Zoekt u informatie over haaruitval olie? Als u worstelt met haaruitval of dunner wordend haar, weet dan dat u niet de enige bent. Het komt vaak voor en meer dan de helft van alle mannen en vrouwen krijgt hiermee te maken. Dit gebeurt om een waslijst van redenen, waaronder hormonale veranderingen, alopecia androgenetica en stress. Het is altijd goed om een arts die kan bepalen wat er aan de hand is, te bezoeken. Wat de reden ook is, het verliezen van uw haar kan een grote invloed hebben op uw zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het gebruik van een haaruitval olie kan de gezondheid en doorbloeding van de hoofdhuid en haargroei verbeteren.

Effect haaruitval olie

Als u last heeft van haaruitval, heeft u misschien gekeken naar producten die bepaalde oliën bevatten waarvan wordt beweerd dat ze helpen haaruitval te bestrijden. Er zijn verschillende populaire oliën die u in uw haarverzorgingsroutine kunt opnemen, waaronder kokosolie, olijfolie, castorolie, arganolie en essentiële oliën.

Kokosolie

Kokosolie is een van de populairste haarsupplementen. Het zit vaak in shampoos en conditioners, maar wordt ook los verkocht. Kokosolie ruikt lekker, laat uw haar glanzen, het voelt soepel aan en heeft eigenschappen die een gezonde haargroei ondersteunen. Houd er rekening mee dat veel van deze beweringen anekdotisch zijn, wat betekent dat ze niet wetenschappelijk zijn bewezen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen bewijs is dat kokosolie gunstig kan zijn voor uw haar. Kokosolie kan helpen bij het verminderen van haarbeschadigingen. De olie kan eenvoudig in de haarschachten doordringen. Als het gaat om haaruitval en kokosolie is niet aangetoond dat het werkt. Kokosolie is gezond om te eten en om in uw haar te gebruiken, het kan geen kwaad om te experimenteren.

Castorolie

Castorolie staat bekend om de smerende eigenschappen. Gemaakt door de zaden van de plant te persen, is het een veelgebruikt ingrediënt in shampoos en conditioners vanwege de hydraterende eigenschappen die het haar gezond kunnen houden. De wetenschap achter castorolie is vaag en uitgebreid onderzoek ontbreekt. Online vindt u honderden beoordelingen waarin gebruikers de voordelen van castorolie benoemen. Het is gewoon een kwestie van proberen.

Olijfolie

Olijfolie is bekend als voedingsmiddel. Mensen gebruiken het daarnaast al duizenden jaren als haarverzorging. Olijfolie is rijk aan verzachtende middelen die het haar en de huid hydrateren en laten glanzen. De olie heeft bovendien antibacteriële eigenschappen. Problemen als roos en huidbeschadigingen hebben baat bij het aanbrengen van olijfolie.

Arganolie

Arganolie is gemaakt van de pitten de vruchten van de arganboom die groeit in Marokko. Eeuwenlang is deze olie vooral gebruikt bij het bereiden van voedsel. De laatste tijd is arganolie populair als product voor huid- en haarverzorging. Deze populariteit heeft arganolie de bijnaam ‘vloeibaar goud’ opgeleverd. Arganolie kan haaruitval bestrijden, afhankelijk van de oorzaak. De olie is ontstekingsremmend en bevat antioxidanten die goed zijn voor de huid. Deze eigenschappen kunnen helpen bij het aanpakken van huidaandoeningen die haaruitval veroorzaken, zoals psoriasis en dermatitis.

Juist gebruik haaruitval olie

Het gebruik van de verschillende oliën voor in het haar is globaal hetzelfde. U brengt de olie aan in het haar en op de hoofdhuid en masseert het zachtjes in. De bijkomende massagetechniek verbetert de doorbloeding, waardoor de haarzakjes betere voedingsstoffen krijgen. Hoelang u de olie in het haar laat zitten, verschilt per product. Zorgvuldig uit- en naspoelen is nodig om te voorkomen dat er olieresten in het haar blijven zitten en de poriën verstopt raken. Het gebruik van een haaruitval olie is niet schadelijk, zolang u zich aan de gebruiksinstructies houdt.

Haaruitval olie – FAQ

1. Met welke olie kan ik haaruitval behandelen?

Haaruitval effectief behandelen met een olie is alleen als aanvulling mogelijk. Er is geen olie die wetenschappelijk is bewezen op het feit dat het haaruitval stopt. Het gebruik van een olie die u in het haar en op de huid masseert, verbetert de doorbloeding. Dit kan een positief effect hebben op de haargroei en de gezondheid van uw hoofdhuid.

2. Kan een vette huid haaruitval veroorzaken?

Als uw klieren te veel olie produceren, kan dit ervoor zorgen dat uw haar en hoofdhuid te vet zijn. Hoewel dit onschuldig lijkt, kan overtollig huidvet de poriën verstoppen, waardoor de haarzakjes zich niet normaal kunnen ontwikkelen. Als gevolg daarvan kunt u snel haarverlies ervaren.

3. Kan ik mijn haar elke dag oliën?

Als u elke dag olie op uw haar aanbrengt, kan er op den duur een productophoping op de hoofdhuid ontstaan. Het haar elke dag oliën betekent ook dat u het elke dag zorgvuldig uitspoelt en met een shampoo wast. Dit is niet ideaal om gezond, zacht en glanzend haar te krijgen. Het wordt aanbevolen om het haar niet meer dan 1 à 2 keer per week te oliën.

4. Hoelang moet ik olie in mijn haar laten zitten?

Sommige oliën laat u ’s nachts in het haar zitten, maar meestal zou 1 à 2 uur voldoende moeten zijn. Als u meer olie aanbrengt dan nodig is, bedenk dan dat u dezelfde hoeveelheid shampoo nodig heeft om het eraf te krijgen. Dit kan leiden tot uitdroging, waardoor het effect van de haarolie verloren gaat.

5. Kan ik mijn haar kammen na het oliën?

Kam uw haar niet meteen na het aanbrengen van de olie. Het haar is kwetsbaar en uw hoofdhuid is veel meer ontspannen. Het ruw kammen van het haar kan haarbreuk en haaruitval veroorzaken.

6. Neemt nat haar olie beter op?

Vochtig haar heeft een betere absorptie en is voorbereid op de herstellende kracht van olie. Als u uw haar na het wassen oliet, moet u eraan denken om de olie niet op de hoofdhuid aan te brengen, omdat dat het haar kan verzwaren.

7. Waarom verlies ik haar tijdens het aanbrengen van olie?

Let erop dat u het haar niet samen- en/of vastbind na een oliemassage. Ook mag het haar niet strak zitten. Na het aanbrengen van de olie wordt uw hoofdhuid zachter. Olie gaat naar de haarwortels, waardoor de haarschacht glad wordt en door het samenbinden uit kan vallen. Als u een toename van het haarverlies ziet, is het beter om de olie niet aan te brengen.