Mesotherapie haar

Zoekt u informatie over mesotherapie haar? Mesotherapie is een behandelmethode waarbij een cocktail van vitamines, mineralen en aminozuren in de hoofdhuid geïnjecteerd wordt. De methode zorgt ervoor dat de bestanddelen die de haarzakjes voeden, direct op de juiste plaats terechtkomen. Niet alleen haarverlies is met mesotherapie haar te behandelen, het maakt uw haar ook sterker en glanzender. Niet iedereen is tevreden met het eigen haar. Vervuiling door het milieu, de lucht en het water in combinatie met stress en spanning hebben invloed op de gezondheid en het uiterlijk van uw haar. Cosmetische behandelingen, zoals mesotherapie helpen bij het behandelen van haarverlies.

Uitleg mesotherapie haar

Mesotherapie is het direct injecteren van vitamines, mineralen, eiwitten en aminozuren die invloed hebben op de doorbloeding en voeding van de hoofdhuid en haarzakjes. Mesotherapie is effectief als behandeling voor uw hoofdhuid en haargroei. Het is een techniek die specialisten regelmatig toepassen bij het tegengaan en verminderen van verschillende haarproblemen. U kunt met deze toepassing veel problemen oplossen: het stimuleren van inactieve haarzakjes, het elimineren van roos, het voeden van de haarzakjes en het verbeteren van de bloedcirculatie. Mesotherapie is een behandeltechniek die u voor een goed resultaat laat toepassen door een ervaren specialist. De specialist stelt de injectievloeistof samen afhankelijk van het probleem dat u laat behandelen.

Indicaties voor mesotherapie bij haarverlies

Problemen en aandoeningen die voor een mesotherapie behandeling in aanmerking komen zijn, onder andere:

• Overmatig haarverlies;
• Seborroïsch eczeem met haaruitval tot gevolg;
• Roos en schilfering;
• Beschadigde en droge hoofdhuid;
• Kwetsbaar haar met of zonder gespleten haarpunten;
• Opmerkelijke uitdunning van de haardos;

Voor- en nadelen mesotherapie

Als u op zoekt bent naar een behandeling voor haarverlies, is het goed om alle punten van een methode te onderzoeken. Hoe verschilt een techniek van andere procedures, wat zijn de kosten en wat zijn de voor- en nadelen. Mesotherapie is niet-invasief. De injectievloeistof is uniek en behandelaars stellen deze op maat samen. Daarbij hebben ze de keuze uit bepaalde hoeveelheid mineralen, vitamines en soms geneesmiddelen die helpen bij het bereiken van de beste resultaten. Een volledige behandeling bestaat uit 4 tot 8 sessies, waarbij de veranderingen geleidelijk aan optreden:

• Haarverlies neemt af;
• Stimulatie van de haargroei;
• Uw haar ziet er schoner, langer en voller uit;
• Doorbloeding naar de haarzakjes verbetert;
• De haarzakjes krijgen direct de nodige voedingsstoffen;
• Roos en huidschilfering verbeteren;

Voorbereiding behandeling

Iedere injectie bestaat uit een combinatie van verschillende heilzame ingrediënten die een specialist afzonderlijk selecteert en die passen bij de aandoening die u laat behandelen. Het is niet ongebruikelijk dat er ruim 50 actieve bestanddelen in de vloeistof gecombineerd zijn. De meest gebruikte ingrediënten zijn:

Vitamines en mineralen

Vitamine B-complex is onmisbaar voor een gezonde haargroei. Naast vitamine B zijn mineralen als koper en zink veel gebruikt. Deze stoffen versterken het haar en helpen bij het verminderen van haaruitval. Ook aminozuren, die de basis vormen van haargroei worden aan de vloeistof toegevoegd.

Minoxidil

Als u erfelijke haaruitval, alopecia androgenetica, met mesotherapie laat behandelen, is het niet ondenkbaar dat een specialist Minoxidil toevoegt. Een bewezen haargroeimiddel dat haaruitval afremt en de haargroei verbetert.

Unieke samenstelling

Omdat niet iedereen met dezelfde vorm van haaruitval te maken heeft, stelt een specialist een combinatie op maat samen. Voor de eerste sessie vindt een uitgebreid consult plaats, waarbij u met een specialist praat over uw gezondheid en eventueel medicijngebruik. Op basis van de bevindingen krijgt u een behandeladvies.

Kenmerken van mesotherapie bij haarverlies

Er zijn verschillende behandelmethoden voor haaruitval beschikbaar. Als u de mogelijkheden onderzoekt en vergelijkt, kijkt u daarbij naar effectiviteit. Ook het kostenplaatje telt mee. Mesotherapie is een techniek die weliswaar resultaten geeft, maar om het bereikte effect te behouden, heeft u nabehandelingen nodig. Goed om te weten is dat de meeste mensen 4 tot 6 sessies nodig hebben, voordat verbetering optreedt. Een behandelsessie duurt ongeveer twintig tot vijfenveertig minuten. Tussen de sessies zit een periode van een paar weken.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Mesotherapie is niet altijd de beste methode om haarverlies en/of hoofdhuidproblemen te behandelen. Wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. Niet iedereen ziet het gewenste resultaat. Specialisten nemen de behandeling met u door en geven een toelichting op de risico’s en gevaren van de methode. Naast bijwerkingen zijn er contra-indicaties waardoor een behandeling afgeraden wordt. Dit gebeurt onder andere in de volgende situaties:

• Zwangerschap en/of het geven van borstvoeding;
• Allergieën voor de gebruikte bestanddelen;
• Hormonale stoornissen;
• Goedaardige en kwaadaardige tumoren;
• Actieve infecties;
• Bepaalde auto-immuunziekten;

Bespreek de medicijnen die u eventueel gebruikt en de aandoening die daarmee behandeld wordt. Win altijd eerst advies in bij uw huisarts of medisch specialist, voordat u informatie inwint bij een haarkliniek.

