Haaruitval, dunner wordend haar, een gevoelige hoofdhuid en een brandend gevoel kunnen symptomen zijn van onderliggende problemen. Met een trichotest achterhaalt u de kern van de problemen en is het mogelijk een geschikte behandeling of oplossing te zoeken. Een trichotest bij Haaronderzoekscentrum is pijnloos en geeft snel antwoord op uw vragen over haarverlies. Plan vandaag nog een afspraak!

Wat is een trichotest?

Een trichotest is bedoeld om onderzoek te doen naar haarverlies, het onderzoek gebeurt door een ervaren tricholoog. Hoe uw haar en hoofdhuid onderzocht worden, hangt af van de klachten die u ervaart. Tegenwoordig is een complete genetische test voor haarverlies beschikbaar. Deze geavanceerde test analyseert gen variaties en levensstijlfactoren. Aangezien de trichotest ook test welke behandelingen werken, kan een gepersonaliseerd behandelplan worden opgesteld om de haargroei te herstellen. Ideaal, want zo gebruikt u geen producten of behandelingen die op genetische basis niet werken. In plaats daarvan richt u zich op een behandeling die de best mogelijke resultaten oplevert. Haaronderzoekscentrum biedt een scala aan verschillende onderzoeken en behandelingen voor haarverlies.

Genetische test voor alopecia en haarverlies

Alopecia is een progressieve aandoening met verschillende oorzaken en vormen. De meest voorkomende vorm van haarverlies is alopecia androgenetica. Deze erfelijke vorm van haaruitval verergert na verloop van tijd als behandeling uitblijft. Haaruitval komt vaker door dan dat u misschien denkt. Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat ruim 40% van de vrouwen op 40-jarige leeftijd last heeft van uitdunnend haar, terwijl 80% van de mannen tijdens hun leven te maken krijgt met erfelijke haaruitval. Bij mannen vindt haaruitval meestal zijn oorsprong in de genetica. Typische mannelijke kaalheid begint soms al tijdens de puberteit of begin twintiger jaren. Voor vrouwen zijn er verschillende redenen voor haarverlies, van hormonen tot stress, vitaminetekorten en chemische processen. Haaruitval is soms een symptoom van een onderliggende aandoeningen, zoals schildklier problemen.

Diagnose van haarverlies

Haaruitval is divers en niet altijd even eenvoudig te diagnosticeren. Verschillende factoren dragen bij aan de ontwikkeling van haarverlies. Het opsporen van vroege tekenen van haarverlies is van cruciaal belang, bij het voorkomen van erger. De Trichotest is ontworpen ter ondersteuning van trichologen en zorgprofessionals. De test analyseert een verscheidenheid aan genetische variaties en levensstijlfactoren. Door uw genetisch materiaal te testen is het mogelijk om de meest geschikte behandelopties voor te stellen en verder haarverlies te beperken en/of voorkomen. Trichotest is geschikt voor zowel mannen als vrouwen als voor haarverliesomstandigheden, zoals:

• Alopecia androgenetica, volgens een typisch mannelijk en vrouwelijk patroon.
• Alopecia areata, pleksgewijze kaalheid.
• Aanhoudend telogeen effluvium, plotselinge haaruitval.

Een volledig haarverlies consult wordt aanbevolen om de uitslagen van een trichotest te beoordelen.

Voordelen van een trichotest

Haaruitval is vervelend en veroorzaakt, vooral bij aanhoudend haarverlies, vermindering van het zelfvertrouwen. Het gebeurt geregeld dat haaruitval een reden is om sociale contacten te vermijden en er zijn situaties bekend, waarin iemand in een sociaal isolement komt. Deze situatie omkeren is moeilijk en niet een, twee, drie opgelost. Ziet u uw haardos uitdunnen? Zit er de laatste tijd veel haar in een kam, borstel of in het doucheputje? Wacht niet met het zoeken van de oorzaak. Haaruitval is een veelvoorkomend probleem. Haaronderzoekscentrum helpt u pijnloos met het vaststellen van de oorzaak. Een trichotest is behulpzaam bij het bepalen van geschikte behandelmethodes. Heeft u eerder een oplossing gezocht, maar zonder succes? Onze tricholoog helpt u bij het begrijpen waarom en stelt een geschiktere behandeling voor. Komt haarverlies voor in uw familie? Met een trichotest analyseren we uw genetische aanleg en vindt u een passende oplossing.

Eenvoudig, pijnloos onderzoek

Een trichotest is een pijnloos onderzoek dat eenvoudig en snel gebeurt. Komt u voor een trichotest naar het Haaronderzoekscentrum in Rotterdam? Samen met onze ervaren tricholoog vult u een vragenlijst in, waarin vragen staan over uw haarverlies, bekendheid met haaruitval binnen de familie, uw levensstijl en algemene gezondheid. De arts neemt een DNA-monster uit de binnenkant van uw wang. Binnen enkele dagen komen de resultaten terug en is het mogelijk om een of meerdere behandelingen voor te stellen. Oplossingen op basis van de genetische resultaten zorgen ervoor dat u meteen met een geschikte behandeling begint, zonder eerst verschillende methodes uit te proberen. Bent u benieuwd naar persoonlijke behandelmogelijkheden? Plan een afspraak voor een consult bij onze tricholoog!

Haaruitval succesvol behandelen

Nu u weet dat haaruitval divers is en verschillende oorzaken heeft, weet u dat het laten onderzoeken van de oorzaak nodig is om een passende behandeling te starten. Haaruitval behandelen hoeft niet pijnlijk te zijn. Afhankelijk van de oorzaak gebruikt u misschien eerst een haargroeimiddel en gaat u van daaruit op onderzoek uit om een blijvende oplossing te vinden. We vertellen u graag meer over het vinden van een succesvolle behandeling bij haaruitval. Misschien ligt de oorzaak voor de hand, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Wat de oorzaak ook is, haarverlies betekent niet dat u lijdzaam toekijkt hoe uw haardos beetje bij beetje verloren gaat. Van eenvoudige behandelingen met medicatie tot een chirurgische haartransplantatie en alles wat daar tussen zit. Haaruitval is in de meeste gevallen goed te behandelen. Vraag Haaronderzoekscentrum om advies en zet de eerste stap naar verbetering van uw haardos.

Trichotest en consult Haaronderzoekscentrum

Haaruitval is weliswaar vervelend, maar niets om u voor te schamen. Meer dan de helft van de mensen, krijgt in zijn of haar leven te maken met een vorm van haarverlies. Haarverlies kan zowel tijdelijk als blijvend zijn en tast de gezonde uitstraling van uw haardos aan. Het Haaronderzoekscentrum is expert en specialist in het diagnosticeren van haaruitval en het voorstellen van passende behandelmethodes. Gerenommeerde trichologen gaan met u in gesprek en onderzoeken de reden van het haarverlies waar u mee te maken heeft. Onderzoeksmethodes zijn pijnloos en binnen afzienbare tijd weet u waar u aan toe bent en wat u van een bepaalde behandeltechniek kunt verwachten. De kosten voor een consult bedragen € 99. Zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonde haardos! Een afspraak maakt u snel en eenvoudig online. Haaronderzoekscentrum is ook telefonisch bereikbaar op +31613256889. Graag tot ziens.