Haartransplantatie Turkije

Overweegt u een haartransplantatie Turkije? Een haartransplantatie is een populaire cosmetische behandeling. Veel mensen zien het voordeel van reizen naar het buitenland om daar een voordelige haarimplantatie te ondergaan. In Nederland zijn verschillende Turkse haarklinieken actief die een haartransplantatie Turkije aanbieden en actief promoten. Voordat u naar Turkije reist, wilt u weten hoe het behandeltraject verloopt en wat u ter plaatse kunt verwachten.

Techniek haartransplantatie Turkije

Als u nog niet veel weet over de haarimplantatie doet u er goed aan om online zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Het is een ideale oplossing voor mensen die door genetische bepaling het haar verliezen. Een haarimplantatie creëert nieuwe, blijvende haargroei op plaatsen waar het haar verloren is gegaan. Een haartransplantatie in Turkije gebeurt onder plaatselijke verdoving en is gunstig voor mensen met alopecia androgenetica. Mannen hebben om verschillende redenen last van een terugtrekkende haarlijn en diepere inhammen. Jaarlijks kiezen honderdduizenden mensen voor een haartransplantatie in een van de vele Turkse haarklinieken. Overweegt u een haarimplantatie in Turkije? Doe onderzoek naar het aanbod en zoek naar een ervaren haarchirurg die een behandeling op maat toepast.

Voordelen haartransplantatie in Turkije

Een haartransplantatie in Turkije is ongekend populair en heeft diverse voordelen. Haarklinieken werken standaard met de FUE-techniek en bieden verfijningen, zoals de DHI- en saffier-FUE methode. Voordelen van deze moderne technieken zijn:

• Minimale pijn en ongemakken na de ingreep.
• Geen zichtbare littekens in het donor- en/of ontvangstgebied.
• Korte herstelperiode.
• Natuurlijke resultaten zonder dat de haartransplantatie zichtbaar is.
• Beperkt risico op bijwerkingen.

Proces haarimplantatie in Turkije

Correct uitgevoerde haartransplantaties leveren blijvende resultaten en een natuurlijke uitstraling op. Er zijn verschillende technieken beschikbaar, waarbij een haarchirurg de beste behandeling afstemt op uw persoonlijke behoefte. Maar hoe werkt een chirurgische haarimplantatie? Hoewel de procedures enigszins verschillen per haarkliniek, volgen de diverse technieken een vergelijkbare aanpak.

• Ontwerpen van de haarlijn. De haarchirurg tekent de haarlijn op de hoofdhuid, waarna u deze goedkeurt en/of aan laat passen.
• Afhankelijk van de techniek, scheert een assistent het donorgebied als voorbereiding op de extractie van de haarzakjes. Bij de FUE-methode en varianten op deze techniek is scheren niet altijd nodig.
• De hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd. Dit gebeurt zowel bij het oogsten als het implanteren van de grafts.
• Extractie of het extraheren van het benodigde aantal grafts uit het donorgebied.
• Controle en voorbereiding van de haarzakjes op de implantatie.
• De arts boort kleine kanaaltjes en implanteert de grafts op de kale gebieden.

Na de ingreep

Voordat u de kliniek verlaat, neemt de haarchirurg de nazorg met u door. Omdat de ingreep in Turkije gebeurt, wordt u teruggebracht naar het hotel. De volgende dag komt u terug bij de arts voor een eerste controle. Afhankelijk van de afspraken ontvangt u medicatie en krijgt u toestemming om naar huis te reizen. Het is ook mogelijk dat u na de operatie een paar dagen in Turkije blijft. Hoe dan ook, het toepassen van de instructies is belangrijk voor uw herstel en het resultaat. Turkse haarchirurgen geven het advies om het zes weken rustig aan te doen en lichamelijke inspanningen, waardoor u moet zweten te vermijden. Zonder bijwerkingen geneest uw hoofdhuid binnen tien dagen van de implantatie. In de tussenliggende periode is het niet toegestaan om te wrijven of te krabben over de huid, waardoor wondjes ontstaan. Open wondjes hebben infectiegevaar.

Waarom kiest u voor een haartransplantatie in Turkije?

De hoofdzaak waarom mensen massaal naar Turkse haarklinieken gaan, is het grote prijsvoordeel. Het is geen geheim dat de operatie in Turkije gemiddeld 50% voordeliger is dan in Nederland. Misschien denkt u dat het succes of de veiligheid te wensen over laat, maar bij een goede voorbereiding hoeft dat niet het geval te zijn. Er zijn verschillende haarklinieken die zich richten op (inter)nationale bezoekers en die bekend staan om de prima prijs-kwaliteitverhouding. Het verschil in prijs zit dan ook voornamelijk in de maandelijkse lasten die klinieken betalen aan medewerkers en operationele kosten. Deze kosten zijn lager dan in Nederland en andere West-Europese landen. Een lagere haartransplantatie prijs is daar een logisch gevolg van. Uiteraard is het niet verboden om met een kritische blik naar een prijsofferte te kijken.

Prijzen vergelijken

Online zijn praktische tools en websites actief waar u tarieven van haartransplantaties en andere cosmetische behandelingen vergelijkt. Selecteer de behandeling of haarkliniek die uw interesse heeft en kijk naar de kosten die in rekening worden gebracht. Let bij het vergelijken op een aantal punten:

• De voorgestelde haartransplantatie techniek;
• Het aantal haarzakjes;
• Ervaring van de haarchirurg;
• Naam en reputatie van de haarkliniek;
• Aantal hotelovernachtingen dat is inbegrepen;
• Is de prijs inclusief medicatie en (haar)verzorgingsproducten;
• Hoe is het vervoer in Turkije geregeld;
• Is Nederlandse begeleiding voorzien;
• Hoe is de nazorg geregeld;

Realistisch vergelijken is mogelijk, zolang de uitgangspunten van prijsoffertes gelijk zijn. Dat wil zeggen een gelijkwaardig aantal grafts en dezelfde haartransplantatie techniek.

