PRP behandeling kosten

Zoekt u informatie over PRP behandeling kosten? Zoals het geval is met elke procedure, wilt u weten hoeveel het kost voordat u een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma, PRP, toe laat passen. Haaruitval is vervelend en heeft, zeker als het langer duurt een verwoestend effect op uw zelfbeeld en zelfvertrouwen. Omdat er veel oplossingen beschikbaar zijn, is het moeilijk om een keuze te maken. Weinig technieken geven direct verbetering of resultaat. Een PRP behandeling gebeurt met lichaamseigen materiaal, waardoor de kans op bijwerkingen of allergische reacties klein is. De PRP behandeling kosten variëren.

Uitleg PRP behandeling kosten

Een behandeling met een toenemende mate van interesse zijn Platelet Rich Plasma, PRP, injecties. U heeft er misschien wel eens van gehoord en bent benieuwd naar de werking en resultaten van deze techniek. Omdat de PRP behandeling nog niet op grote schaal wordt uitgevoerd, is het niet makkelijk om inzicht in de resultaten en/of ervaring te krijgen. Het zijn vooral haarklinieken en haarchirurgen die de PRP-behandeling in combinatie met een haartransplantatie toepassen. De PRP behandeling kosten zijn in de meeste gevallen bij de haarimplantatie inbegrepen.

Toepassing bloedplaatjesrijk plasma

Een behandeling met Platelet Rich Plasma, of bloedplaatjesrijk plasma, verloopt in drie stappen:

• Afnemen van een buisje met bloed, net zoals dat gebeurt bij een standaard bloedonderzoek.
• Het plaatsen van het buisje in een centrifuge, waarbij de bloedcellen gescheiden worden van het plasma dat rijk is aan bloedplaatjes.
• De arts injecteert het bloedplaatjesrijke plasma in de hoofdhuid.

Het plasma activeert groeifactoren, natuurlijke stoffen die in het lichaam collageen vormen, wat een positief effect heeft op de haargroei. In de medische wereld, gebruiken artsen PRP om bijvoorbeeld de wondgenezing te stimuleren na een operatie.

Veiligheid en risico’s PRP behandeling

De techniek is veilig en gebeurt met uw eigen bloedplaatjes. Zoals bij elke medische of cosmetische ingreep, zijn er risico’s verbonden aan deze behandeling. Bespreek met de haarchirurg of u tot de risicogroep behoort en wat dit betekent voor de veiligheid rondom de behandeling. In sommige gevallen zijn andere oplossingen effectiever. Uw levensstijl heeft invloed op het succes van deze behandeling, mensen die roken en/of veel alcohol drinken krijgen het advies ruim voor de PRP-behandeling te stoppen met roken of drinken. Contra-indicaties zijn bepaalde ziekten en/of aandoeningen, waaronder:

• Chronische leveraandoeningen;
• Kanker;
• Chronische huidaandoeningen;
• Auto-immuunaandoeningen;
• Schildklierproblemen;
• Laag aantal bloedplaatjes:

Als u bekend bent met een van deze aandoeningen, dan zijn andere behandelingen effectiever voor haargroei en het afremmen van haaruitval.

Bijwerkingen PRP behandeling

Iedere medische of cosmetische procedure heeft een risico op bijwerkingen of complicaties. De meest voorkomende bijwerkingen van een PRP behandeling zijn:

• Beschadiging van de zenuwen en/of bloedvaten;
• Jeuk op de injectieplaatsen;
• Misselijkheid en duizeligheid;
• Infecties;

Het zetten van de injecties in de hoofdhuid is gevoelig, maar wordt over het algemeen goed verdragen. Tijdens het consult spreekt u uitgebreid over uw gezondheid, medische geschiedenis en eventueel slechte reacties op eerdere behandeling. Dit minimaliseert het risico op negatieve bijwerkingen.

De kosten van een PRP behandeling

Een van de eerste vragen die u heeft bij het zoeken van een behandeling tegen haarverlies is de prijs. Omdat de meeste technieken geen medische noodzaak hebben, is vergoeding door zorgverzekeraars vrijwel uitgesloten. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn cosmetische ingrepen niet goedkoop. Er zijn factoren die van invloed zijn op de prijs die u betaalt. De kosten van de behandeling hangen af van de kwaliteit van de gebruikte materialen en de kliniek waar u naartoe gaat. Een behandeling is beschikbaar vanaf € 450 tot € 1500. In veel gevallen zijn meer sessies nodig voordat de behandeling is voltooid. Artsen adviseren halfjaarlijkse nabehandelingen. Het is belangrijk om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Sommige aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoeding voor cosmetische behandelingen.

Succespercentage en ervaringen PRP behandeling

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de PRP-behandeling een succesvolle techniek is om haarverlies en dunner wordend haar te behandelen. Het bloedplaatjesrijke plasma verlengt de groeifase van een haar, waardoor uw haardos er gezonder uitziet. Na de eerste sessie is een aanzienlijke vermindering van haaruitval te merken. De resultaten ontwikkelen zich gestaag, de haren zijn sterker. Afhankelijk van de mate van haarverlies, bepaalt de haarchirurg hoeveel PRP-sessies u nodig heeft. De beste resultaten zijn te bereiken bij beginnende haaruitval. PRP is ook mogelijk in combinatie met een andere behandelmethode. Zo is de techniek vaak een aanvulling op een haartransplantatie.

