PRP-PRF-Laser behandeling

Wij voeren deze vorm van PRP niet uit, omdat we betere ervaringen hebben met andere haaruitval behandelingen.

Zoekt u informatie over de PRP-PRF-Laser behandeling? Haarverlies is een probleem waar veel mensen van uiteenlopende leeftijden mee te maken hebben. Er zijn diverse manieren om haaruitval te behandelen. Geavanceerde behandelingen omvatten PRP en PRF, bloedplaatjesrijk plasma en bloedplaatjesrijk fibrine. Met deze groeifactoren verbeteren specialisten de haargroei en worden tekenen van veroudering tegengegaan. In combinatie met een laserbehandeling en/of microneedling zijn de resultaten natuurlijk. U zult versteld staan van wat een PRP-PRF-Laser behandeling voor u kan doen.

Wat houdt een PRP-PRF-Laser behandeling in?

Hoewel bloedplaatjesrijk plasma en bloedplaatjesrijk fibrine fundamentele overeenkomsten hebben, zijn er cruciale verschillen die PRF superieur maken voor of bij haarherstel. Voor de behandeling is een bloedafname nodig. PRP wordt vervolgens in een centrifuge met hoge snelheid rondgedraaid, zodat het plasma en bloedplaatjes zich scheiden van de witte en rode bloedcellen. Een specialist injecteert de verzamelde bloedplaatjes op de plaatsen waar u last heeft van haarverlies. Om PRF te kunnen injecteren, draait de centrifuge op een lagere snelheid. De scheiding van de bloedlagen is minder duidelijk. Sommige van de witte bloedcellen en stamcellen blijven in de bloedplaatjes laag aanwezig. PRF heeft zo meer helende factoren dan PRP.

Verschillende werking PRP en PRF

Een ander verschil is de concentratie van bloedplaatjes. Bloedplaatjesrijk plasma heeft 2 tot 5 keer het aantal bloedplaatjes dan in gewoon bloed. Deze hogere concentraties werken effectief. Bloedplaatjesrijk fibrine heeft tot ongeveer 10 keer de een hogere waarde. PRF heeft geen toevoegingen, terwijl bij het verwerken van PRP een antistollingsmiddel wordt gebruikt. Zonder antistollingsmiddelen is PRF in staat om de groeifactoren in het behandelgebied te houden, zonder dat ze zich verspreiden zoals dat met PRP wel gebeurt.

PRP- en/of PRF-Laser behandeling

Een PRP behandeling is mogelijk met de laser of microneedling techniek. De injecties verbeteren de teint en textuur van de hoofdhuid, stimuleren de doorbloeding en voeden de haarzakjes. PRP als behandeling tegen haarverlies levert goede resultaten. Het uitgebreide scala aan groeifactoren en eiwitten geven de haargroei een boost en stimuleren inactieve haarzakjes. Specialisten gebruiken bloedplaatjesrijk fibrine met laser microneedling om de doorbloeding te verbeteren, de haargroei te stimuleren en de celvernieuwing te verhogen.

PRP- en PRF-kandidaten

Heeft u last van haaruitval en bent u verder gezond? Misschien is een PRP- of PRF-Laserbehandeling een goede oplossing. De groeifactoren in het bloedplaatjesrijke fibrine werkt het beste bij het activeren van slapende of inactieve haarzakjes. Dit zijn gezonde haarzakjes die in staat zijn om haar te produceren, maar die lange tijd in de rustfase blijven. Daarom werken beide technieken het beste bij een vroege fase van haarverlies. Het is ook een effectieve methode om tractie alopecia te behandelen. PRP- en/of PRF-Laser behandelingen zijn daarnaast een alternatief voor het langdurig gebruik van haargroeimiddelen.

Verloop behandeling

Een PRP-PRF-behandeling bestaat uit twee delen: een bloedafname en het injecteren in de hoofdhuid. De specialist neemt een buisje bloed bij u af, dit gebeurt net zoals bij een standaard bloedafname, en plaatst dit in de centrifuge. Afhankelijk van de PRP- of PRF-behandeling die u ondergaat draait de centrifuge op een bepaalde snelheid om de verschillende bloedlagen van elkaar te scheiden. Na het centrifugeren, voegt de specialist het toe aan een injectiespuit zodat het klaar is voor injectie in de verschillende delen van de hoofdhuid. Een behandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. In het consult, dat aan de behandeling vooraf gaat, heeft u met een behandelaar het aantal behandelingen dat u nodig heeft besproken. Onderhoudsbehandelingen zijn doorgaans elke drie tot zes maanden aanbevolen.

Herstel en resultaten

Een meerderheid van de mensen die voor deze behandeling kiest, kan direct terugkeren naar de normale dagelijkse routine. Bekende bijwerkingen zijn gevoeligheid, zwellingen, blauwe plekjes, nabloedingen, jeuk en/of korstjes. Sommige mensen ervaren ook enige tijd hoofdpijn. In de maanden die volgen ziet u een afname van het haarverlies en een verbetering van de haargroei. Volledig resultaten kunt u binnen zes tot twaalf maanden verwachten. Het is belangrijk om te weten dat deze effecten helaas niet permanent zijn. De reden hiervoor is dat haarverlies verschillende oorzaken heeft, die niet allemaal op langere termijn op deze methode reageren.

