Bent u op zoek naar een tricholoog Den Haag en omgeving? Haaruitval en dunner wordend haar onderzoeken met advies en oplossingen op maat. Het Haaronderzoekscentrum helpt u met het vinden van de oorzaak en de meest passende, succesvolle behandelmethode. Als u zich zorgen maakt over haar- of hoofdhuidproblemen, neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek. Een tricholoog Den Haag biedt onderzoek, diagnose en gepersonaliseerd advies met betrekking tot haarverlies en hoofdhuidaandoeningen.

Gespecialiseerde tricholoog Den Haag

Een tricholoog is gespecialiseerd in haarproblemen en hoofdhuidaandoeningen. Trichologen hebben vergaande kennis van het menselijke haar en de hoofdhuid en begrijpen hoe de gezonde haargroei werkt. Onze tricholoog is gespecialiseerd in haargezondheid en helpt bij het diagnosticeren en behandelen van haar- en hoofdhuidaandoeningen, waaronder haaruitval en hoofdhuidinfecties. Het Haaronderzoekscentrum helpt u een goede haargezondheid te begrijpen en geeft advies voor het herstellen van een gezonde haargroei en hoofdhuid.

Afspraak dermatoloog of tricholoog

Misschien denkt u dat een tricholoog hetzelfde is als een dermatoloog. Hoewel er zeker enige overeenkomsten bestaan, zit het verschil vooral is het specialisatieniveau. Een dermatoloog is gespecialiseerd in dermatologie en heeft een diepgaande kennis in het behandelen van aandoeningen die betrekking hebben op de huid, haarzakjes, nagels en hoofdhuid. Wilt u een snel en algemeen consult over een haar- over hoofdhuidaandoening dan is een tricholoog de aangewezen specialist. Onze gecertificeerde tricholoog biedt passende behandelmethodes en geeft advies over de gezondheid van uw hoofdhuid en het haar.

Wanneer maakt u een afspraak bij een tricholoog?

Mensen gaan op zoek naar een tricholoog bij het ervaren van symptomen, zoals:

• Alopecia
• Haarbreuk en haarbeschadiging
• Haarverlies
• Roos
• Psoriasis op de hoofdhuid
• Andere hoofdhuidaandoeningen

Problemen met de haargroei zijn vervelend en u wilt snel weten waar u aan toe bent en wat een passende behandeling is om de gezondheid van de hoofdhuid en het haar te verbeteren. Als u voor een consult bij een tricholoog komt, vindt eerst een uitgebreid gesprek plaats waarbij u vragen krijgt over uw gezondheid, medische geschiedenis, voedingspatroon en levensstijl. De tricholoog bekijkt uw hoofdhuid en onderzoekt het haar. De onderzoeksmethodes zijn pijnloos. Met behulp van bloedonderzoek is het mogelijk diverse bloedwaarden vast te laten stellen en aan de hand daarvan bijvoorbeeld voedingstekorten of schildklierproblemen aan te tonen. Veel mensen maken zich zorgen over de haargroei en een tricholoog is de aangewezen persoon om u gerust te stellen.

Trichologie en haarproblemen

Een tricholoog helpt u bij het oplossen van diverse haar- en hoofdhuidproblemen, waaronder:

Erfelijke haaruitval

Ongeveer de helft van alle mannen boven de 50 jaar krijgt te maken met alopecia androgenetica. Het haarverlies is een gevolg van overgevoeligheid voor dihydrotestosteron. Mannelijke kaalheid komt binnen veel families voor en treft niet alleen mannen, maar ook vrouwen. De ernst varieert: sommige mannen verliezen wat haar bij de haarlijn of kruin, terwijl anderen volledige kaalheid ontwikkelen. Vrouwen zien een haardos die fors uitdunt. Dankzij de allernieuwste technologie en innovatieve technieken zijn behandelingen effectief.

