Biofibre haartransplantatie

Wij voeren deze vorm van haartransplantatie niet uit, omdat de resultaten vaak minder goed zijn dan van de FUE haartransplantatie behandeling.

Zoekt u informatie over een biofibre haartransplantatie? Haartransplantaties met biofibre worden al meer dan 20 jaar toegepast en zijn ontstaan uit zowel medische als cosmetische onderzoeken. Biofibre haar is een oplossing voor haaruitval die er zowel natuurlijk uitziet als aanvoelt. De techniek verschilt van de traditionele FUE en FUT haartransplantatie door het gebruik van kunsthaar. Een biofibre haartransplantatie gebruikt van nylon vezels die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, stijlen en kleuren.

Biofibre haartransplantatie techniek

Het doel van een haartransplantatie met biofibre is het transplanteren van ‘kunsthaar’ met dezelfde vorm en kleur als uw eigen haar in de ontvangstgebieden. De fijne kunstvezels zijn nauwelijks van echt haar te onderscheiden. Samen met de specialist selecteert u de kleur en het type haar, evenals de textuur zoals steil of gekruld. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving, waarbij een specialist de kunstharen in het ontvangst implanteert. De huid geneest binnen een paar dagen na de haarimplantatie. Haarverlies van verschillende oorzaken is met biofibre haar te behandelen. Omdat specialisten niet werken met uw eigen donormateriaal, is het ook een oplossing bij vergevorderde haaruitval. Een haartransplantatie met biofibre haar heeft voor- en nadelen.

Voordelen biofibre haarimplantatie

• U ziet direct na de operatie resultaat;
• De ingreep is minder duur dan een FUE-haartransplantatie, omdat er geen extractie nodig is;
• Biofibre is gemaakt van vezels die het uiterlijk van echt haar hebben;
• Geen downtime;

Nadelen biofibre haarimplantatie

• Soms stoot het lichaam biofibre af en ontstaan ontstekingen;
• Zwellingen in het ontvangstgebied zijn een paar dagen zichtbaar;
• Infectiegevaar en littekenvorming;
• Nabloedingen;
• Het biofibre haar kan uitvallen, waardoor een nieuwe ingreep nodig is;

Veilige en gecertificeerde behandeling

Biofibre is CE-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de Europese gezondheids- en veiligheidsnormen. Niet iedere haarkliniek biedt deze techniek aan, maar er zijn specialisten en klinieken die zich richten op een biofibre haartransplantatie. In deze klinieken werken opgeleide en ervaren specialisten. In tegenstelling tot een haartransplantatie met eigen haar, is biofibre een vreemd materiaal. In praktijk betekent dat waarschijnlijk meerdere bezoeken aan de specialist nodig zijn. Volg de instructies en adviezen van de arts op, daarmee vergroot u de kans op succes. Specialisten hebben met biofibre haar een veilige en effectieve methode, met weinig complicaties, ontwikkeld om de haargroei te herstellen.

Verschillen met standaard haartransplantatie

Het grootste verschil met een traditionele haarimplantatie is het gebruik van nylon vezels die het uiterlijk van echt haar hebben. Een specialist extraheert geen haarzakjes uit het donorgebied, waardoor de ingreep minder lang duurt. Vergevorderde haaruitval en zelfs kaalheid zijn met biofibre te behandelen. De gebruikte vezels zijn biocompatibel en de meeste mensen verdragen biofibre haar goed. Het is een goede oplossing voor de behandeling van kaalheid. Heeft u zelf voldoende donormateriaal? Specialisten adviseren sneller een FUE-haartransplantatie met eigen haar. Deze techniek is effectief en in de meeste gevallen eenmalig. Biofibre haar gaat ongeveer drie tot vijf jaar mee. In de tussentijd gaat ongeveer 15% van het geïmplanteerde biofibre haar verloren. U krijgt het advies om de vezels geleidelijk aan te laten herhalen, dat betekent dat u na verloop van tijd teruggaat naar de kliniek voor aanvullende behandelingen.

Herstel en resultaten

De biofibre haarimplantatie geeft direct resultaat. Het duurt een paar weken, voordat de vezels volledig in de hoofdhuid zijn geïmplanteerd. De hersteltijd is korter dan bij een standaard haartransplantatie. Omdat de vezels volledig op wens zijn gevormd, ziet u direct na de ingreep de gewenste lengte, stijl en kleur van het haar. Direct resultaat geeft meer zelfvertrouwen en in dat opzicht is het een van de voordelen van biofibre haar. In vergelijking met een FUE-haartransplantatie is de manier waarop u de hoofdhuid verzorgd strikt. Biofibre is een lichaamsvreemd materiaal en alleen met het in achtnemen van de adviezen, voorkomt u afstoting. Bent u toch niet zo gelukkig met het resultaat? De implantaten kunnen verwijderd worden, de ingreep is omkeerbaar.

Alternatieven biofibre

Haarverlies heeft verschillende redenen. Biopsie, bloedonderzoek, onderzoek van de hoofdhuid zijn manieren waarop artsen de oorzaak van haaruitval bepalen. Soms zijn aanvullende onderzoeken en/of tests nodig om deze diagnose te bevestigen. Voordat u op zoek gaat naar een behandeling voor haaruitval, is het nodig om de oorzaak te kennen. Wilt u niet naar uw huisarts? Bestel een bloedwaardentest of haaruitval DNA test, om ze de oorzaak zelf te onderzoeken. Met de juiste diagnose vraagt u een specialist naar geschikte behandelingen.

