Haargroeimiddelen ervaringen

Bent u benieuwd naar haargroeimiddelen ervaringen? Wanneer uw haar dunner wordt en uitvalt, is het makkelijk om in paniek te raken en overhaast een haargroeimiddel te kopen. Het ervaren van haarverlies is stressvol en de behandeling lastig. Het helpt niet dat er geen enkele oplossing is die voor iedereen en bij elke soort haarverlies werkt. Wilt u haarverlies effectief behandelen? Het is nuttig om te weten waardoor het haar uitvalt. Als de oorzaak bekend is, zoekt u naar haargroeimiddelen ervaringen die helpen bij de vorm van haaruitval waar u last van heeft.

Zijn haargroeimiddelen ervaringen nuttig?

Haarverlies, zowel bij mannen als vrouwen, heeft verschillende oorzaken. Sommige hiervan zijn tijdelijk en anderen meer permanent.

Tijdelijk haarverlies

Tijdelijke haaruitval heeft oorzaken als stress, grote gewichtsschommelingen, medische aandoeningen, medicijngebruik, medische behandelingen en/of een verkeerd voedingspatroon. Het patroon waarin uw haar uitvalt, is onvoorspelbaar en voltrekt zich meestal een paar maanden na de veroorzakende gebeurtenis. In veel gevallen herstelt de haargroei zich als de oorzaak is weggenomen, uw stress afneemt en een voedingstekort is aangevuld. Het kan nodig zijn om wijzigingen in uw levensstijl en routine aan te brengen. Als het op voeding aankomt, adviseren specialisten een dieet dat rijk is aan ijzer, ferritine, vitamine D3 en zink. Het gebruik van een haargroeimiddel heeft nauwelijks effect op tijdelijke vormen van haarverlies.

Permanent haarverlies

Bekende oorzaken van permanente haaruitval zijn:

• Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid is de meest bekende vorm van permanent haarverlies. De invloed van het DHT-hormoon is verantwoordelijk voor de vernietiging van de haarzakjes.
• Alopecia areata.
• Frontale fibroserende alopecia.

Afhankelijk van de reden waarom u uw haar verliest, is het mogelijk een behandeling te kiezen.

Maakt u zich zorgen over haaruitval? Win medisch advies in bij uw huisarts of een dermatoloog. Dit geeft u meer behandelingsopties en waarschijnlijk snellere resultaten. Haaruitval thuis onderzoeken is ook mogelijk. Haaronderzoekscentrum heeft twee thuistests, waarmee u zelf de oorzaak van haarverlies onderzoekt. De resultaten van deze tests stellen u in staat een passende oplossing te zoeken.

Aanbod haarverliesbehandelingen en haargroeimiddelen

Helaas bestaat er geen haargroeimiddel of haargroeibehandeling voor alle vormen van haarverlies. De juiste methode hangt af uw persoonlijke situatie en de oorzaak van het haarverlies. Thuisbehandelingen hebben over het algemeen weinig effect, al kunt u wel de gezondheid van uw hoofdhuid en haargroei verbeteren. De ervaringen van haargroeimiddelen zijn interessant om te lezen en geven informatie over het nut en effect van bepaalde middelen.

Lotions

De meeste bekende lotion tegen haaruitval is Minoxidil. Deze topische oplossing is verkrijgbaar in sterktes van 2% en 5%. Doordat het rechtstreeks op de kalende plekken wordt aangebracht is het een effectieve manier om haarverlies te verminderen. Direct verbetering is niet te verwachten. Als het middel effect heeft, is dagelijkse voortzetting nodig, omdat anders het haarverlies doorzet.

Shampoos en conditioners

Naast lotion zijn er ook vrij verkrijgbare shampoos die zeggen haarverlies te verminderen. Bij het lezen van ervaringen over haargroeimiddelen, zie u dat ketoconazol shampoo haarverlies afremt. Dit is helaas niet het geval bij veel van de verkrijgbare producten. Kies voor een shampoo zonder agressieve chemicaliën of vraag advies aan uw kapper. Sommige shampoos hebben een positief effect op de haargroei in combinatie met een andere haaruitvalbehandeling.

Geneesmiddelen

Erfelijke kaalheid in een vroeg stadium heeft baat bij haargroeimiddelen zoals Finasteride en Dutasteride. Beide middelen zijn ontwikkeld voor de behandeling van prostaatproblemen en mogen in Nederland alleen door mannen gebruikt worden. Het risico op bijwerkingen is aanwezig en u moet een middel minimaal zes tot acht maanden gebruiken om verbetering te zien. Heeft het middel effect en ziet u een afname van het haarverlies? Om het effect te behouden, moet u het middel dagelijks blijven gebruiken.

Supplementen

Supplementen voor haarverlies helpen met het aanvullen van eventuele tekorten aan voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde haargroei. Om een tekort aan te tonen zal een dokter een bloedonderzoek uitvoeren. De haargroei herstelt zich naarmate het tekort afneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Niet alle haargroeimiddelen die verkrijgbaar zijn, zijn wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken. Dit betekent niet dat u deze middelen moet negeren, soms levert een product verrassende resultaten op. Verwacht hoe dan ook geen wonder. Een behandeling die voor anderen werkt, werkt mogelijk niet voor u. Zet daarom niet al uw hoop op een haargroeimiddel. Veel mensen ervaren het als een kwestie van vallen en weer opstaan bij het vinden van een geschikte behandeling bij haarverlies.