Aandachtspunten na behandelsessie

Na een behandelsessie zijn er kleine wondjes op de injectieplaatsen zichtbaar. Soms zijn lichte zwellingen en huidirritaties op en rond de injectieplaatsen merkbaar. Deze bijwerkingen zijn van korte duur. Napijn is niet te verwachten. Laat de hoofdhuid de eerste 24 uur met rust. Was uw haar niet eerder dan het advies van de specialist. Water en shampoo kunnen een negatief effect op de behandeling hebben en het genezingsproces vertragen. Ga daarom ook niet zwemmen in de week na de behandeling. Volg de adviezen van de specialist op, zodat u het optimale resultaat bereikt en met een tevreden gevoel terugkijkt op de ingreep.

Is mesotherapie de beste keuze?

Mesotherapie helpt bij het aanpakken van diverse problemen die verband houden met de gezondheid van uw haargroei en hoofdhuid. Externe, maar ook interne factoren waaronder luchtvervuiling, slechte voeding en hormonale schommelingen hebben invloed op de haargroei en zijn met de juiste ingrediënten te behandelen. Als het echter gaat om een bepaalde aandoening of ziekte, is mesotherapie niet de juiste behandeltechniek. Voordat u een beslissing neemt, is het zinvol om u over meerdere technieken te laten adviseren. Lees ook ervaringsverhalen en reviews online. Onder andere op het actuele forum van Haarweb.nl, vindt u informatie over deze en andere behandeltechnieken. Mesotherapie is een perfecte methode om de gezondheid en conditie van uw haar te verbeteren. De haargroei ziet er gezonder en glanzender uit. Het is belangrijk dat u mesotherapie bij haarverlies laat toepassen door een ervaren specialist. Alleen op deze manier bereikt u het gewenste effect.

Mesotherapie haar – FAQ

Mesotherapie haar – FAQ

1. Heeft mesotherapie effect op haarverlies of haargroei?

Ondanks dat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de resultaten van mesotherapie bij haarverlies, ziet een merendeel van de mensen die de behandeling ondergaat positieve verbetering. Het haar valt minder snel uit en de haren blijven langer in de groeifase. Mesotherapie stimuleert de haarzakjes met gezonde voedingsstoffen en verbetering van de doorbloeding.

2. Is mesotherapie bij haarverlies pijnlijk?

Mensen die de behandeling ondergaan om de haargroei te stimuleren, ervaren over het algemeen milde tot matige pijn of ongemakken. Het aanprikken van de huid gaat snel en de behandeling duurt niet lang. Mensen die erg gevoelig zijn of opzien tegen de behandeling, overleggen het gebruik van Emla crème met de specialist.

3. Valt mijn haar uit na mesotherapie?

In sommige gevallen neemt het haarverlies korte tijd toe. Niet iedereen bereikt het gewenste of hetzelfde resultaat met de behandeling. Een specialist moet ervaring hebben met het samenstellen van de gebruikte vitamines, mineralen, plantenextracten en/of geneesmiddelen om resultaat te zien.

4. Welke bijwerkingen heeft mesotherapie?

Ondanks dat de techniek gebruik maakt van combinatie van vitamines, enzymen, plantenextracten, eiwitten, aminozuren en mineralen om de doorbloeding te verbeteren en de haarzakjes van gezonde voedingsstoffen te voorzien, zijn er bijwerkingen aan de behandeling verbonden. Bekende bijwerkingen zijn napijn, misselijkheid, gevoeligheid van de behandelde huid, jeuk, roodheid, zwellingen, blauwe plekken en een pijnlijk gevoel of bultjes op de injectieplaatsen.

5. Wat moet ik vermijden na mesotherapie?

Sauna’s, jacuzzi’s, zwemmen en hoofdhuidmassage worden tijdens de eerste 48 na een behandelsessie afgeraden. Vermijd direct blootstelling aan de zon, zonnebank, sauna of andere warmtebron tot twee weken na de behandeling.

6. Hoeveel sessies heb ik nodig om resultaat te zien?

Na 3 tot 6 sessies begint uw haar sterker te worden. De behandeling verbetert ook de doorbloeding van de hoofdhuid. Deze combinatie van factoren leidt tot minder haarverlies, een verbetering van de haarstructuur en een gezonder uitziende haardos. Afhankelijk van uw behoeften bestaat een behandeling uit 4 tot 8 sessies.

7. Wat mag ik niet doen voor een behandelsessie?

Ruim een week voor een sessie vermijdt u zelfbruiners, maar ook zonnebanken en blootstelling aan uv-stralen worden afgeraden. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30+. Bepaalde zuren en/of gelijkwaardige producten gebruikt u niet. De specialist geeft advies over dat wat wel en niet ‘mag’ voor en na de behandeling.

8. Zijn de resultaten blijvend?

Nee, de resultaten zijn weliswaar langdurig maar niet blijvend. Specialisten adviseren om jaarlijks twee nabehandelingen te laten doen.

9. Kan ik mesotherapie en een PRP behandeling combineren?

Ja, u kunt beide behandeltechnieken met elkaar combineren. Resultaten zijn veelbelovend als de juiste combinatie van voedingsstoffen en werkzame bestanddelen geïnjecteerd worden.

10. Kan ik douchen na een mesotherapie behandeling?

Douchen mag, maar let op dat u uw hoofdhuid en haar droogt houdt. Na 24 uur is het wassen van de hoofdhuid en het haar weer mogelijk. Pas op met het gebruik van te warm, kies voor lauwwarm water en een straal die niet direct en/of te hard op de hoofdhuid gericht is.