Standaard haartransplantatie

In vergelijking van biofibre haar, is een FUE-haartransplantatie beter, omdat deze operatie gebruik maakt van uw eigen donormateriaal. Het risico op afstoting is klein. De resultaten zijn blijvend en u kunt uw haar verzorgen en stijlen, zoals eerder. Heeft u zelf voldoende donorhaar? Overweeg dan een ‘gewone’ FUE-ingreep. De prijzen van beide technieken zijn ongeveer gelijk, al verschilt dit sterk per kliniek.

PRP-behandeling

Kunt u geen FUE-haartransplantatie krijgen? Overweeg het toepassen van een PRP-behandeling. Een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma, stimuleert de gezondheid van de haarzakjes.

Micro haar pigmentatie

Een ander alternatief is een MHP-behandeling, waarbij een specialist de dunnere wordende plekken camoufleert met pigment. Het pigment bootst het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels na. Kale plekken worden verborgen, de haardos optisch voller en een kaal hoofd krijgt een geschoren uiterlijk. Deze techniek is goedkoper dan een haartransplantatie en minimaal-invasief. Micro haar pigmentatie is een oplossing voor verschillende oorzaken van haaruitval.

Antwoord op uw vragen

Biofibre is een interessante behandeltechniek voor haarverlies. Het is een behandeling die voor- en nadelen heeft. Overweegt u een haartransplantatie met biofibre haar? Kies voor een ervaren specialist die u adviseert bij het kiezen van de geschikte kleur, stijl en lengte. Omdat de haren geleidelijk uitvallen, is het wenselijk om regelmatig naar de kliniek terug te gaan voor een nabehandeling. Heeft u vragen over deze techniek? Twijfelt u aan de oorzaak van haarverlies? Onze medewerkers helpen u graag verder. Stel de vragen die u heeft of bestel een van handige thuistesten. De tests zijn voorzien van duidelijke instructies en geven u binnen korte tijd een antwoord op de vraag van de oorzaak van haarverlies. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met u op.

Biofibre haartransplantatie – FAQ

1. Wat is een biofibre haartransplantatie?

Biofibre haarimplantaten zijn synthetische vezels met het natuurgetrouwe uiterlijk van echt haar. Met behulp van een kleine chirurgische ingreep worden de haren onder plaatselijke verdoving in het ontvangstgebied getransplanteerd. U heeft direct een esthetisch resultaat en een vollere haardos.

2. Hoelang houdt het resultaat aan?

De ‘houdbaarheidsduur’ van biofibre haar varieert per persoon. Gemiddeld moet u rekenen op een periode van 7 tot 8 jaar met een haarverlies van 10% op jaarbasis.

3. Waar wordt biofibre haar van gemaakt?

Biofibre is gemaakt van nylon. De diversiteit van het product maakt dat het beschikbaar is in verschillende lengtes, diverse stijlen en vele kleuren. Er is altijd een biofibre product dat past bij uw natuurlijke haar.

4. Groeit synthetisch haar?

Nee, een biofibre haartransplantatie zorgt niet voor nieuwe haargroei. U kunt de haren laten knippen, maar deze lengte gaat dan verloren.

5. Mag biofibre haar gewassen worden?

Biofibre heeft het uiterlijk van natuurlijk haar. Om een mooie uitstraling te houden is het belangrijk om de haren met geadviseerde producten te behandelen. Zo houdt het haar de kleur vast en is de kans op vroegtijdig uitvallen klein. De haren zijn sterk en breken niet snel.

6. Kan ik een biofibre haartransplantatie laten doen na een reguliere haarimplantatie?

Ja, het gebeurt dat enige tijd na een standaard haarimplantatie een haartransplantatie met biofibre wordt gedaan. Op deze manier verdicht u de haardos, zodat deze er voller uitziet.

7. Moet een biofibre haartransplantatie herhaald worden?

Omdat er jaarlijks 10% van de haren verloren gaan, zijn nabehandelingen aanbevolen. Dit is nodig om een gezonde uitstraling van de haardos te behouden. Bij een nabehandeling kunt u zowel de kleur als de lengte van het biofibre haar aan laten passen.

8. Is een biofibre haartransplantatie veilig?

Niet iedereen komt in aanmerking voor de techniek. Biofibre heeft een zekere kans op terugkerende infecties aan de hoofdhuid, maar ook allergische reacties en huidirritaties zijn mogelijk. Als u zich voor de ingreep goed laat adviseren, is de behandeling niet onveiliger dan een gewone haartransplantatie.

9. Ziet synthetisch haar er natuurlijk uit?

Biofibre is een goede manier om haarverlies te verbergen. De synthetische haren zijn nauwelijks van echt haar te onderscheiden. De beschikbare haarstructuren en kleuren zorgen ervoor dat een biofibre haar naadloos past bij uw natuurlijke haar.

10. Beschadigd biofibre mijn natuurlijke haargroei?

Als de biofibre haren door een ervaren specialist worden geïmplanteerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw natuurlijke haargroei. Een specialist houdt rekening met de haarzakjes en plaatst hier de biofibre haren zoveel mogelijk tussen.

11. Kan biofibre haar gekruld worden?

Biofibre haar is beschikbaar in tal van stijlen en kleuren. Als u krullend haar heeft, is biofibre met krullen beschikbaar. Omdat het nylon is, wordt het te warm behandelen en stylen afgeraden. Gebruik van een krul- of stijltang kan het haar beschadigen. Bespreek de mogelijkheden en de manier waarop u biofibre haar verzorgt en behandelt met de specialist die de ingreep toepast.