandeling

Een PRP behandeling duurt niet langer dan 30 minuten, inclusief het afnemen van bloed en het centrifugeren. Voor de sessie heeft u met de arts de behandelgebieden vastgesteld. Dit gedeelte van de hoofdhuid kan met verdovende crème verdoofd worden. De arts injecteert PRP in de diepste laag van de hoofdhuid. De techniek gebeurt in combinatie met een micro needling behandeling, maar ook na een haartransplantatie is een PRP behandeling succesvol. Dit type behandeling heeft meerdere sessies voor het best mogelijke resultaat. Na vier tot zes behandelingen begint u verbetering te zien. Het haarverlies neemt af en de haargroei ziet er sterker uit.

PRP behandelkosten in Turkije

De gemiddelde kostprijs van een PRP behandeling in Turkije is € 675. Omdat geen situatie hetzelfde is, krijgt u een offerte op maat nadat u bij een specialist geweest bent voor een consult en het haarverlies is onderzocht. Een arts kijkt hoeveel sessies u nodig heeft en wat eventueel bijkomende behandelopties zijn. De factoren die de kosten van een PRP behandeling beïnvloeden, zijn onder andere:

• Reputatie van de haarkliniek en ervaring van de specialist;
• Gebruikte technologie;
• Omvang van het behandelgebied;
• Wel of geen combinatie met een haartransplantatie;
• Uw medische geschiedenis en leeftijd;

Op basis van deze factoren verschilt de prijs van een PRP behandeling. Een prijsofferte laat zien waar de kosten op zijn gebaseerd en wat wel of niet is inbegrepen.

Details bloedplaatjesrijk plasma behandeling Turkije

Platelet Rich Plasma is bloedplasma verrijkt met bloedplaatjes die groeifactoren bevatten en de genezing van botten, spieren en zachte weefsels stimuleren. De techniek is breed toepasbaar, ook als behandeling bij haarverlies. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een PRP behandeling effectief is bij het behandelen van haaruitval. Omdat bloedplaatjesrijk plasma groeifactoren bevat die een snelle celgroei bevorderen, voedt PRP de stamcellen in de hoofdhuid en zet de inactieve haarzakjes aan om nieuwe haren te produceren. De behandeling is nuttig voor mensen met verschillende huid- en haartypes. Er is geen downtime en/of hersteltijd.

Losse sessie of behandelkuur

De kosten van een PRP behandeling in Turkije zijn op het eerste gezicht voordeliger dan in België en Nederland. Als u PRP laat toepassen in combinatie met een haartransplantatie in Turkije, versterken beide behandelingen elkaar en is het de moeite waard om voor deze combinatie te kiezen. Gaat uw voorkeur uit naar alleen PRP, vergeet dan niet naar de reiskosten te kijken. Het nadeel is, vooral bij een behandelkuur, de bereikbaarheid van de kliniek. Turkije is per vliegtuig goed bereikbaar, maar de kans is groot dat u niet op dezelfde dag heen en weer reist. Overnachtingskosten zijn bijkomend. In geval van een PRP kuur reist u 4 tot 8 keer naar de kliniek. Telt u de reis- en verblijfkosten bij het behandeltarief op dan ziet u dat het niet zo goedkoop is.

Veiligheid en risico’s

De techniek is veilig en de werking ervan is bewezen. Het is een behandeling waarbij risico’s op bijwerkingen niet zijn uitgesloten. Zwellingen en blauwe plekjes zijn mild van karakter en verdwijnen binnen een paar dagen. Omdat een PRP behandeling minimaal ingrijpend is, hoeft u geen (bed)rust te nemen en pakt u uw werkzaamheden direct terug op. Let de eerste uren op dat u de hoofdhuid en het haar droog houdt. Ga de eerste dag na een sessie niet naar een sauna. Reizen is geen probleem. In uitzonderlijke gevallen doet zich een allergische reactie voor. Als u last heeft van onbekende klachten, is de haarkliniek waar u onder behandeling bent het meest voor de hand liggende aanspreekpunt. Heeft u zich in Turkije laten behandelen? Het krijgen van hulp en advies als onderdeel van nazorg is van belang, maar dan moet u wel weten waar u terecht kunt.

Het doen van vooronderzoek

Voordat u naar Turkije vertrekt, heeft u alles overzichtelijk uitgezocht en weet u waar u na de behandeling terecht kunt voor advies of behandeling. Wanneer u op uw huisarts bent aangewezen is het goed om deze voor de PRP sessies op de hoogte te brengen van de behandeling die u laat toepassen. Zo heeft deze tijd om eventueel navraag te doen naar de gevaren. Praat met meerdere PRP specialisten en lees reviews van eerdere behandelingen. Zo vertrekt u voorbereid naar Turkije en is de kans op een mooi resultaat groot. Beperk u niet tot alleen maar het praten met een specialist. Vraag verschillende prijsoffertes aan en ervaar tijdens het consult welk gevoel u bij een haarkliniek en/of specialist heeft. Dit is van invloed op het verloop van de behandeling.