PRP behandeling België

Heeft u interesse in een PRP behandeling België? Een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma is een niet-chirurgische optie voor mensen die te maken hebben maar haarverlies. Het is een eenvoudige, veilige behandeling waarbij specialisten gebruikmaken van uw eigen bloedplaatjes om de haarzakjes te voeden en de haargroei te stimuleren. Een PRP behandeling België is een veel toegepaste oplossing bij haarverlies.

Waarom kiest u voor een PRP behandeling België?

Ervaren specialisten en artsen geven een vertrouwt en veilig gevoel. Reden om voor een PRP behandeling naar België te gaan zijn:

• Jaarlijks passen specialisten duizenden haaruitval- en huidbehandelingen met bloedplaatjesrijk plasma toe.
• Behandeling in moderne behandelruimtes.
• Klinieken geleid door ervaren, geregistreerde en vakbekwame artsen.

Bloedplaatjesrijk plasma

Een Platelet Rich Plasma behandeling bestaat uit drie stappen. Eerst neemt de arts of verpleegkundige een buisje bloed bij u af. Een centrifuge verwerkt het afgenomen bloed, zodat de bloedplaatjes van de andere bestanddelen gescheiden worden. Daarna injecteert de arts het bloedplaatjesrijke plasma op de plaatsen waar u last heeft van haarverlies. Bloedplaatjesrijk plasma is rijk aan groeifactoren die de doorbloeding naar de haarzakjes verbeteren. De natuurlijke haargroei krijgt een stimulatie wat de groeifase van het haargroeiproces verlengt en de gezondheid van een haar bevordert. Omdat artsen werken met uw eigen bloed is het een veilige behandeling. Een PRP behandeling kan geschikt zijn voor het behandelen van:

• Alopecia androgenetica;
• Telogeen effluvium;
• Hormonaal gerelateerde haaruitval;
• Leeftijd gerelateerd haarverlies;

Beginnende haaruitval reageert het beste op deze techniek. De PRP methode is ook in combinatie met andere haaruitvalbehandelingen, zoals een haartransplantatie toepasbaar.

Herstel en nabehandeling

Een behandelsessie is minimaal ingrijpend en van korte duur. U kunt direct verder met uw dagelijkse bezigheden. In zeldzame gevallen is er sprake van lichte hoofdpijn en een trekkend gevoel op de injectieplaatsen. Was uw haar en hoofdhuid de eerste 12 uren na een sessie niet en verricht geen zware lichamelijke activiteiten waardoor u gaat zweten. Veel mensen zien succesvolle resultaten als ze voor een PRP behandelkuur, met 4 tot 8 sessies, kiezen. Om de resultaten en effecten te behouden, zijn jaarlijkse nabehandelingen nodig.

PRP behandeling vrouwen

Ruim de helft van alle vrouwen met haarverlies en dunner wordend haar zien dit vanaf de periode rondom de overgang en daarna. Typisch vrouwelijke haaruitval gebeurt in een verspreid patroon. Dit is te zien aan een bredere scheiding en plaatsen waar de hoofdhuid door de dunne beharing zichtbaar is. Zelden ontstaan kale plekken of volledige kaalheid. Veel vrouwen krijgen last van haarverlies na een bevalling en/of in de jaren na de menopauze. Haaruitval is niet altijd hormonaal, ook infecties, ziekten, medicatie en omgevingsfactoren hebben invloed op de haargroei. Zelfs emotionele stress kan haaruitval veroorzaken. Een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma biedt een effectieve oplossing voor deze en andere vormen van haaruitval.

PRP behandeling mannen

Mannen die last hebben van haaruitval hebben onder verschillende omstandigheden baat bij een PRP behandeling. De meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen is erfelijke haaruitval, maar ook andere vormen van haarverlies zien positieve resultaten met bloedplaatjesrijk plasma.

Veilige haaruitvalbehandeling

Artsen gebruiken PRP al jaren om huid en andere weefsels bij patiënten te herstellen en verbeteren. Onderzoek naar de werking bij haaruitval is volop gaande. Omdat de techniek is gebaseerd op een behandeling met uw eigen bloedplaatjes is het een behandeling die uw lichaam tolereert en die beperkte risico’s heeft. Bekende bijwerkingen zijn lichte hoofdpijn en/of ongemakken op de injectieplaatsen. Gebruikt u bloedverdunners? Een aangepast doseerschema is nodig, voordat u de PRP-behandeling ondergaat. Belgische artsen adviseren om een dag niet te sporten en uw hoofdhuid de eerste 12 uur na een behandelsessie droog te houden. Om het succes van de behandeling te vergroten, bespreekt u eerst uw gezondheid en eerdere medische geschiedenis met de behandelend arts.

Wel of geen PRP behandeling bij haarverlies?

U bent een goede kandidaat voor een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma als u last heeft van beginnend haarverlies. Haaruitval in een vroege fase is goed te behandelen, omdat de invloed van bijvoorbeeld het DHT-hormoon nog niet tot grootschalige vernietiging van de haarzakjes heeft geleid. Heeft u nog niet zo lang geleden een haartransplantatie laten doen? Overleg met de specialist de aanvulling van PRP. De getransplanteerde haarzakjes krijgen een extra stimulatie en het geïnjecteerde plasma geeft gezonde voedingsstoffen af die van invloed zijn op de haargroei. Mensen met onderliggende aandoeningen zoals een schildklierziekte of lupus hebben niet altijd baat bij een PRP behandeling, omdat deze ziekten hun vat op haarverlies behouden.

Langdurige resultaten

De PRP behandeling laat de beste resultaten zien na een behandelkuur. Het aantal sessies dat u nodig heeft, is persoonlijk. Een gemiddelde kuur bestaat uit 4 tot 8 sessies. Artsen adviseren om jaarlijks 1 à 2 nabehandelingen te laten doen. De duurzaamheid van de resultaten hangt ook af van de oorzaak van het haarverlies. Iemand die alopecia androgenetica laat behandelen, heeft jaarlijks baat bij nabehandelingen terwijl iemand die telogeen effluvium laat behandelen genoeg heeft aan alleen de behandelkuur. Bloedplaatjesrijk plasma activeert en stimuleert de natuurlijke haargroei. Haren blijven langer in de actieve fase, waardoor de techniek in sommige gevallen toekomstig haarverlies helpt voorkomen. De behandeling heeft effect op de actieve haarzakjes en geeft de slapende haarzakjes voedingsstoffen waardoor het groeiproces gestimuleerd wordt. Grafts die verloren zijn gegaan hebben geen baat bij welke behandeling dan ook.

Onderzoek de oorzaak van haarverlies

Is een PRP behandeling in België de beste oplossing voor haaruitval? Om hier antwoord op te krijgen, is het nodig om de oorzaak van het haarverlies waar u last van heeft, te kennen. Huisartsen en dermatologen zijn in staat een diagnose te stellen zonder ingrijpende of pijnlijke onderzoeken. Wilt u liever niet meteen naar een arts? Bestel een van onze praktische thuistests en ontdek op korte termijn wat de oorzaak van het haarverlies is. Met de testuitslagen vereenvoudigt u de zoektocht naar de best mogelijke oplossing. Misschien is een combinatie van verschillende technieken mogelijk. Haaruitval is prima te behandelen, maar niet als u te lang wacht met het ondernemen van actie en het haarverlies te vergevorderd is. Vergelijk de oplossingen, lees hoe anderen een PRP behandeling in België hebben ervaren en zie hoe uw zelfvertrouwen toeneemt als de resultaten zich ontwikkelen.