Gebruiksgemak

Uit reviews leest u of een bepaald middel eenvoudig te gebruiken is. Zo hebben plaatselijke behandelingen op de hoofdhuid misschien een plakkerig resultaat, waardoor mensen dit niet aanraden. Sommige behandelingen geven aan dat ze op nat of juist droog haar gebruikt worden en zo zijn er uiteenlopende zaken die de mate van gebruiksgemak aangeven. Iemand heeft de voorkeur voor een lotion, terwijl u meer voelt voor het innemen van tabletten.

Behandelduur

Realiseer uzelf dat een haargroeimiddel niet direct resultaat geeft en dat u een middel meerdere maanden moet gebruiken om verbetering te zien. Sommige behandelingen, zoals Minoxidil maar ook Dutasteride en Finasteride vereisen blijvend gebruik, wat betekent dat het bereikte effect verdwijnt als u het middel niet langer gebruikt. U moet bereid zijn om de behandeling vol te houden. Dit is ook een van de redenen, waarom mensen later alsnog een haartransplantatie of micro haar pigmentatie overwegen.

Wel of geen haargroeimiddel gebruiken?

Alleen omdat u haaruitval ervaart, is het niet nodig om uw zelfvertrouwen te verliezen. Als u op tijd stappen onderneemt, is haarverlies prima te behandelen. Haaruitval is niet iets waar u uzelf voor schaamt, artsen kunnen vaak een diagnose stellen zonder ingrijpende onderzoeken. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om thuistests toe te passen. Kiest u ervoor om een behandeling te zoeken die haaruitval tegengaat? Begin uw zoektocht online en lees hoe anderen de beschikbare behandeltechnieken ervaren. Vaak is het een kwestie van uitproberen, omdat geen situatie hetzelfde is en niet iedereen op dezelfde manier op een behandeling reageert. Heeft u beginnend haarverlies? Een haargroeimiddel kan prima aan uw verwachting voldoen, als u het product op de juiste manier gebruikt. Wilt u meer weten over haaruitval of wilt u een thuistest bestellen? Neem vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Haargroeimiddelen ervaringen – FAQ

Haargroeimiddelen ervaringen – FAQ

1. Zijn er haargroeimiddelen die echt werken?

Wetenschappelijk onderzochte en bewezen producten zijn dutasteride, finasteride en minoxidil. Producten die van origine ontwikkeld zijn als geneesmiddel ter behandeling van onder meer prostaatklachten en een hoge bloeddruk bij mannen. Doordat deze middelen de invloed van DHT remmen hebben ze positieve invloed op haarverlies en zien sommige gebruikers zelfs een verbetering van de haargroei.

2. Hoe zijn de ervaringen van vrouwen die een haargroeimiddel gebruiken?

Minoxidil mag door vrouwen gebruikt worden. Ervaringen lopen uiteen en verschillen per persoon. Het duurt enige tijd, een paar maanden, voordat verbetering en/of verandering zichtbaar wordt. Een enkele keer heeft iemand geen baat bij het gebruik. Vrouwen die baat hebben bij het middel, blijven het product gebruiken omdat anders het haarverlies doorzet.

3. Hoelang duurt het om verbetering te zien van de haargroei?

Sommige mensen zien in de eerste drie tot zes maanden hoe het haarverlies afneemt, terwijl anderen pas op nog langere termijn verbetering zien. Als u na zes tot negen maanden nog geen enkel verschil ziet, is verder gebruik zinloos.

4. Zijn proteïnen en eiwitten goed voor een gezonde haargroei?

Ja, eieren zijn dan ook geweldig voor uw haar. Zowel eiwitten als biotine komen in eieren voor en zijn essentieel voor de haargroei. Het eten van genoeg eiwitten is van invloed op de haargroei, omdat de haarzakjes deels uit eiwit bestaan.

5. Zijn alle haargroeimiddelen even effectief?

Nee, niet alle middelen hebben effect. Om een middel te zoeken dat effect kan hebben, is het nodig om de oorzaak van het haarverlies te kennen. Vrij verkrijgbare producten zijn vaak niet onderzocht en hebben nauwelijks resultaat. Laat u adviseren door uw huisarts, zodat u zeker weet dat u het juiste middel gebruikt.

6. Waarom groeit mijn haar niet?

De haargroei stopt om verschillende redenen volledig en/of gaat langzamer dan eerst. Factoren, zoals leeftijd, genetica, hormonen en stress spelen hierin mee. Misschien groeit het haar op een bepaalde plek minder snel dan eerst of ziet u aan een kant van het hoofd minder haargroei. Verschillende behandelingen zijn beschikbaar, waaronder haargroeimiddelen. Uw huisarts neemt de mogelijkheden met u door.

7. Zijn haargroeimiddelen gevaarlijk?

Als u ervaringen leest, valt op dat haargroeimiddelen bekend zijn om de bijwerkingen die ze kunnen hebben. Verminderd libido en borstvorming bij mannen staan vermeld in de bijsluiter. Dat wil niet zeggen dat iedere gebruiker hier mee te maken krijgt. Bijwerkingen zijn over het algemeen tijdelijk, maar in sommige gevallen blijvend. Als u begint met het gebruik van een haargroeimiddel, meld u onbekende klachten bij uw huisarts.

8. Waarom mogen vrouwen dutasteride niet gebruiken?

Dutasteride, maar ook finasteride worden in Nederland uitsluitend aan mannen met erfelijke haaruitval voorgeschreven. De bijwerkingen die zich voor kunnen doen hebben invloed op het libido, omdat artsen niet weten hoe de invloed is op een eventuele foetus, is het beter om het middel niet te gebruiken bij een kinderwens en/of zwangerschap. Hoe het effect is op vrouwen is onbekend en daarom schrijven artsen deze middelen uitsluitend voor aan mannen.