Bent u iemand die veel tijd besteedt aan het nadenken over de gezondheid van uw haar en hoofdhuid en zoekt u een tricholoog Amsterdam? Of u nu last heeft van haaruitval, haarbreuk, alopecia, dunner wordend haar of zich in het algemeen druk maakt over het welzijn van uw haar of hoofdhuid, dan heeft u misschien overwogen een consult bij een professional te plannen. Maar moet u een tricholoog of een dermatoloog spreken om uw haar- en/of hoofdhuidproblemen aan te pakken? Wat kunt u van een onderzoek verwachten? Het Haaronderzoekscentrum heeft antwoorden voor u, zodat u kunt beslissen of een afspraak bij een tricholoog geschikt is voor uw unieke situatie.

Vakbekwame tricholoog Amsterdam

Ongeacht uw leeftijd, haar- en huidskleur, man of vrouw, niemand is ongevoelig voor problemen met de haargroei en de hoofdhuid. Merkt u kalende plekken of een dunnere haardos? Een tricholoog helpt u met het vaststellen van de oorzaak en het vinden van een passende behandeling. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten is doorverwijzing naar een andere medische specialist nodig. Als u problemen met uw haar of hoofdhuid begint op te merken, wacht dan niet te lang met het zoeken van advies. Een logische eerste stap is het inwinnen van informatie bij uw huisarts. Deze heeft kennis van oorzaken van haaruitval en hoofdhuidinfecties. Is de oorzaak van uw probleem niet meteen duidelijk, dan volgt verwijzing naar een specialist. In het Haaronderzoekscentrum in Rotterdam bent u zowel met als zonder verwijzing welkom.

Haar- en hoofdhuidaandoeningen behandelen

Een tricholoog behandelt een verscheidenheid aan aandoeningen die verband houden met haarproblemen en hoofdhuidaandoeningen. Voordat een tricholoog een diagnose stelt, wordt eerst grondig onderzoek uitgevoerd. Naast het aandachtig bekijken van uw haar en hoofdhuid is soms bloedonderzoek nodig om het probleem te diagnosticeren of om ziekten uit te sluiten. Een tricholoog biedt uitkomst bij het vaststellen en behandelen van aandoeningen, zoals:

Psoriasis van de hoofdhuid

Typische plaatsen waar psoriasis ontstaat zijn de ellebogen en de hoofdhuid. De kans dat psoriasis op uw huid verschijnt als de aandoening binnen de familie voorkomt is relatief groot. Erfelijke gevoeligheid speelt in dat geval een rol. De getroffen huid is bedekt met droge witte schilfers, die eenvoudig met roos verward worden. Psoriasis onderscheidt zich van roos, omdat de hoofdhuid op de getroffen huid donkerder of roder is en wanneer traditionele roos behandelingen, zoals een shampoo niet werken.

Ringworm

Ringworm is een oppervlakkige schimmelinfectie die zich naar uw huid verspreid, als u in contact komt met iemand anders of een (huis)dier die of dat met ringworm is besmet. Ringworm ziet eruit als droge rode vlekken met een lichtere kern. Hoewel de plekken geen littekens achterlaten, kan het getroffen gebied te maken krijgen met fragmentarisch haarverlies, waardoor de haarzakjes beschadigen. Een haar die groeit tijdens het behandelen van ringworm, heeft een ander uiterlijk hebben dan uw typische haargroeipatroon. Ringworm op de hoofdhuid, voelt gevoelig en pijnlijk aan.

Alopecia

Er zijn verschillende vormen van alopecia waarbij elke vorm eigen kenmerken en oorzaken heeft. Haarverlies volgens een mannelijk of vrouwelijk patroon is de meest bekende en voorkomende vorm van alopecia. Erfelijke haaruitval bij mannen is zichtbaar aan een terugtrekkende haarlijn, opvallende inhammen en beharing in een hoefijzervorm. Vrouwen zien een meer verspreide haaruitval en een dunner wordende haardos. Er zijn veel dingen die bijdragen aan alopecia, waaronder hormonen, familiegeschiedenis en veranderingen in de huidige omgeving. Stress is een belangrijke factor die bijdraagt aan plotselinge alopecia wat nog meer stress en haarverlies veroorzaakt. Een tricholoog helpt bij het vaststellen van de oorzaak van haaruitval en geeft behandeladvies.

Haarstructuur

Overmatig gebruik van hitte, chemicaliën en kleurstoffen kunnen blijvende schade aan de haarzakjes veroorzaken, waardoor de manier waarop uw haar aanvoelt en eruit ziet kan veranderen. Veel mensen kiezen ervoor om deze ‘beschadigde’ haren of punten gewoon af te knippen en proberen de conditie van de overgebleven haren te verbeteren. Er zijn manieren om uw beschadigde haren in de oude glorie te herstellen zonder dat u daarvoor een groot deel van het haar verwijdert. In deze gevallen zal een tricholoog samenwerken met uw kapper om een plan te maken om uw haardos weer gezond te maken en ervoor te zorgen dat uw haar er fris en stevig uitziet. Om deze beschadigingen te voorkomen, gebruikt u stylingapparatuur niet direct op het haar, maar op enige afstand en gebruikt u verf- en kleurproducten zonder grote hoeveelheden agressieve chemicaliën.

Aanvullende behandelingen

Indien nodig geeft een tricholoog advies en begeleiding rond een veelvoud van behandelmethodes die hij of zij niet noodzakelijkerwijs zelf uitvoert en toepast. Chirurgische en non-invasieve technieken zijn beschikbaar voor het behandelen van haaruitval en hoofdhuidaandoeningen. Met de juiste diagnose zijn goede resultaten te behalen en ligt een frisse, gezonde haardos in het vooruitzicht. Een tricholoog vertelt u meer over bijvoorbeeld een haartransplantatie, maar ook het gebruik van haargroeimiddelen en het verder onderzoeken van de hoofdhuid krijgen een toelichting. Aangezien haarproblemen divers zijn, is het kennen van de oorzaak de eerste stap naar verbetering. Behandeling op maat en individuele behandeltrajecten geven de beste resultaten. De onderzoeksmethodes bij een tricholoog zijn nagenoeg pijnloos en u kunt rekenen op snelle onderzoeksresultaten, zodat u weet waar u mee te maken heeft en hoe behandeling mogelijk is.

Wilt u meer weten? Neem contact op met het Haaronderzoekscentrum

Bent u op zoek naar een tricholoog in de omgeving van Amsterdam? Het Haaronderzoekscentrum biedt consulten aan in Rotterdam. Onze praktijk is centraal gelegen en u bereikt ons zowel met eigen als openbaar vervoer vlot. We bieden een uitgebreid onderzoeksprogramma aan voor het diagnosticeren van haarproblemen en hoofdhuidaandoeningen. Onze tricholoog staat voor u klaar met advies, begeleiding en behandelmogelijkheden om uw haar- en hoofdhuidproblemen in de kiem te smoren. Wilt u thuis onderzoek doen naar de oorzaken van haaruitval? Bestel onze haaruitval DNA test of de bloedwaardentest. Het door u afgenomen testmateriaal wordt onderzocht in een gespecialiseerd laboratorium. De uitslagen geven u de kans om actie te ondernemen en indien wenselijk voor advies naar onze praktijk te komen. Benieuwd wat onze tricholoog voor u kan doen? Neem vandaag nog contact op met ons vriendelijke team, we zijn bereikbaar op +31613256889.