Haartransplantatie met kunsthaar

Overweegt u een haartransplantatie met kunsthaar? Een haartransplantatie is een gewilde oplossing voor mensen die erfelijke kaalheid ervaren. Omdat het een permanente oplossing biedt voor haarverlies en natuurlijke haargroei op kale plekken tot ontwikkeling komt, overwegen steeds meer mensen deze ingreep. Alleen als u over voldoende donorhaar beschikt, is de operatie mogelijk. Mensen die aan vergevorderd haarverlies leiden, zijn beperkt in de mogelijkheden. Een haartransplantatie met kunsthaar is een interessant alternatief dat onmiddellijk resultaat biedt.

Wat is een haartransplantatie met kunsthaar?

Een haartransplantatie met kunsthaar is een chirurgische operatie, waarbij kunstvezels op de kale plekken van de hoofdhuid wordt geïmplanteerd. Het kunsthaar is gemaakt van synthetische vezels die, in vergelijking met natuurlijk haar duurzamer zijn. Aan een kunsthaar zit aan het uiteinde een knoopje, die na het implanteren in de hoofdhuid ‘haakt’. Voor de geplande operatie voert een specialist een test uit, om allergische reacties op de kunstvezel uit te sluiten. Bij de test brengt de arts ongeveer 100 kunstharen in en observeert deze gedurende een maand om te zien hoe de huid reageert. Blijft een reactie uit, kan de volledige haarimplantatie gebeuren. Na de operatie komt u maandelijks bij de haarkliniek voor een controle en om de hoofdhuid te laten reinigen. Gebeurt dit niet dan bestaat het risico op de vorming van talgpropjes aan de basis van de kunstvezels, wat kan leiden tot infecties en/of cysten.

Kenmerken kunsthaar

Kunsthaar, niet te vergelijken met hair extensions, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Het implanteren van kunstvezels gebeurt op basis van een natuurlijke haardichtheid. Na de ingreep is het belangrijk om het haar op de best mogelijke manier te verzorgen en uitsluitend met een zachte haarborstel te kammen. U krijgt van de specialist een advies voor de haarverzorgingsproducten die geschikt zijn voor kunsthaar. Er is een kans dat het kunsthaar breekt of uitvalt. Nabehandelingen zijn helaas niet te voorkomen. Typerend voor een haartransplantatie met kunsthaar is het directe resultaat. Het is niet nodig om te wachten tot nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt. De techniek is voordeliger dan een gewone FUE-haartransplantatie. Het herstel verloopt vlot en u kunt vrijwel direct na de ingreep uw dagelijkse routine hervatten.

Toepassingsmogelijkheden kunstvezel

Een standaard haartransplantatie is mogelijk bij gezonde mensen die last hebben van erfelijke haaruitval, maar die nog wel genoeg donorhaar hebben. Een kunsthaartransplantatie is een oplossing voor mensen die niet genoeg donormateriaal hebben. Omdat een specialist werkt met kunstvezels is het niet nodig om natuurlijke haarzakjes te verplaatsen. Het is een ideale behandeling als u snel resultaat wilt. U ziet direct verbetering van de haardichtheid. Naast de effectiviteit zijn de kosten van kunsthaar vaker lager dan bij een gewone FUE-haartransplantatie.

Voorbereiding op haartransplantatie

Voordat u een kunsthaartransplantatie laat doen, is het nodig om door een specialist onderzocht te worden. De haarchirurg kijkt naar uw gezondheid en medische geschiedenis om er zeker van te zijn dat er geen aandoeningen zijn die van invloed zijn op de haartransplantatie. Mensen met allergieën, een gevoelige huid, hepatitis, hart- en vaatproblemen, hoge bloeddruk, astma en ongecontroleerde diabetes komen niet voor een haartransplantatie met kunsthaar in aanmerking.

Voor- en nadelen kunsthaartransplantatie

In tegenstelling tot een standaard haartransplantatie, geeft een implantatie met kunsthaar tijdelijke resultaten. U heeft regelmatige nabehandelingen nodig. Kunsthaar is gevoelig voor breken of uitvallen. Daarnaast is het maandelijks reinigen van de hoofdhuid een kenmerk van de behandeling om rekening mee te houden. Voordat u voor deze ingreep kiest, moet u de voor- en nadelen begrijpen.

Voordelen synthetische haarimplantatie

• Kunsthaar is een optie in een latere fase van haarverlies, zelf bij volledige kaalheid biedt kunsthaar een oplossing.
• De ingreep geeft direct resultaat met een hoge haardichtheid.
• Vereist geen uitgebreide nazorg.
• Beschikbaar tegen een betaalbare prijs in vergelijking met andere haartransplantatie technieken.

Nadelen synthetische haarimplantatie

• Na de ingreep gebruikt u alleen de haarverzorgingsproducten die de specialist adviseert en die geschikt zijn voor kunsthaar.
• Ongeveer 30% van het kunsthaar breekt binnen een jaar af, waardoor een nieuwe ingreep nodig kan zijn.
• De verplichting om het haar te laten reinigen bij de kliniek is vaak een extra belasting, maar noodzakelijk om te voorkomen dat talg zich ophoopt.
• Na de operatie kan de hoofdhuid jeuken. Wrijven of krabben moet u vermijden, omdat dat de haartransplantaten nadelig beïnvloedt.
• Het synthetische haar heeft in sommige gevallen een vernietigend effect op de naastgelegen natuurlijke haren.
• Allergische reacties zijn een van de bekendste bijwerkingen.

Om te beslissen of een haartransplantatie met synthetisch haar een geschikte oplossing voor u is, vraagt u advies aan een specialist die onder meer rekening houdt met de voor- en nadelen van de techniek.

