Mesotherapie tegen haaruitval

Overweegt u mesotherapie tegen haaruitval? Haarverlies en haaruitval zijn aandoeningen die ernstig kunnen zijn. Terwijl u met uw vingers door u haar gaat, of zonder aan het haar te trekken, komt u plukjes haar tegen die onrust veroorzaken. Haaruitval is de grootste zorg onder mannen en vrouwen die onverwacht zien hoe het haar uitdunt. Helaas zijn er weinig vrij verkrijgbare middelen die soelaas bieden aan het haarverlies, als u niet weet wat de oorzaak is. Het is belangrijk om de oorzaak te kennen en vervolgens een professionele behandeling te zoeken die haarverlies stopt. Mesotherapie tegen haaruitval biedt goede resultaten.

Microneedling of mesotherapie tegen haaruitval

Mesotherapie is geen nieuwe procedure. Integendeel, het is een medisch bewezen behandeling die gebruik maakt van injecties om werkzame bestanddelen en ingrediënten naar het mesoderm te brengen. Actieve voedingsstoffen komen direct bij de haarzakjes, stimuleren de doorbloeding en hebben invloed op de hoofdhuid. Deze techniek is ook bekend als microneedling. Langdurige blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren, stress, roken, en uv-stralen hebben invloed op de haargroei. Mesotherapie maakt het mogelijk om bepaalde veranderingen ongedaan te maken. Mesotherapie bij haaruitval is vooral een behandeling voor mensen met overmatige haaruitval en erfelijk haarverlies.

Verminderen van haarverlies

Mesotherapie biedt waardevolle voordelen voor het verminderen van haarverlies en het verbeteren van de gezondheid van uw haar. De behandeling bestaat uit het oppervlakkig injecteren van stoffen die de haargroei stimuleren en haaruitval verminderen. De vloeistof bestaat uit een cocktail van vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren, plantenextracten, ontstekingsremmers en/of bloedplaatjesrijk plasma. Het beste effect heeft mesotherapie in kuurvorm, waarbij u 4 tot 8 behandelsessies laat toepassen. De eerste verbeteringen zijn tussen de 4e en 6e sessie zichtbaar en ontwikkelen zich gaandeweg.

Indicaties voor mesotherapie

Factoren als uw levensstijl, voedingspatroon en algemene gezondheid hebben invloed op het uiterlijk en volume van uw haardos. Mesotherapie bij haarverlies is een behandeling voor mannen en vrouwen, die te maken hebben met beginnende haaruitval. Indicaties voor mesotherapie zijn onder andere:

• Haarverlies door een tekort aan vitamines en/of mineralen;
• Slechte bloedcirculatie;
• Haarverlies door overmatige blootstelling aan uv-stralen;
• Hormonale veranderingen en hormonale onbalans;
• Overmatige en langdurige stress;
• Erfelijk haarverlies of alopecia androgenetica;
• Diffuus of verspreide haaruitval;

Specifieke aanbeveling

De behandeling wordt specifiek aangeboden aan of bij:

• Mensen die last hebben van beginnend haarverlies.
• Mensen met chronische stress en plotselinge haaruitval.
• Mensen met hormonale stoornissen die leiden tot haarverlies. Mesotherapie is in deze situaties een onderhoudsbehandeling totdat de hormonale balans terug in evenwicht is.
• Vrouwen in de menopauze.
• Mensen die hun haargroei willen versterken.
• Mensen die zich voorbereiden op een haartransplantatie.

Contra-indicaties

Ondanks het milde karakter van de behandeling, zijn er situaties waarin specialisten een negatief behandeladvies geven:

• Zwangerschap en borstvoeding.
• Menstruatie periode.
• Gebruikers van bloedverdunners.
• Diabetes.
• Bekende allergieën.
• Actieve huidinfecties.