PRP behandeling in buitenland

Medisch of cosmetische toerisme naar het buitenland is populair, verschillende behandelingen en ingrepen zijn goedkoper dan in eigen land. Buitenlandse haarklinieken, bieden een PRP behandeling vaak aan in combinatie met een haartransplantatie. Het is dan een eenmalige behandeling. Wanneer u alleen voor PRP kiest, dan is de gang naar het buitenland niet altijd voordelig, dit vooral als meerdere sessies en latere nabehandelingen nodig zijn om het gewenste effect te bereiken en behouden. Overweegt u een behandeling in het buitenland? Wees grondig in het vooronderzoek. Lees ervaringen en reviews van andere mensen die een PRP behandeling in het buitenland hebben laten toepassen. Hoe vaak zijn ze bij een behandelaar geweest? Hoe zijn reis en verblijf geregeld? Wat is er geregeld met het oog op nabehandelingen? De behandeling geeft mooie resultaten, maar deze zijn niet blijvend. Om het effect te behouden is nabehandeling of een andere oplossing nodig.

Informatie over een PRP behandeling

Een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma is voor velen een behandeling die in combinatie met een andere oplossing plaatsvindt. Wanneer u beginnend haarverlies heeft, kan PRP helpen bij het verminderen van de haaruitval en het versterken van de haargroei. De gezondheid van de hoofdhuid heeft baat bij de injecties met bloedplaatjesrijk plasma. Het is een minimaal invasieve techniek en een sessie duurt 30 tot 60 minuten. Downtime is er niet, u kunt direct na de sessie de normale werkzaamheden doen. In Nederland, maar ook in het buitenland zijn er haarklinieken en huidtherapeuten die PRP als behandeling bij haarverlies toepassen. Heeft u vragen over haarverlies? Wilt u weten wat de oorzaken en behandelmethodes zijn? Neem contact op met de medewerkers van Haaronderzoekscentrum. Stel uw vraag via het contactformulier of stuur uw bericht naar info@haaronderzoekscentrum.nl, we nemen zo snel als mogelijk contact met u op.

PRP behandeling kosten – FAQ

PRP behandeling kosten – FAQ

1. Wat zijn de kosten van een PRP behandeling?

De kosten variëren per kliniek en per behandeling. Om een inzicht te krijgen in de kosten is het goed om bij enkele behandelaars een prijsofferte aan te vragen. U krijgt dan een prijs die past bij uw situatie. Vergelijken loont de moeite.

2. Worden de kosten vergoed?

Nee, een PRP behandeling bij haarverlies komt niet voor vergoeding in aanmerking. Het is een cosmetische behandeling die zorgverzekeraars niet vergoeden. Uitgebreide aanvullende zorgpakketten bieden beperkte mogelijkheden.

3. Moet ik elke sessie apart betalen?

Vraag naar de betalingsvoorwaarden bij de gekozen behandelaar. Kijk daarbij gelijk naar de annuleringsvoorwaarden en de kosten die daaraan verbonden zijn.

4. Is een nabehandeling goedkoper dan de eerste sessies?

Een nabehandeling is een enkele sessie. Het is niet nodig om dan weer een kuur toe te laten passen. De kosten zijn lager dan de eerdere kosten die u heeft betaalt.

5. Is een PRP behandeling in het buitenland goedkoper?

Prijzen in Nederland en het buitenland variëren. Buitenlandse specialisten bieden regelmatig lagere tarieven aan, omdat ze maandelijks met lagere kosten te maken hebben. Een PRP kuur heeft meerdere sessies met vier tot zes weken als tussenliggende periode. Reiskosten hebben invloed op de kosten die u in totaal betaalt voor de behandeling.

6. Heeft een PRP behandeling positieve invloed op een haartransplantatie?

Deze combinatie wordt regelmatig toegepast. Het bloedplaatjesrijke plasma zorgt voor een betere doorbloeding in de hoofdhuid, iets waar de getransplanteerde haarzakjes hun voordeel mee kunnen doen. Praat met een specialist over de combinatie.

7. Zitten er verschillen in de oorzaak van haaruitval en de kosten voor een PRP behandeling?

Bloedplaatjesrijk plasma is een behandeltechniek voor verschillende vormen van haaruitval. Het is een veilige techniek, die door specialisten niet wordt toegepast bij verlittekende haaruitval. Voor de behandeling vindt een consult plaats. De kosten zijn niet afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies, wel van de omvang van de ingreep en uw persoonlijke behoeften.

8. Kan ik korting krijgen op de behandeling?

Kortingsmogelijkheden verschillen per aanbieder. Het staat u vrij om te vragen naar beschikbare kortingen. Als korting wordt aangeboden, is het goed om naar de voorwaarden te kijken. Vooral als u toestemming geeft om uw voor en na foto’s te gebruiken voor publicatie.

9. Kan ik halverwege de kuur stoppen met de behandeling?

Omdat het uw lichaam is, bepaalt u zelf of u de volle kuur afmaakt. Aan het annuleren en/of afbreken van een behandelkuur zijn in de meeste gevallen kosten verbonden. De annulerings- en/of betalingsvoorwaarden staan vaak vermeld in de algemene voorwaarden van een kliniek. Praat met de specialist over uw besluit en geef een toelichting op deze keuze.

10. Kan ik de behandeling in termijnen betalen?

Sommige klinieken bieden de mogelijkheid om een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten bij gespecialiseerde kredietmaatschappijen. Bespreek deze mogelijkheid tijdens een consult bij een kliniek. In termijnen betalen betekent wel dat u met bijkomende kosten te maken heeft en dat u langere tijd herinnert wordt aan de behandeling.