Ervaren haarkliniek

Het succes van een synthetische haarimplantatie hangt onder andere af van de expertise van de haarchirurg en de reputatie van de haarkliniek. Precisie en nauwkeurigheid spelen een cruciale rol. Doe daarom vooronderzoek naar het aanbod. Niet elke haarkliniek biedt synthetische haartransplantaties aan en niet iedere haarchirurg heeft ervaring met kunsthaar. Kijk verder dan alleen maar de transplantatie. Kunsthaar heeft een speciale behandeling en regelmatige reiniging nodig. Biedt de haarkliniek voldoende nazorg? Wat zijn de kosten en hoe vaak moet u naar de kliniek komen? Zijn er voorbeelden beschikbaar van eerder ingrepen? Verzeker uzelf van de juiste keuze. Als de ingreep ‘mislukt’ betaalt u een hoge prijs zonder dat u daarvan profijt heeft.

Informatie en vragen

Omdat een kunsthaarimplantatie een unieke behandeling is, zoekt u eerst naar informatie. Is het een ingrijpende behandeling? Bij welke kliniek kunt u terecht? Hoe zijn de ervaringen van anderen? Is kunsthaar echt de beste oplossing? Antwoord op algemene behandelvragen vindt u online vaak op specifieke fora waar haaruitval, haarproblemen en oplossingen besproken worden. Haarweb.nl, is hiervan een voorbeeld. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Haaronderzoekscentrum geeft antwoord op uw vraag, ook als u niet weet wat de exacte oorzaak van het haarverlies is, helpen we u graag verder. We hebben speciale thuistests ontwikkeld, zoals een bloedwaardentest en een haaruitval DNA test. U neemt de test zelf af en krijgt informatie over de oorzaak. Neem contact met ons op, vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@haaronderzoekscentrum.nl, u mag zo snel als mogelijk een reactie verwachten.

Haartransplantatie met kunsthaar – FAQ

Haartransplantatie met kunsthaar – FAQ

1. Kan een haartransplantatie met kunsthaar worden uitgevoerd?

Ja, de haartransplantatie met kunstmatig of synthetisch haar wordt aangeboden door gekwalificeerde specialisten. De kunstharen zijn biocompatibel en gemaakt van kunstvezels. Het haar is sterk, duurzaam en lijkt op natuurlijk haar.

2. Wat is synthetisch haar?

Synthetische haren zijn gemaakt van kunstvezels zoals acryl of nylon. Voordat de haren gebruikt kunnen worden bij een haartransplantatie ondergaan ze verschillende chemische behandelingen om ze een vergelijkbaar uiterlijk, gevoel, kleur en stylingsvermogen als een natuurlijke haar.

3. Groeit synthetisch haar?

Synthetische haren hebben geen groei vermogen. Het geïmplanteerde haar verzorgt u het beste met een zachte borstel en haarverzorgingsproducten die geschikt zijn voor kunstvezels. Het geïmplanteerde kunsthaar kan breken en veel mensen laten regelmatig opnieuw kunstharen implanteren.

4. Wanneer kan ik het geïmplanteerde kunsthaar aanraken?

Probeer het behandelde gebied de eerste drie dagen niet aan te raken. Na 72 uur mogen zowel de huid als het haar zachtjes aangeraakt worden. Volg de adviezen die de specialist u heeft gegeven op.

5. Zijn de resultaten blijvend?

Nee, de kunstharen zijn gevoelig voor slijtage, breuken en beschadigingen. Gemiddeld blijft het resultaat zeven tot acht jaar mooi, met een verlies van 10% per jaar. U kunt nieuwe kunstvezels laten plaatsen om de effecten te houden en/of te verbeteren.

6. Heeft het implanteren van kunsthaar effect op mijn gewone haargroei?

De kunstharen hebben geen invloed op uw natuurlijke haargroei. Ervaren specialisten plaatsen de kunstharen tussen de natuurlijke haren om zo een mooi resultaat te bereiken. Uw haardos ziet er voller, gezonder en jeugdiger uit.

7. Kan ik mijn kunsthaar laten verven?

In de meeste gevallen raden specialisten het kleuren en/of verven van kunsthaar af. De vezels hebben verschillende chemische behandelingen ondergaan, waardoor de kleur anders uit kan pakken dan verwacht.

8. Kan ik kunsthaar stylen?

Ja, stylen is mogelijk zo lang u gebruik maakt van de aanbevolen producten. Gebruik stylingapparatuur zoals een krul- of stijltang niet op de warmste temperatuur. Een te hoge temperatuur kan de kunstvezels beschadigen.

9. Hoeveel kunstharen worden geïmplanteerd tijdens de ingreep?

Meestal implanteert een specialist tussen de 800 en 1500 kunstharen tijdens de ingreep. Als u in korte tijd een hogere haardichtheid wenst, kan van dit aantal afgeweken worden. Tijdens een consult krijgt u behandeladvies en laat een specialist zien wat de mogelijkheden zijn.

10. Kan ik kunsthaar laten implanteren na een gewone haartransplantatie?

Ja, u kunt overwegen om de haardichtheid met kunsthaar te verhogen. Om het beste resultaat te bereiken, adviseren haarchirurgen om eerst het eindresultaat van een haartransplantatie af te wachten. Zo heeft de haargroei de kans zich te ontwikkelen en herstelt uw hoofdhuid van de eerdere ingreep.

11. Kan iedereen een haartransplantatie met kunsthaar ondergaan?

Nee, net als bij een gewone haartransplantatie vindt voor de behandeling een uitgebreid consult plaats. Daarbij kijkt een specialist naar uw gezondheid en medische achtergrond. Omdat de ingreep met plaatselijke verdovingen gebeurt, kan het gebruik van medicijnen hierop van invloed zijn. Uw geschiktheid hangt ook af van de mate en omvang van het haarverlies.