Mesotherapie kan effectief zijn bij het behandelen van haarverlies of haargroeiproblemen bij volwassenen van alle leeftijden. Het is een minimaal invasief alternatief om haargroei te bevorderen en uw haaruitval op te lossen. Mesotherapie is een geweldige en betaalbare behandeling die bij veel mensen een goed resultaat heeft.

Verloop van een mesotherapie behandelsessie

Voor de behandeling vindt een uitgebreid onderzoek van het haarverlies en de gezondheid van uw hoofdhuid plaats. Op basis daarvan stelt de specialist de ingrediënten samen. Iedereen heeft andere behoeften en door het samenstellen van een cocktail op maat, bereikt u met mesotherapie mooie resultaten. Een behandelsessie duurt gemiddeld 15 tot 45 minuten. De dosis is perfect berekend en iedere behandelsessie gelijk. Ook de diepte van de injecties wordt door de arts gecontroleerd. De injecties hydrateren de hoofdhuid en stimuleren de haargroei. Het voordeel van de techniek is dat u direct verder kunt met uw dag, omdat er geen downtime is.

Duur en een mesotherapie behandeling

Over het algemeen adviseren specialisten een minimum van 6 tot 8 intensieve sessies om de haargroei effectief te stimuleren. Verbeteringen en een afname haarverlies ontwikkelen zich over het algemeen vlot en zijn zichtbaar vanaf of rond de vierde sessie. Voor blijvende resultaten adviseren specialisten om regelmatige onderhoudsbehandelingen te laten doen.

Bijwerkingen en nazorg

Mesotherapie bij haarverlies is een veilige behandeling en mensen ervaren zelden bijwerkingen of complicaties na een sessie. De exacte samenstelling van de formule is op maat en artsen houden rekening met uw specifieke behoeften. De gebruikte microneedling apparatuur is fijn en door de snelheid waarin de injecties afgegeven worden, is het een behandeling die milde tot matige pijn veroorzaakt. De pijnreactie is van korte duur. Specialisten passen een hoofdhuidmassage toe na de behandeling. Zo vindt gelijkmatige verdeling van de ingrediënten plaats. De actieve bestanddelen blijven langdurig actief. Meteen na de sessie is de hoofdhuid licht gezwollen en zijn soms kleine blauwe plekjes zichtbaar. Deze problemen verdwijnen binnen een paar dagen na de behandeling.

Resultaten en nabehandelingen

Ondanks dat mesotherapie een goede behandeloptie voor haarverlies is, ontbreekt wetenschappelijk onderzoek naar de effecten. Het is bovendien een behandeling zonder blijvende resultaten. Om het effect te behouden, heeft u jaarlijks nabehandelingen nodig. Mesotherapie biedt vooral resultaat bij beginnend haarverlies. Mensen die last hebben van kale plekken zien weinig verbetering. De behandeling creëert dan ook geen nieuwe haargroei op plaatsen waar de haarzakjes door het DHT-hormoon zijn vernietigd. Interessant zijn de combinatie mogelijkheden voor en/of na een haartransplantatie. Een specialist vertelt u hier meer over.

Informatie over mesotherapie

Net als andere oplossingen is mesotherapie een techniek die op maat toepasbaar is. Ervaren specialisten weten welke ingrediënten en actieve bestanddelen in uw situatie een oplossing bieden. Injectie vloeistoffen bestaan soms uit ruim 50 werkzame stoffen, die direct bij de haarzakjes terechtkomen. De voedingsstoffen remmen het haarverlies, verbeteren de gezondheid van uw haar en hebben een positief effect op de doorbloeding. Mesotherapie is een behandeling die voordelen heeft, maar die niet bij iedereen het gewenste effect heeft. Laat u adviseren door verschillende specialisten en vraag bij meerdere behandelaars een prijsofferte op. Heeft u vragen over haaruitval of wilt u meer weten over de onderzoeksmogelijkheden voor het vaststellen van de oorzaak van haarverlies? Neem contact op met onze medewerkers. Haaronderzoekscentrum beantwoord deze en andere haargroei en haarverlies gerelateerde vragen. Vul het contactformulier in, onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mesotherapie tegen haaruitval – FAQ

Mesotherapie tegen haaruitval – FAQ

1. Kan mesotherapie haarverlies stoppen?

Beginnende haaruitval kan baat hebben bij mesotherapie. Door een combinatie van de juiste voedingsstoffen en eventueel geneesmiddelen, wordt de haargroei gestimuleerd en de doorbloeding verbetert. De resultaten verschillen per persoon.