Prijsofferte op maat ontvangen

Natuurlijk geeft het globaal vergelijken van de prijzen een idee van wat een gemiddelde haartransplantatie in Turkije kost, maar u weet niet wat de ingreep in uw situatie kost. Om een goede vergelijking te maken is het nodig om naar meerdere haarklinieken te gaan en een prijsofferte op maat te vragen. Klinieken bieden in de regel een gratis consult aan. Dit consult is bedoeld om uw situatie in kaart te brengen en een behandelplan samen te stellen. Een enkele keer blijkt dat iemand helaas niet voor de behandeling in aanmerking komt. Het consult is gelijk een prima moment om zelf te ervaren hoe een kliniek werkt en hoe uw gevoel bij een haarchirurg is.

Ervaringen haartransplantatie in Turkije

Bent u benieuwd waarom anderen voor een behandeling in Turkije hebben gekozen? Komen de resultaten overeen met de eerdere verwachting? Hoe is het behandeltraject bevallen? Als voorbereiding op een ingreep, is het interessant om reviews van eerdere behandelingen te lezen. Wat is als positief ervaren en waarom zijn er reviews met een negatieve ondertoon? Online leest u op de websites van Turkse klinieken ervaringen, maar ook Haarweb.nl is een plaats waar veel informatie over haartransplantaties in Turkije gelezen kan worden. Bekende klinieken in Turkije zijn o.a. Esteworld en GlobalHair.

Haartransplantatie Turkije – FAQ

Haartransplantatie Turkije – FAQ

1. Word ik in een Turkse haarkliniek opgenomen en hoelang moet ik blijven?

Haartransplantaties gebeuren in veel haarklinieken op poliklinische basis, dat is ook in Turkije het geval. U moet rekening houden met een kort verblijf in Turkije van 3 tot 7 dagen, dit varieert per kliniek. Het is niet mogelijk om op een en dezelfde dag de ingreep te ondergaan en weer naar huis te reizen.

2. Is het veilig om een haartransplantatie in Turkije te laten doen?

Kies voor een Turkse haarkliniek die geaccrediteerd is door het Turkse ministerie van Volksgezondheid en die beschikt over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Vraag naar de ervaring van de haarchirurgen en lees ervaringen van mensen die eerder naar de bedoelde kliniek zijn geweest.

3. Gebeurt een haartransplantatie in Turkije onder narcose?

Nee. Turkse haarchirurgen werken met plaatselijke verdovingen zodat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. De ingreep is minimaal-invasief en napijn mild tot matig.

4. Welke haartransplantatie techniek wordt gebruikt?

Turkse haarklinieken werken standaard met de FUE-methode. Afhankelijk van uw behoefte en de verwachtingen die u heeft, kan een haarchirurg verfijning voorstellen en u resultaten van een DHI-methode en/of een saffier FUE-techniek laten zien. Een klein aantal klinieken werkt met het ARTAS-robotsysteem.

5. Waarom is een haartransplantatie in Turkije goedkoop?

De maandlasten van algemene kosten en kosten voor personeel zijn in Turkije lager dan in Nederland. Lagere kosten betekent dat de behandelingen voor goedkopere tarieven aangeboden kunnen worden. De lagere tarieven hebben geen invloed op de kwaliteit van de zorg. De prijs-kwaliteit verhouding van klinieken die op de Nederlandse markt actief zijn, is over het algemeen goed.

6. Welke resultaten mag ik verwachten?

Als de haartransplantatie gebeurt door een ervaren haarchirurg, kunt u een goed resultaat verwachten. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de reputatie en ervaring van een specialist. Voorkom dat u kiest voor een goedkope haartransplantatie bij een onervaren haarchirurg, waardoor u later naar een tegenvallend resultaat kijkt. Een haartransplantatie geeft blijvende resultaten en dus is het belangrijk dat de haarzakjes in de juiste groeirichting worden geïmplanteerd.

7. Kom ik voor een haartransplantatie in Turkije in aanmerking?

Een haartransplantatie is een goede oplossing voor erfelijk haarverlies. Om een succesvolle ingreep toe kunnen passen, is het nodig dat u voldoende donorhaar heeft en dat uw gezondheid goed is. Vooraf vindt een uitgebreid consult plaats en stelt een arts vragen over uw gezondheid en eerdere medische ingrepen die u heeft meegemaakt. Helaas kan het gebeuren dat u een negatief behandeladvies krijgt.

8. Zijn de kosten voor de reis bij het behandeltarief inbegrepen?

De meeste haarklinieken bieden all-in tarieven met daarin de ingreep, een aantal hotelovernachtingen, transfers en medicatie. De kosten voor een vliegticket zijn bijkomend. Als u de behandeling laat toepassen door een kliniek met vertegenwoordiging in Nederland, reist u alleen voor de operatie zelf naar Turkije.

9. Hoe is de nazorg geregeld?

Direct na de haartransplantatie krijgt u van de haarchirurg adviezen en instructies. De volgende dag komt u terug naar de kliniek voor een eerste controle. Na thuiskomst in Nederland kunt u met vragen of klachten terecht bij de vertegenwoordiging.