Haaruitval gel

Zoekt u informatie over haaruitval gel? Haargel wordt al vele jaren gebruikt om de gewenste look te creëren en het haar op zijn plaats te houden. Maar is haargel goed voor uw haar of kan haaruitval door gel veroorzaakt worden? Sommige chemicaliën die in haargel worden aangetroffen, kunnen irritatie van de hoofdhuid veroorzaken en de haarzakjes verstoppen. Dit kan leiden tot verzwakt haar, breuken en zelfs haaruitval.

Haaruitval door chemicaliën in haargel

Haargel bevat chemicaliën die mogelijk schadelijk zijn en bijdragen aan de oorzaak van haarverlies. Als u uw haar gezond en glanzend wilt houden, is het beter om bepaalde chemicaliën te vermijden. Tegenwoordig zijn natuurlijke oplossingen beschikbaar, die vriendelijker zijn voor uw hoofdhuid en haargroei. Chemicaliën die op lange termijn het haar en de hoofdhuid beschadigen:

• Sulfaten. Het bestanddeel is in veel schoonheidsproducten, waaronder haargel verwerkt. Sulfaten kunnen de hoofdhuid en het haar uitdrogen en de natuurlijke oliën verwijderen. Sulfaatvrije haargel is verkrijgbaar.
• Isopropyl alcohol. Dit is een hard ingrediënt dat uitdroogt op de huid. Veelvuldig gebruik kan een droge, jeukende hoofdhuid tot gevolg hebben en zwakke haren veroorzaken. Het ingrediënt is in haargels verwerkt.
• Propyleenglycol. Een ingrediënt dat de hoofdhuid kan irriteren en het haar laat uitdrogen.
• Polyethyleenglycol. Deze chemische stof maakt het haar droog, dof en futloos. Als het vaak en in grote hoeveelheden wordt gebruikt is polyethyleenglycol bijzonder schadelijk.

Verband tussen haaruitval gel

Het is een misvatting dat haargel haaruitval veroorzaakt en daarom niet gebruikt kan worden. Dit is niet waar. Haarverlies veroorzaakt door het gebruik van haargel wordt in verband gebracht met de chemische ingrediënten die in een product verwerkt zijn. Vooral bij overmatig gebruik hebben agressieve bestanddelen een schadelijke werking op de haargroei en uw hoofdhuid. Met name bepaalde soorten alcohol zijn erg uitdrogend. Bij regelmatig gebruik van gel met isopropyl alcohol kan de huid zo droog worden, wat tot roos kan leiden. Er is een verband tussen roos en haaruitval. Daarnaast kan alcohol irritaties en roodheid van de hoofdhuid veroorzaken. Een andere reactie op het gebruik van haargel is droog haar dat gevoelig is voor beschadiging en breuken.

Verstopte haarzakjes

Haarzakjes zijn gevoelig en vatbaar voor verstoppingen. Het verstoppen van de huidporiën en de haarzakjes kan door enkele haarproducten veroorzaakt worden. Het onvoldoende uitspoelen van shampoos en conditioners, maar ook mouse en gel zijn grote boosdoeners. Verstopte haarzakjes kunnen haaruitval veroorzaken. Daarom is het belangrijk om tijdens het wassen de hoofdhuid zorgvuldig te wassen en te spoelen, zodat achterblijvende restanten zich niet kunnen ophopen. Het regelmatige gebruik van haargel onttrekt de natuurlijke haarolie, waardoor de hoofdhuid extra olie produceert. Deze olie hoopt zich op, droogt uit en belemmert de haargroei.

Haaruitval door gel voorkomen

Als u zich zorgen maakt of de gel die u gebruikt haaruitval veroorzaakt, vraagt u zich misschien af of u helemaal moet stoppen met het gebruik van gel. Dit is niet nodig, maar u kunt overwegen om de manier waarop u gel gebruikt te veranderen en zo uw haar te beschermen. Gebruik haargel met natuurlijke vocht inbrengende crèmes zoals kokos- of olijfolie. Gels met essentiële oliën voeden en hydrateren het haar zonder het uit te drogen. Breng de gel niet op de hoofdhuid aan, hiermee voorkomt u verstopping van de poriën en haarzakjes. Was het haar regelmatig met sulfaatvrije shampoo en spoel zowel de stylingproducten als shampoo resten zorgvuldig uit.

Verander uw kapsel

Alhoewel een haargel niet direct haarverlies veroorzaakt, doen bepaalde agressieve ingrediënten dat op lange termijn wel. Gebruikt u dagelijks gel of andere stylingproducten? Overweeg uw kapsel te veranderen. Door het haar te ontzien, krijgt het na verloop van tijd weer een gezonde, glanzende uitstraling.

Haaruitval gel – FAQ

1. Heeft haargel een vervaldatum?

Ongeopende haarverzorgingsproducten zijn drie jaar houdbaar. Geopende producten 18 maanden. Gels worden beïnvloed door bacteriën en vocht, wat de afbraak versnelt. Bewaar gel op een koele, droge plaats. Veranderingen in geur, textuur of kleur zijn tekenen dat het product aangetast wordt door veroudering of vervuiling.

2. Hoe kan ik haargel het beste uit mijn haar wassen?

De beste manier om een stylingproduct te verwijderen, is door minimaal eens per week een mild reinigende shampoo te gebruiken. Zorg ervoor dat u na het wassen een vocht inbrengende conditioner gebruikt, zodat het haar gestimuleerd wordt om vocht vast te houden.

3. Hoeveel gel kan ik in mijn haar aanbrengen zonder het te beschadigen?

Wees terughoudend met het gebruik van gels waar alcohol en sulfaten in verwerkt zijn. Deze bestanddelen drogen het haar uit, Gebruik nooit teveel van een product.

4. Is het slecht om elke dag haargel te gebruiken?Als u 24 uur per dag gel gebruikt is dat te veel. Uw haar heeft tijd nodig om te ademen. Probeer daarom af en toe een dag over te slaan.
5. Stopt gel de haargroei?

Gel waarin alcohol is verwerkt, kan het haar uitdrogen. Droog haar is vatbaar voor breuken en beschadigingen. Dit is op zich geen belemmering voor haargroei, breuken in het haar kunnen de groei stoppen.

6. Is wax of gel beter voor mijn haar?

In tegenstelling tot gel, wordt wax op droog haar aangebracht. Wax geeft het haar een warme, matte afwerking. Water en olie zijn de basis van wax en dat maakt het moeilijker om het product goed uit te spoelen. Aan de andere kant als u puur naar de ingrediënten kijkt, is wax in veel gevallen de beste keuze.

7. Heeft gel bijwerkingen?

Bijwerkingen van gel zijn schade aan het haar, gespleten haarpunten en haaruitval. Gel kan de huidporiën en de haarzakjes verstoppen. De pH-balans van het haar wordt verstoord, wat dof en broos haar tot gevolg heeft. Overigens is het niet zo dat u bij eenmalig gebruik van een haargel direct broos haar heeft.

8. Kan ik gel een nacht in mijn haar laten zitten?

Het gebruik van haargel op zich veroorzaakt geen haaruitval. Föhnen op een hoge, warme stand kan resultaten in droog en broos haar wat tot haarverlies kan leiden. Haargel kan rustig een nacht blijven zitten, maar u dient af en toe een dag in te lassen waarbij u het haar niet met een styling product bewerkt.