Telogeen effluvium

Plotselinge haaruitval treedt op wanneer u dagelijks meer dan 100 haren verliest. Het kan zijn dat u ’s ochtends meer haren op uw kussen of na het kammen in de borstel ziet. Diverse factoren hebben invloed op telogeen effluvium:

• Stress en trauma’s.
• Hormoonschommelingen.
• Doorgemaakte ziektes, operaties of medische behandelingen.
• Voedingstekorten, zoals een te lage ijzerwaarde.

Kenmerkend is dat het haarverlies zich altijd een aantal maanden later voltrekt. Na het wegnemen of behandelen van de veroorzakende factor, herstelt de haargroei zich meestal vanzelf.

Overmatige, ongewenste haargroei

Niet alleen met haarverlies kunt u een tricholoog raadplegen, maar overmatige haargroei is minstens net zo vervelend. Vooral ongewenste haargroei op het gezicht bij vrouwen, is een aandoening die bekend is als hirsutisme en die het zelfvertrouwen aantast. Hirsutisme vindt zijn oorzaak in:

• Toename van androgene of mannelijke hormonen.
• Gebruik van anabole steroïden.
• PCOS – polycysteus ovariumsyndroom.
• Gebruik van bepaalde medicijnen.

Behandeling kan bestaan uit het controleren van de hormoonspiegels, het tijdelijk verwijderen van de beharing met crèmes of een permanente oplossing zoals laserontharing.

Gevoeligheid voor breekbaar haar

Haarbreuken en haarbeschadigingen hebben invloed op het uiterlijk van uw haardos. Wat veel mensen niet weten is dat haarbreuk verschillende oorzaken heeft en ontstaat door invloeden, zoals:

• Traumatische alopecia.
• Te strak getrokken haardracht.
• Specifieke kapperstechnieken.

Haarbreuk ontstaat bij het verstoren van de gezonde haargroei als gevolg van problemen met de haarzakjes. Het is mogelijk om hier overheen te groeien, maar een tricholoog helpt bij het adviseren van behandelingen die de symptomen verlichten.

Overmatige hoofdroos

Roos is een veelvoorkomend probleem dat de hoofdhuid aantast. Dode huidcellen worden in overmatige hoeveelheden van de hoofdhuid afgestoten, waardoor de typische schilfers ontstaan die zichtbaar zijn in het haar en op uw kleding. Roos is vaak een gevolg van factoren als:

• Droge hoofdhuid.
• Eenzijdige voedingsgewoonte.
• Verkeerd gebruik van shampoo en conditioner.
• Eczeem.
• Overmatige afscheiding van talg.

Roos is met speciale shampoos goed te behandelen.

Inhoud consult tricholoog

Tijdens een consult bij een tricholoog bespreekt u de zorgen die u heeft en de problemen die u ervaart met uw haardos en hoofdhuid. Afhankelijk van het gesprek en de eerste bevindingen, onderzoekt de tricholoog uw haar en hoofdhuid met een digitale microscoop of een vergrotingsinstrument. Terwijl de onderzoeken plaatsvinden, stelt de tricholoog verdere vragen. In veel gevallen krijgt u meteen een diagnose, terwijl het in complexere situaties mogelijk is dat een tricholoog verder onderzoek aanbeveelt. Hierbij kunt u denken aan bloedonderzoek en een hoofdhuidbiopsie. Bij een behandelbare aandoening, krijgt u een behandeladvies dat is ontworpen om uw problemen te verlichten, verminderen of ongedaan te maken. Een tricholoog biedt een realistisch beeld van het succes van de behandeling en de resultaten die u mag verwachten.

Advies en behandel consult

Bent u op zoek naar een tricholoog Den Haag en omgeving? Het Haaronderzoekscentrum biedt consulten aan in Rotterdam. Het kan lastig zijn om problemen met de haargroei of zichtbare hoofdhuidproblemen onder ogen te zien, maar er is hoop. Voor degenen die op zoek zijn naar antwoorden en een behandeling naar gezonder haar, kan het maken van een afspraak voor een consult bij onze tricholoog een positieve stap vooruit betekenen. Neem vandaag nog contact met ons op! Onze medewerkers zijn bereikbaar op +31613256889.