Wilt u meer weten over tricholoog ziekenhuis? Haarverlies treft miljoenen mensen over de hele wereld en heeft verschillende oorzaken. Haaruitval is van invloed op uw gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van het dagelijks leven. Wanneer u te maken krijgt met haargroeiproblemen, hoofdhuidaandoeningen of haaruitval, ontstaat de vraag welke arts u het beste om advies vraagt. Een dermatoloog of tricholoog ziekenhuis is gespecialiseerd in ‘haar vraagstukken’ en helpt bij het diagnosticeren en behandelen van haarproblemen.

Tricholoog ziekenhuis raadplegen

Een tricholoog houdt zich bezig met diagnostiek, behandeling van de hoofdhuid en het haar. Aangezien haarproblemen een signaal voor een storing of ziekte zijn, benadert een tricholoog het probleem vanuit dat oogpunt. De meest voorkomende reden om een afspraak bij een tricholoog te maken, is haaruitval. Dit probleem baart veel zorgen en het beïnvloedt uw uiterlijk. Een goede tricholoog is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onderzoeksmogelijkheden op het gebied van diagnostiek en behandeling van haar. In het ziekenhuis of de praktijk waar de tricholoog werkzaam is, maakt men gebruik van nieuwe methoden en middelen om de gezondheid van de hoofdhuid en het haar te herstellen en de algemene uitstraling van uw haardos te verbeteren.

Met haarproblemen naar een tricholoog

Haarverlies is de meest voorkomende reden om naar een tricholoog te gaan. Als u merkt dat u langere tijd meer haar verliest dan normaal, moet u zeker naar een (huis)arts gaan. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe sneller u behandeladvies krijgt. Een ander haarprobleem dat advies van een specialist nodig kan hebben is huidschilfering. Wanneer het gebruik van een anti-roos shampoo onvoldoende is en de huidschilfers gepaard gaan met jeuk, is een tricholoog de aangewezen specialist om onderzoek te doen naar de oorzaak en het voorschrijven van een behandeling. Droog, broos en gevoelig haar dat snel breekt, komt geregeld voor. De oorzaken variëren van een voedingstekort tot verkeerde verzorgingsproducten. Een arts helpt bij het oplossen van deze problemen, zodat uw haardos weer gezond en sterk wordt.

Onderzoek en diagnose

Bij het eerste consult bij een tricholoog zal de arts een algemeen beeld van het probleem vormen. Gesproken wordt onder meer over uw gezondheid, welke problemen u met de haargroei of de hoofdhuid ervaart, hoelang het probleem al bestaat en of er sprake is van medicijngebruik of een chronische aandoening. De arts onderzoekt uw haar en hoofdhuid. Aanvullende onderzoeksmethoden bestaan uit:

• Bloedonderzoek. Zowel een algemeen bloedonderzoek als specifiek onderzoek naar de hormoon- en vitamine- en mineraalwaarden, geeft inzicht in uw gezondheid. Bloedonderzoek bij haaruitval kan bovendien onderliggende gezondheidsproblemen uitsluiten.

Als uit het bloedonderzoek afwijkende waarden naar boven komen, kan een tricholoog besluiten u te adviseren een andere specialist zoals een gynaecoloog, endocrinoloog of gastro-enteroloog te raadplegen.

Gerichte onderzoeksmethoden

Haarproblemen zijn divers en een tricholoog heeft verschillende onderzoeksmethodes om de oorzaak van uw specifieke aandoening of probleem te achterhalen:

• Haarwortelonderzoek, trichogram. Door een aantal haren uit te trekken en de wortels microscopisch te onderzoeken krijgt de tricholoog informatie over de gezondheid van de haarzakjes.
• Onderzoek van de haarschachten.
• Nemen van een hoofdhuidbiopt. Het verwijderen van huidcellen kan met of zonder plaatselijke verdoving. Het biopt wordt in het laboratorium nader onderzocht.

Aan de hand van de onderzoeken zal de tricholoog de aanwezigheid van infecties of algemene ziekten als oorzaak van haaruitval uitsluiten of bevestigen. De onderzoeken zijn ook bedoeld om het type haarverlies vast te stellen en een behandeling op maat voor te stellen. Bekende vormen van haarverlies zijn:

• Diffuus haarverlies – plotselinge haaruitval.
• Alopecia areata.
• Alopecia androgenetica.
• Alopecia cicatricialis.

Advies behandelmethode

Na het zien van de onderzoeksresultaten stelt de tricholoog een behandelmethode voor. In de eerste plaats is dit het behandelen of wegnemen van de oorzaak van haaruitval. Mogelijkheden hierbij zijn het aanvullen van een voedingstekort, het gebruik van medische en cosmetische producten om het haar te versterken en verder haarverlies tegen te gaan. Ook speciale behandelmethoden zoals mesotherapie bij haaruitval, een PRP-behandeling, een haartransplantatie en andere technieken kunnen tot het advies behoren. Het succes van de behandeling hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en de manier waarop u de instructies van de arts opvolgt.

Haaronderzoekscentrum, een toongevende praktijk voor haar- en hoofdhuidproblemen

Bij het zoeken naar de juiste tricholoog om haarproblemen te onderzoeken, is het belangrijk om een praktijk te vinden die gespecialiseerd is op dit gebied. Het Haaronderzoekscentrum is een moderne praktijk die consulten, adviezen en onderzoeken aanbiedt. Onze gecertificeerde tricholoog heeft ruime ervaring met haarproblemen en hoofdhuidaandoeningen en biedt iedereen maatwerk. We bieden betrouwbare, pijnloze thuistests aan. Zowel de bloedwaardentest als de haaruitval DNA-test, past u eenvoudig thuis toe. Na het afnemen van het testmateriaal, stuurt u de testkit terug en ontvangt u binnen enkele weken de resultaten. Ziet u een thuistest niet zitten? Kom voor een consult naar Rotterdam en praat met onze tricholoog. Het is niet nodig om een verwijzing bij de huisarts te halen.

Frisse kijk op haarproblemen

Haaruitval en hoofdhuidaandoeningen zijn veelvoorkomende problemen met uiteenlopende oorzaken. Gelukkig zijn er gespecialiseerde dermatologen en trichologen die haarverlies onderzoeken en behandelen. Afhankelijk van de individuele situatie en de juiste behandelmethode zijn de meeste oorzaken van haaruitval goed te behandelen en hoofdhuidinfecties onder controle te krijgen en houden. Als de oorzaak van haarverlies bekend is, stelt de arts een behandelmethode voor. Het kiezen van een gespecialiseerde tricholoog of praktijk, zoals het Haaronderzoekscentrum, is belangrijk om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Maak kennis met onze tricholoog

Om de juiste diagnose te stellen en een goede behandeling te volgen, raadpleegt u een ervaren professional. Ziet u de gang naar een algemeen ziekenhuis niet zitten? Maak kennis met de dienst- en zorgverlening van het Haaronderzoekscentrum. In een comfortabele omgeving praat u met onze BIG-geregistreerde tricholoog en krijgt u meer inzicht in de haar- en hoofdhuidproblemen waar u last van heeft. Naast het onderzoeken van de gezondheid van uw haar, kijkt de arts naar de actuele toestand van de hoofdhuid. Het is goed om te weten dat elk geval uniek is en een behandeling op maat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Neem een weloverwogen beslissing voor de gezondheid van uw haar en maak een afspraak voor een consult bij het Haaronderzoekscentrum.