Verwachtingen PRP-PRF behandeling

De behandeling verloopt relatief snel en veroorzaakt minimale pijn en/of andere ongemakken. Het geven van plaatselijke verdovingen is niet nodig. Mensen die gevoelig zijn of die van zichzelf weten dat ze een lage pijngrens hebben, bespreken het gebruik van een verdovende crème met de behandelend specialist. De behandeling bestaat uit het geven van een reeks snelle injecties in de bovenste hoofdhuidlagen. U ziet niet direct resultaat. Het verbeteren van de doorbloeding en het stimuleren van inactieve haarzakjes heeft tijd nodig. Gaandeweg ziet u een afname van het haarverlies. Afhankelijk van de verwachting die u heeft, bespreekt u met de specialist een behandelschema. Deze schema’s verschillen per persoon en hangen onder meer af van de oorzaak en mate van het haarverlies.

Cosmetische behandeling

Haarverlies is vervelend, maar als het niet veroorzaakt wordt door een medische behandeling, een ziekte, brandwonden en/of ongevallen is een behandeling cosmetisch. Helaas betekent dat u meestal zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. Omdat haaruitval invloed heeft op uw zelfbeeld en zelfvertrouwen, is het beter om niet te lang te wachten met het zoeken van een oplossing. Laat eerst de oorzaak vaststellen of bestel een thuistest. Zowel de bloedwaardentest als de Haaruitval DNA test, zijn eenvoudig in gebruik. Op basis van de oorzaak, zoekt u een passende behandeling. Vergelijk de verschillende methoden, kijk naar de kosten, lees ervaringen en zie welke resultaten mogelijk zijn.

Meer informatie PRP-PRF-Laser methode

Haarverlies is een probleem waar dagelijks honderdduizenden mensen mee te maken hebben. Naast informatie over haarverlies en de oorzaken daarvan, beantwoorden onze medewerkers uw vragen over de verschillende behandelmethoden. Haaruitval is tegenwoordig goed te behandelen zonder dat u direct een chirurgische ingreep nodig heeft en zolang u niet te lang wacht met het ondernemen van actie. Heeft u vragen of wilt u een van de thuistests bestellen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@haaronderzoekscentrum.nl. U ontvangt zo snel als mogelijk een reactie.

PRP-PRF-laser behandeling – FAQ

PRP-PRF-laser behandeling – FAQ

1. Wat is het verschil tussen PRP en PRF?

Bloedplaatjesrijk fibrine is een verfijning van bloedplaatjesrijk plasma. Beide stoffen zijn 100% natuurlijk, maar in tegenstelling tot een PRP behandeling heeft PRF een grotere concentratie groeifactoren.

2. Werkt PRF als behandeling bij haaruitval?

Door het PRF direct in de hoofdhuid te injecteren bereikt de stof de haarzakjes en stimuleert deze. De haargroei wordt sterker en dikker. Omdat het haargroeiproces zelf niet te beïnvloeden is, ziet u de eerste resultaten binnen drie tot zes maanden.

3. Zijn PRP en PRF veilige behandelingen?

Specialisten nemen een buisje van uw eigen bloed af en centrifugeren dat om de rode en witte bloedcellen van onder andere het plasma te scheiden. Zowel PRP en PRF zijn veilige en bewezen behandeltechnieken als ze door ervaren behandelaars worden toegepast.

4. Mag ik mijn hoofd aanraken na een PRP of PRF behandeling?

Na een sessie laat u uw hoofdhuid en haar 48 met rust. Raak uw hoofd de eerste uren niet aan, zo krijgen de injectieplaatsen tijd om te genezen. Het haar wassen kan weer vanaf twee dagen na de sessie. Wees voorzichtig met krabben of wrijven over de huid. Dep het haar droog en laat het zoveel mogelijk door de lucht drogen.

5. Creëert PRF nieuwe haargroei?

De met PRF behandelde haarzakjes worden van werkzame bestanddelen voorzien, waardoor ze sterkere en dikkere haren produceren. Haarzakjes die al enige tijd inactief zijn geweest, krijgen de optimale stimulans om een nieuwe haar te laten groeien. PRF is een behandeling die niet direct resultaat laat zien, pas drie tot zes maanden later wordt duidelijk of de behandeling voldoet aan uw eerdere verwachting.

6. Mag ik mijn haar stylen na een PRP-behandeling?

U krijgt het advies haarproducten te vermijden op de dag van de behandeling en tot tenminste zes uur na de sessie. Het gebruik van Minoxidil, haarverfproducten en/of stijltangen is afgeraden gedurende drie dagen na de behandelsessie.

7. Is PRF een eenmalige behandeling met blijvende resultaten?

De meerderheid van de mensen ziet dat drie tot zes maanden resultaten ontstaan. Jaarlijks 1 tot 2 nabehandelingen zorgen ervoor dat de haargroei gestimuleerd blijft en de effecten behouden blijven.

8. Zijn PRP en PRF pijnlijke behandelingen?

Omdat beide technieken met uw eigen bloed gebeuren, zijn het veilige procedures met weinig tot geen bijwerkingen. Het proces is zowel eenvoudig als mild tot matig pijnloos. Er is geen downtime en weinig risico’s. Eventuele pijn gaat u tegen met paracetamol. De behandeling gebeurt over het algemeen zonder plaatselijke verdovingen, het aanprikken van de huid gaat snel.

9. Moet ik Minoxidil gebruiken na een PRP behandeling?

Mensen die voor de PRP behandeling al Minoxidil gebruikten, kunnen dit in overleg met de specialisten blijven doen. Het is een prima onderhoudsmiddel en kent doorgaans weinig bijwerkingen. Heeft u geen zin om de lotion dagelijks tot twee aan te brengen dan is er geen enkele verplichting om dat te doen. Bespreek de voor- en nadelen met uw huisarts of de arts waar u de PRP behandeling laat toepassen.