2. Hoe werkt mesotherapie bij haarverlies?

Mesotherapie is een methode die specialisten gebruiken voor het injecteren van vitamines, mineralen, eiwitten en plantenextracten in de hoofdhuid. De techniek zorgt ervoor dat de haarzakjes gezonde voedingsstoffen krijgen, waardoor de groei gestimuleerd wordt.

3. Wat is het succespercentage van mesotherapie?

Omdat mesotherapie bij haaruitval onvoldoende onderzocht is door wetenschappers en artsen is de effectiviteit niet zeker. Mensen die de behandeling laten toepassen zijn in 90% van de gevallen positief gestemd en spreken van een verbetering van de haargroei.

4. Wat moet ik vermijden na een mesotherapie behandeling?

Sauna’s, jacuzzi’s, zwemmen en hoofdhuidmassages worden de eerste 48 uur na de behandeling niet aanbevolen. Vermijd bovendien ook directe blootstelling van de hoofdhuid aan de zon, zonnebank en/of andere warmtebronnen. Een dag na de behandelsessie mag het haar voorzichtig gewassen worden.

5. Wat zijn de bijwerkingen van mesotherapie?

Mesotherapie is een behandeling met injecties van vitamines, plantenextracten, mineralen, aminozuren en eiwitten die wordt gebruikt om de haargroei te stimuleren en de doorbloeding te verbeteren. Vooraf heeft u een gesprek met een specialist waarbij aandacht wordt besteed aan eventuele allergieën waar u mee bekend bent, zodat deze stoffen vooraf uitgesloten worden. Bekende, gemelde bijwerkingen zijn lichte zwellingen, blauwe plekjes, gevoeligheid, misselijkheid, jeuk en bultjes op de injectieplaatsen.

6. Zijn de resultaten blijvend?

De resultaten van mesotherapie hangen af van de toestand van de hoofdhuid en de haargroei op het moment van de behandeling. Het is een behandeling die het beste resultaat heeft als u een kuur van meerdere sessies laat toepassen. Later zijn regelmatige nabehandelingen nodig.

7. Hoeveel sessies heb ik nodig?

Na 4 tot 6 sessies begint u verbetering te zien. Uw haar ziet er sterker uit en door een verbeterde doorbloeding is het haar gezonder en glanst het meer dan eerder. Een kuur bestaat uit 6 tot 8 of meer sessies. De behandeling wordt op uw behoefte afgestemd.

8. Is mesotherapie pijnlijk?

Mesotherapie is een enigszins ongemakkelijke en oncomfortabele procedure. De naalden die een specialist gebruikt zijn fijn en het aanprikken van de huid gaat in een snel tempo, waardoor u nauwelijks pijn ervaart.

9. Wat zijn de voordelen van mesotherapie?

Mesotherapie verbetert de doorbloeding en door het injecteren van de vloeistof in de hoofdhuid, worden de haarzakjes direct van gezonde voedingsstoffen en werkzame bestanddelen voorzien.

10. Mag ik mijn haar verven na mesotherapie?

De eerste 24 uur is het belangrijk om de hoofdhuid droog te houden en te beschermen tegen zonlicht en stof. Kleur het haar pas een paar dagen na de sessie. De hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen van de injecties.

11. Wat is beter mesotherapie of een PRP behandeling?

Wat de beste behandeling is, verschilt per persoon en hangt af van de oorzaak van het haarverlies. Beide behandelingen zijn effectief en hebben voor- en nadelen.