Zoekt u een tricholoog in de buurt? Een tricholoog is een gespecialiseerde arts die zich richt op onderzoek en behandeling van het haar en de hoofdhuid. Het is de moeite waard om een ervaren tricholoog te zoeken. Trichologie houdt zich niet alleen maar bezig met haaruitval, maar ook met de behandeling van aandoeningen en ziekten zoals alopecia areata, roos, psoriasis, seborroïsche dermatitis en andere soorten van ontstekingen van de hoofdhuid. Een tricholoog in de buurt is het beste aanspreekpunt als u een oplossing zoekt voor haar- en hoofdhuidproblemen.

Werkwijze tricholoog in de buurt

Als u een bezoek aan een tricholoog overweegt, is het goed om te weten dat een slechte haarconditie op zichzelf geen probleem hoeft te zijn, maar helaas wel een gevolg kan zijn van andere gezondheidsproblemen waar uw lichaam onder te lijden heeft. Voordat u het onderzoekstraject ingaat, vindt een zeer uitgebreid consult plaats. De tricholoog krijgt zo informatie over uw gezondheidstoestand, eventueel (vroegere) aandoeningen, ziekten en uw levensstijl. Het is de moeite om bij zo’n consult de laatste medische documentatie en testresultaten mee te nemen. Een veel voorkomende reden voor haaruitval zijn bijvoorbeeld hormonale schommelingen.

Voorbereiding eerste consult

Was op de dag van het consult met een tricholoog uw haar niet. De onderzoeksmethoden zijn pijnloos en vereisen geen speciale voorbereidingen. De tricholoog heeft de beschikking over moderne onderzoekapparatuur waarmee een vergroting van het beeld van de hoofdhuid en haarzakjes mogelijk is. Met zo’n apparaat is het mogelijk diverse problemen in kaart te brengen en een schatting te maken van de mate van haaruitval en nieuw terug groeiende haren. Daarnaast kijkt een tricholoog naar de samenstelling van uw haar. Een onderzoek vertelt veel over uw voedingspatroon en eventuele voedingstekorten, die ook de oorzaak van uw problemen kunnen zijn.

Haaranalyse bij een tricholoog

Trichologen hebben brede kennis van haar en hoofdhuidproblemen. Onderzoek gaat verder dan dat bij een huisarts. Met een onderzoek is het, bijvoorbeeld, mogelijk om de vergiftiging met zware metalen te diagnosticeren. Daarom is een haaranalyse niet alleen de moeite waard bij problemen met haaruitval. Onderzoek is nuttig omdat haar met een constante snelheid groeit en alle mineralen opslaat die in het bloed aanwezig zijn. Een haar weerspiegelt de chemische samenstelling van de algemene toestand waarin u zich bevindt, ongeacht tijdelijke veranderingen.

Veilige onderzoeksmethode

Een haaranalyse is pijnloos en brengt geen risico op complicaties met zich mee. De haargroei is gevoelig voor vele veranderingen in het lichaam en beperkt zich niet tot uw voedingspatroon. Een verandering in de samenstelling kan ook wijzen op hormonale stoornissen. Bij aandoeningen van het zenuwstelsel door bijvoorbeeld epilepsie is het de moeite waard om het haar te analyseren om vergiftiging door zware metalen uit de sluiten die symptomen zoals haarverlies veroorzaken. De test is ook nuttig voor verschillende vormen van stofwisselingsaandoeningen zoals diabetes, jicht en osteoporose.

Haarconsult bij een tricholoog

Zoekt u een antwoord op de haar en/of hoofdhuidproblemen waar u last van heeft? Het Haaronderzoekscentrum biedt gedetailleerd advies. Onze tricholoog is een ervaren specialist op het gebied van haarverlies en hoofdhuidaandoeningen. Typische haarproblemen zijn onder meer ernstige, verhoogde dagelijkse haaruitval, verspreide haaruitval, afnemende haardichtheid, het ontstaan van kale plekken, een terugwijkende haarlijn en kaalheid. De eerste informatie over de oorzaak van haarverlies wordt verkregen door een gedetailleerde bespreking van uw medische geschiedenis en bekendheid binnen de familie met haaruitval. Mogelijke triggers en redenen voor haaruitval en haarbeschadiging worden onderzocht. Typische diagnoses zijn erfelijk, hormonaal, diffuus of pluksgewijze haaruitval. Combinaties zijn mogelijk. Nadat de oorzaak van het haarverlies is vastgesteld, is het mogelijke en gerichte behandeling voor te stellen.

Behandeling en advies op maat

We hechten belang aan individuele, persoonlijke en medisch specialistische zorg op maat. Haaronderzoekscentrum staat voor nauwkeurige diagnostiek, haaranalyse en behandeladvies op maat. Onze tricholoog is vakbekwaam en verricht al jarenlang onderzoek naar haarverlies en oorzaken van haarproblemen. Feit is dat iedereen in zijn of haar leven in min of meerdere mate te maken krijgt met veranderingen in de haargroei, hoofdhuidproblemen en haarverlies. Om inzicht te krijgen in de gezondheid van uw haar, bieden we eenvoudige thuistests aan. Daarmee neemt u zelf, pijnloos, onderzoeksmateriaal af wat in een gespecialiseerd laboratorium wordt onderzocht. Met een bloedwaardentest, krijgt u inzicht in eventuele voedingstekorten en/of hormonale schommelingen, terwijl de haaruitval DNA test uw erfelijke gevoeligheid voor haaruitval laat zien. Binnen korte tijd weet u meer over de gezondheid van uw haar.

Gezonde haargroei en hoofdhuid herstellen

Samen met onze tricholoog zoekt u naar de beste oplossing voor de problemen die u ervaart. Alles is erop gericht op een comfortabele manier naar antwoorden te zoeken en behandeling mogelijk te maken. Haarproblemen zijn divers en beperken zich niet enkel tot mannen en/of volwassenen. Vrouwen en kinderen krijgen hier net zo goed mee te maken. Een snelle diagnose opent de weg naar een succesvolle behandeling. Aandoeningen als alopecia areata, maar ook trichotillomanie en tinea capitis hebben invloed op de gezondheid en het uiterlijk van uw haargroei. Ondanks dat behandeling niet altijd mogelijk is, is het goed om te weten waar u mee te maken heeft. Vooral bij alopecia areata is volledig herstel van de haardos over tijd niet uitgesloten. Terwijl u bij erfelijke haaruitval mogelijkheden heeft om verder haaruitval te voorkomen en met een haartransplantatie de haardos te herstellen.

Maak een afspraak bij een tricholoog

Zoekt u een tricholoog in de buurt? Het Haaronderzoekscentrum is gevestigd in Rotterdam en biedt consulten aan. Onze BIG-geregistreerde, vakbekwame tricholoog is de aangewezen specialist om onderzoek te (laten) verrichten naar problemen met de haargroei. De kosten voor een consult bedragen € 99. Op pijnloze manier krijgt u inzicht in de oorzaken van haarverlies en/of de hoofdhuidaandoening waar u mee te maken heeft. Door op tijd onderzoek te laten doen, is het mogelijk om een passende behandeling te vinden. Behandeladvies op maat is belangrijk in uw strijd tegen haarverlies en het herstellen van een gezonde, sterke haargroei. Heeft u vragen over haarverlies? Stuur ons een bericht of maak een afspraak voor een consult. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op met onze medewerkers, we zijn bereikbaar op +31613256889.